Očekivano - "Fenjeraš" razbijen u Podgorici

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.02.2018.
20:36
Izvor: Sportske.net

Šampion Crne Gore "stotkom" ispratio ekipu MZT-a iz Podgorice.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti vratili su se na pobednički kolosek u ABA ligi, pošto su u okviru 20. kola ubedljivo savladali poslednjeplasirani tim na tabeli.

Šampion Crne Gore savladao je MZT Skoplje rezultatom 104:62 (24:13, 29:20, 28:20, 23:9) u pretposlednjoj utakmici 20. kola regionalnog šampionata.

Budućnost je očekivano nadigrala goste iz makedonske prestonice u svim segmentima igre tako da su broj ubačenih poena i razlika proporcijalni onome što smo videli na terenu u sportskom centru "Morača".

Aleksandar Džikić je iskoristio priliku da podeli minutažu na igrače koje je uvrstio u protokol za večerašnji meč, a samo je Nikola Ivanović bio pošteđen iako se svukao i sa klupe za rezerve pratio duel sa MZT-om.

Domaće je do šesnaeste pobede u ABA ligi predvodio Danilo Nikolić sa 21 poenom (3/4 za dva, 5/7 za tri), 9 skokova i 3 asistencije. Dvocifren učinak ostvarili su još Džastin Doelman (14 pts (4/7 za tri), 5 sk), Petar Popović (13 pts, 9 as), Sead Šehović (11 pts) i Zoran Nikolić (11 pts, 9 sk).

Na drugoj strani iz opšteg sivila izdigli su se Jure Lalić sa 17 poena i 6 skokova, odnosno Radosav Spasojević sa 14 poena.

Budućnost se posle dva vezana poraza vratila na pobednički kolosek i trenutno je izjednačena sa Crvenom zvezdom mt:s po broju pobeda i poraza, s tim što šampion Srbije i ABA lige ima meč manje.

Kolo će biti zatvoreno duelom Crvene zvezde mt:s i Zadra u ponedeljak uveče, a potom sledi pauza do 3. marta zbog obaveza koje klubovi imaju u nacionalnim kupovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan77
Monday, 12.02.2018
02:21

Spasojevic dobar igrac koji moze mnogo vise, samo da je u nekom boljem timu...