Odavno nismo gledali slabiju Zvezdu, CSKA demolirao našeg šampiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.11.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

Jako loše izdanje Crvene zvezde danas u Kombank areni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Odavno nismo gledali lošije izdanje Crvene zvezde mts.

Oni su večeras u Kombank areni poraženi od jednog od glavnih favorita za osvajanje titule Evrolige, ekipe CSKA, sa 59:85 (10:22, 17:22, 7:21 i 25:20).

Od samog starta su gosti vodili, nisu ispuštali prednost, a već su na kraju prve deonice napravili veliku zalihu od 12 poena najviše zahvaljujući dobroj odbrani koju je postavio Dimitris Itudis.

Nije bilo raspoloženih u redovima crveno-belih osim Ročestija i Antića, Bjelica nije bio na nivou od nekih prethodnih utakmica, a ostali su igrali slabu odbranu zbog čega se najviše nervirao Branko Lazić.

Ćaćo Rodrigez je pogodio dve trojke u drugoj deonici za tada najveću prednost od +16, a onda je usledila i serija Crvene zvezde od 6:0 za kakvu-takvu nadu.

Ipak, gosti su nekako igrali bez pritiska što im se u potpunosti odrazilo na šut, i to na dobar način, pa su Hajns i Higins ubrzo vratili prednost i ne samo to, bilo je i +17 za kraj drugog poluvremena.

Sve je bilo jasno početkom treće deonice.

CSKA pravi seriju od 9:0 preko Hajnsa, De Koloa i Kulagina, bilo je +26, nakon poena Klajburna i +28, nije ta prednost bila dostižna za Crvenu zvezdu koja nije izgledala danas motivisano protiv boljeg protivnika.

Dzejms Feldin
                          BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Podaci da su četvorica košarkaša domaće ekipe imala negativan indeks na poluvremenu, a petorica na kraju treće četvrtine (Kešelj, Radičević, Dobrić, Lazić, Feldin), kao i da je na ulasku u poslednju deonicu samo Ročesti imao više od 5 poena u dresu Crvene zvezde, vam sve govore o igri našeg tima danas.

Krajem treće deonice ekipa CSKA je povećavala prednost, bilo je i +33.

Delije su takođe imale sve manju želju za pesmom i bodrenjem svog omiljenog tima, pobednik je već bio poznat sredinom treće deonice, ako ne i ranije.

Crvena zvezda je uspela donekle da ublaži ovaj poraz, statistika je popravljena, ali slaba uteha za navijače ovog tima.

Dakle, nakon 7 odigranih utakmica, Crvena zvezda ostaje na samo 2 pobede, sada ima i 5 poraza i biće u donjem domu. Sa druge strane, CSKA je prvoplasirana ekipa, ima 6 pobeda i 1 poraz.

U Zvezdi najbolji Ročesti sa 15 poena, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, Feldin je postigao 12 poena i samo su njih dvojica postigli preko 10 poena. Na drugoj strani četvorica su bili dvocifreni, De Kolo 16 poena, Hajns 13, Higins 12, a Rodrigez 11 uz 9 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Thursday, 16.11.2017
01:45

Nije ovaj sastav Zvezde jak nesto, ali trener je veoma los, on ne moze izvuci ni blizu maksimuma iz ove ekipe...kritikovao se Radonja, on je makar odbranu doktorsku igrao, i znao je da izvuce maksimum iz ekipe.

avatar
36 Dado
Thursday, 16.11.2017
01:10

Nemanja vidic,marko djordjevic......smisljaju se novi nikovi 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 16.11.2017
16:51

Da ti odgovorim na komentar,dole ne mogu. U kosarci ste ispred nas i oko toga se nikad ne raspravljam,nije mi problem da priznam. U fudbalu zadnjih godina imate bolje rezultate ali kad se pogledaju svi uspesi, istorija, trofeji... Tu smo bolji i nema dalje. Ja ne znam kakve su to statistike iz zadnjih 10-15 godina, fudbal se i pre toga igrao. A u zadnje vreme i jedni i drugi namestaju pa nam je liga otisla u k.... Samo sto neki misle da samo Zvezda namesta.

avatar
36 Dado
Thursday, 16.11.2017
18:51

Ovako od raspada Jugoslavije je proslo 27 godina.Kad svedemo sve do sad daleko smo ispred vas milja i milja po titulama i po Evropskim uspesima.A sto se tice pre i sada.U titulama je 27-27 a ostalo ste jos u blagoj prednosti toliko.Fudbal je poenta da smo bili prvi sa ovih prostora vice šampioni Evrope.A vi takav uspeh u kosarci nemate....

