Očajni Hrvati doživeli debakl za kraj katastrofalnih kvalifikacija

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.02.2019.
21:29
Izvor: Sportske.net

Ne samo da nisu uspeli da koliko-toliko poprave utisak, nego su ga i dodatno pokvarili.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Još posle poraza od Poljske u Varaždinu pre tri dana, postalo je jasno da reprezentacija Hrvatske neće izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, pa je za njih večerašnje gostovanje u Mađarskoj imalo revijalni karakter.

Ipak, očekivalo se da će pokušati bar pobedom da završe ove za njih katastrofalne kvalifikacije, ali umesto toga - novi debakl.

Mađarska je pred svojim navijačima slavila sa 84:65, pa su Hrvati završili kvalifikacije sa 4 pobede i čak 8 poraza, na pretposlednjem mestu Grupe J, iza Litvanije, Italije, Poljske, Mađarske, a ispred Holandije.

David Vojvoda je sa 21 poenom predvodio Mađare do pobede, a kod Hrvata najefikasniji Toni Katić sa 14 poena.

Ako je za utehu slovenačkim ljubiteljima košarke, aktuelni prvak Evrope je pobedom okončao kvalifikacije u kojima, poput Hrvata, nije uspeo da izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

Slovenci su pred svojim navijačima u Ljubljani večeras savladali Ukrajinu sa 85:84 posle produžetka. U regularnom toku meča bilo je 76:76.

Ipak, i pored ove pobede Slovenija je ostala na poslednjem mestu Grupe I, sa tri pobede i devet poraza. Edoi Murić je sa 16 poena predvodio Slovence, a isto toliko je kod Ukrajinaca upisao Vjačeslav Kravcov.

U istoj grupi, Crna Gora je večeras izborila plasman na Svetsko prvenstvo, porazom od Letonije u Podgorici (74-80), a u duelu vodećih, koji nije imao takmičarskog značaja, Španija je savladala Tursku sa 74-58.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke