Očekuje nas duel dva najbolja pleja u Evroligi, evo šta je američki rekao o srpskom!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.11.2016.
23:45
Izvor: Sportske.net

Jedno od najvećih pojačanje Baskonije ove sezone, Šejn Larkin, govorio je o razlikama između NBA lige i Evrolige, dotakao se i našeg pleja iz redova CSKA.

screenshot: Youtube.com
screenshot: Youtube.com

Povezane vesti

U devetoj rundi Evrolige, Moskovljani će ugostiti Baskoniju, a prvi plej kluba iz Vitorije govorio je o čoveku sa kojim će se naći "oči u oči".

"Teodosić je sjajan plej. Video sam ga na Olimpijskim igrama i delovao je kao sjajan igrač po mom mišljenju", izjavio je Larkin za španske medije.

U ovom trenutku, Larkin i Teodosić su verovatno i najbolji organizatori igre u Evroligi. Amerikanac iz Baskonije beleži 13,8 poena, 6,8 asistencija, 3,8 skokova i 2,1 ukradenu loptu po utakmici, dok Teodosić u proseku upisuje 15,3 poena i osam asistencija po utakmici.

"Odličan je skorer i ume da gleda preko odbrane. Ne deluje kao najjači i najbrži ali neke njegove asistencije su spektakularne", dodao je Larkin o srpskom pleju.

Govorio je Larkin i o svom privikavanju na evropsku košarku.

"Moram da priznam, bilo mi je teško da se priviknem u prvih par utakmica, posebno na fizičkom planu. Tu su i razlike u stvaranju prostora kao i u suđenju. Bilo mi je potrebno par utakmica kako bi u potpunosti shvatio kako sve funkcioniše", rekao je bivši plej Njujork Niksa i Bruklin Netsa.

Primetio je Larkin još jednu veliku razliku između NBA lige i Evrolige.

"U Evroligi, svaka utakmica i svaki poen mogu da vam definišu ishod sezone. Jedan koš može da donese prevagu u duelu dva tima sličnog kvaliteta. Veoma je drugačije nego u NBA", zaključio je Larkin.

Utakmica između "Armejaca" i Baskonije, na programu je u petak od 18 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 25.11.2016
03:25

hvala Larkinu sto je samo ovako povrsno objasnio razlike izmedju nba i evropske kosarke.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 24.11.2016
02:14

Samo jer ga volim,jer je faca i jer mi je doneo dosta para na kladionic Teo mi je najbolji plej u Evropi,a realno trenutno je daleko bolji Ljuj,a ovog ne bi u top5 stavio trenutno