avatar
Thursday, 16.11.2017
01:09

Najgore je kad u coveku proradi sujeta i zavist kao na primeru Covica prema bivsem treneru Radonjicu.

avatar
Thursday, 16.11.2017
00:15

Relnost. Biti u vrhu deset godina bez para je cudo, Vujosevicu treba odati priznanje iako ima mana vise nego bilo kojih deset drugih

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 16.11.2017
02:53

Ajde sto ne pokazete ta poslovanja bez para majke vam. Otrovao vas Vujosevic sve kako nije bilo para, a njegova godisnja plata bila 600.000€. Sramota sta pricate, i da napomen 6 godina niste grupnu fazu proslu od 6 timova 4 su isla dalje, a mi to samo prvo sezone u EL nismo prosli.... Zvezda je ovde godine losa, jer ovaj tim ne vredi ni milion evra i nije za ocekivati da uradi nesto u evropi. Nije sramota izgubiti kuci od CSKA 25 razlike, od tima koji vred 30+ miliona, sramota je izgubiti od daleko cuvene ALBE 16 razlike kuci....

avatar
Friday, 17.11.2017
15:12

Znas kada se potegnu one price o fudbalu, pa zvezdina evropska titula pa svetski sampioni pa igraci se nabrajaju. E decko mi smo to za vas u kosarci, oduvek bili i bicemo. Radujte se malo, trenutno je ovako kako je a za par godina institucija se vraca da vas skoluje.

avatar
Ponos Srpskog naroda
Thursday, 16.11.2017
17:42

Sanjate final four :)

avatar
Nenad Šmigić
Thursday, 16.11.2017
00:09

Alempijevicu odlazi !!!

avatar
Realni Arthur
Thursday, 16.11.2017
00:04

Momci, lagano, nije kraj sveta, novi tim, novi trener, nova taktika, pa sve je ovo novo, Glavu, gore, bice bolje, podrska i to jaka, sad kao nikad pre. Sad ako pravimo paralelu sa timom iz prosle godine ma to je noc i dan, tim iz prosle godine igrao zajedno pa minimum tri godine, naravno uz dva tri pojacanja koja su se lakse prilagodjavali zato sto je kostur bio isti(Jovic, Mitrovic, Guduric, Simke, ...) sad jedino Danguba i Laza su od stare garde. Nije lako ni Alempijevicu, nema puno vremena za trening, celo vreme u neku jurnjavu, iz utakmice u utakmicu, i da se ne varamo, stranci nemaju tu strast i osecaj borbenosti koju iimaju nasi igraci. Nije strasno izgubiti, ali je strasno ne boriti se, e to je problem. Neko kaze umorni su, pa kakv umor, pa od subote su valjda odmorili dosta, a sta tek reci prekosutra vec imaju Olimpijakos?? Ja bih bio najsrecniji da mi osvojimo Aba ligu, i vec iduce godine bice mnogo bolje. Jedino me brine Dobric, nesto kao bez samopuzdanja igra, za Keselja zaista ne ocekujem neki napredak zato sto mi izgleda kao da nema ni volju za to. Radicevic ce da bude bolji, samo polako, Jovanovic i Jankovic svi ce da budu bolji samo polako, nema zurbe. pozdrav Zevzdasima

avatar
Manitu
Wednesday, 15.11.2017
22:42

Da nije tuzno bilo bi smesno.

avatar
Ponos Srpskog naroda
Wednesday, 15.11.2017
22:39

Ponos Srbije i celog univerzuma,ubedljivo najveci budzet u Srbiji,ali ne ide i na svom terenu se brukaju,30 poena za 3/4 pa svaka cast.

avatar
Steve McManaman
Wednesday, 15.11.2017
22:35

Protiv CSKA je pored maksimalne koncentracije neophodno jos i maksimalna borbenost ,solidan tim a prije svega trener koji sve to moze spojiti . Od pocetka sezone igra se bazira na individalnim rjesenjima ,sutevima , niti jedne smislene akcije do sada . Pobjede na pocetku su samo posledica svjezine i dobre forme pojedinaca, sada kada lagano ritam utakmica gazi ,logicno,doslo je do pada svega toga . Nema energije a sto je jos gore nema ni igre ,ni autoriteta na klupi koji treba da trgne ekipu koja je ,istini za volju,jako lose selektirana ,ali koliko para toliko muzike . Da se razumijemo CSKA nije ekipa gdje mi mozemo traziti neku sansu ,ali cjelokupan utisak od pocetka sezone je da je igra jako losa ,to jos uvijek i prolazi u ABA ligi ali ako se ovako nastavi necemo biti konkurentni ni za osvajanje iste. Samo ,jedan ucesnik ovakvog takmicenja ne smije sebi dozvoliti ovakav eksperiment na klupi .

avatar
Dr.Ogba
Wednesday, 15.11.2017
22:20

deklasiraniiiiiiii ,tako jeeee!!

avatar
Wednesday, 15.11.2017
22:17

Srbija je cela uz ARMEJCE !!! cestitke braci na raskantavanju limenki iz predgradja

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 15.11.2017
23:17

Drži se ti uleb kupa i onih velikana u vašoj grupi koji vas raskantavaju gde stignu...

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 16.11.2017
00:22

Kad Zvezdasi pomenu LS u fudbalu, vi pisete da je to proslost,nebitno... Sad se hvatas za vas trofej evropskog sampiona i cak pises da vam sanse za f4 vise i ne trebaju jer ste osvojili vec EL. To je proslost, nebitno...

avatar
Wednesday, 15.11.2017
23:42

pricas liku koji navija za klub koji je osvojio EL i 4 puta igrao F4 ... kada osvojite makar taj uleb kup dodji da ti se opet smejem ... laku noc , prijatno

avatar
chaki
Wednesday, 15.11.2017
22:13

Blagi uzas, kataklizma!

avatar
kizito
Wednesday, 15.11.2017
22:09

Atmosfera,poseta, igra-sve je to velika sramota.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 15.11.2017
22:06

Ovo sam pisao za Partizan i mogu da ponovim i ovde. Jedna je stvar kada nemas dobre sutere,tu jako malo sta mozes da uradis kao trener,dzaba 1000 akcija,ako je neko los on je los sve da ga Popovic trenira,ali odbrana je vec timska igra,igra preuzimanja,kretanja,pametnih odluka,odbrana se uci i vezba i dobrog odbrambenog igraca mozes od duduka napraviti. Danas je Rocesti koji je verovatno najnizi,najslabiji i najlosiji defanzivac ostao 15ak puta 1na1 u odbrani,to je glupo napisati da je nedopustivo,to je van svake pameti. Sto se same utakmice tice,evo imam jednu stvsr po cemu smo slicni sa CSKA,mi imamo Bjelicu,oni imaju Kurbanova,mi imamo Antica,oni Vorontsevica,mi Rocestija,oni Fridzona,tj. imaju i oni igrace sa iskustvom,ali ti igraci su njima druga postava,a nama nosioci igre,e to je ta razlika,a Caco,Kolo i Klajburn su za nas NBA Space Jam. E sad,zasto Zvezda koja igra EL,koja pravi dobre rezultate,koja zaradjuje od prodaje igraca ima manji budzet od Partizana koji nema rezultate,ne prodaje igrace i ispada kao zadnji iz sklj takmicenja,e to je vec neka druga tema. Sve u svemu,ako trener ne zna da osmisli kako odbrana treba da izgleda i ne zna to da prenese na igrace,onda nije trener koji nam treba,a upravi svaka cast za sve do sada,ali ljudi vidite bar jednog krstenog sutera da dovedete,da kada ne ide znas da ce pogoditi. Jos sam zaboravio skok igru(doduse ista je posledica lose odbrane) ali brate,ne mozes toliko ne hvatati loptu.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 15.11.2017
23:27

Kako to ima manji budzet? Pa doveli ste igrace iz Fenera, Panatinaikosa i ovog Rocestija koji je svojevrsna legenda evrolige. Plus imate Bjelicu, uzeli ste Radicevica koga mi nismo mogli da dovedemo. Ne kapiram koje to igrace ima Partizan zbog kojih si ti zakljucio da ima vise para od vas? Cakarevica, Salica, ili nekog treceg. Nasi stranci su apsolutni anonimusi, osim ovog Samarda koji je zalutao kod nas. Ne kapiram cemu takve price ? Koja je osnova za takvu tvoju izjavu?

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 16.11.2017
03:08

Antic 35 godina igra po 10 minuta nema prosek 8 poena po mecu, doveden bez dinara. Tejlor Rocesti 400.000€ ima lik 32 godine gde je igrao? U Novgorodu je imao pre par godina sezonu karijere, a pre toga i posle toga ga nigde nije bilo. Matijas Lesort dosao bez dinara ima smisla mlad je igrac, ali dosta treba da radi na sebi. Feldin koji pre ni u Panatanaikosu nista pokazao nije, kao ni sada u Zvezdi doveden je za 300.000€. Ovaj tim Zvezde je najjeftiniji tim EL u istoriji to potpisujem ja, ne vredi mi milion evra kad ih sve saberes, a ipak je pobedio jednu Barselonu i jedan Makabi sa budzetima od 25+ miliona.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 15.11.2017
23:57

Gos,Miler i Samardo imaju bar 2x veca primanja od Rocestija,Antica,Feldina i Bjelice,a jos dovodite Zagorca za koga mi nemamo para.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.11.2017
22:06

Prilicno velika bruka zbog odbrane, organizovanosti na terenu...Desava se i ovo, los dan i jos losija igra, protivnik jak ko crna zemlja... i Real ume da izgubi sa 30 razlike, Valensija u proslom kolu, od Armejaca izgubise takodje sa pomenutim deficitom...Idemo dalje, bice rezova i doselekcije, to se znalo i planiralo i na pocetku sezone....

avatar
Dolina cupova
Wednesday, 15.11.2017
23:47

Pa gde su ti igraci koji trebaju da napreduju?

avatar
Ponos Srpskog naroda
Thursday, 16.11.2017
00:38

Verovatno misli na mlade nade Radicevica i Keselja.

avatar
Nikola_pg
Wednesday, 15.11.2017
22:03

Nema sistema igra. Izgledamo smijesno. Odbrana ne postoji. 3 pojacanja i Radonja. To je spas.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 15.11.2017
22:02

Nije realno za ocekivati da ovaj tim pobedjuje u ovakvim utakmicama kao prosle sezone. Otisao je trener koji je sagradio dobar sistem,cela petorka je napustila tim sa Jovicem na celu koji je verovatno bio najvazniji igrac. Tim se gradi jos uvek.

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 16.11.2017
00:06

Do kad brate,kad ce biti.sagradjen? Ajde ,za EL m treba vise ,kasno je (samo da ne budemo kanta) ali za ABA treba,jer ova ekipa sa ovim stabom ima sve predispozicije da ne osvoji istu iako i dalje tvrdim da smo prvi favoriti.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 16.11.2017
05:39

Tim je pretrpeo ogromne promene,nista cudno ako ova sezona bude slabija. Sa parama koje imamo,nikako ne mozemo da za kratko vreme izgradimo jak tim. Bitno je da igraci iz ovakvih poraza uce i da im to sluzi za napredak.

avatar
Don Kihot
Wednesday, 15.11.2017
22:02

Da... Ni ja nikada ranije nisam otišao pre kraja utakmice a sada jesam. Nemam reči, više ne znam šta da mislim. A čović neka nastavi da priča priče koliko hoće, vratio nas je 5 godina u nazad.

avatar
Dolina cupova
Wednesday, 15.11.2017
22:00

Baš me interesuje sta ce sad pojedinci ovde da napisu? Ima li Zvezda mogucnosti da raste bez pojacanja i da li ima nekog igraca koji moze da igra na nivou nosioca ovog tima? Ko to moze toliko da napreduje u ovoj sezoni da odigra kao Bjelica protiv Partizana ili kao Rocesti? Ako nema, tesko i u ABA...

avatar
36 Dado
Wednesday, 15.11.2017
21:55

Pa dobro imate još šanse ,da stignete na final four u Milutovac...

avatar
Nikola_pg
Wednesday, 15.11.2017
22:41

Vi nemate ni za taj sanse.

avatar
Балша Николић
Wednesday, 15.11.2017
23:54

Макар смо их играли. Неко некад, неко никад.

avatar
Wednesday, 15.11.2017
23:45

nama sanse ne trebaju jer smo mi to osvojili + 4 puta igrali F4 ... laku noc i prijatno ...

avatar
Wednesday, 15.11.2017
21:54

Bojkot dok se ne dovedu pojacanja i ne otera Alimpijevic.....

avatar
Zlato
Wednesday, 15.11.2017
21:53

Mogu sve da razumijem da je protivnik dosta bolji ali ne mogu da razumijem da se igraci ne bore sa ovakvim pristupom treba da bude prazna dvorana.

avatar
!?!?!?!?!?
Wednesday, 15.11.2017
22:41

Pa i bila je prazna dvorana.

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 15.11.2017
23:20

Misliš sinoć protiv Albe...