"Obrva" ohladio Majami, Teo neprimetan, Nemce krenulo u basketu i hokeju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 24.02.2018.
09:51
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Nju Orleansu, "Zmaj" Dragić bljuvao vatru, ali nije bilo dovoljno. Naši bez nekog učinka, Bostonov ruki napravio podvig, ali kaže da su njegovi zemljaci gledali nešto drugo...

BETA/AP Photo/Ben Margot
BETA/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Klipersi su slavili u Arizoni protiv Sansa koji čini se "tankuju", odnosno namerno gube mečeve kako bi imali što više šansi da prvi biraju na draftu.

Gosti su dobili bez problema, bilo je +22 u prvoj četvrtini, oko 30 razlike na poluvremenu, Teo nije bio među starterima, za 18 minuta, skromnih tri poena, Marjanović nije ni ulazio u igru. Klipsi su poveli sa 19:0, Lu Vilijams je za 33 minuta ubacio 35 poena, u prvom poluvremenu njegov tim je dao 79 koševa, najviše od kada su se iz San Dijega preselili u Los Anđeles.

I Mavse optužuju da tankuju, izgubili su lako od Lejkersa, Džulijus Rendl je uz 18 poena, napravio 13 skokova i 10 asistencija, u timu domaćih se posle pauze od 15 mečeva pojavio Lonzo Bol, ubacio je 9 poena. Mavsi su imali šuterski trening, Dalas je pogodio 19 trojki iz 42 pokušaja i izgubio utakmicu.

Juti nije prijala pauza, Nurkić je sa 15 poena, 7 skokova i 3 blokade bio odličan u trijumfu Portlanda u Solt Lejk Sitiju, Blejzersi su spustili Džezere na 81 poen i prekinuli niz Jute od 11 pobeda.

Klivlend je prošao kroz Memfis, Lebron je napravio novi tripl dabl, 18 poena, 14 skokova, 11 asistencija. Ovo je njegov 11. tripl-dabl u sezoni, Džordž Hil je dodao 18 poena, Nens Džunior 15, Klarkson 14, dobra partija novih igrača ovo je peta pobeda Kavsa u šest mečeva.

Minesota nije imala šanse protiv Hjustona, vodeći tim lige je slavio uz 31 poen Hardena, gosti su se ispromašivali, Bjelica je završio sa pet poena. Peh za "Vukove" je i povreda Batlera videćemo koliko će odsustvovati, inače za Roketse ovo je 11. trijumf u nizu.

Drama u Nju Orleansu, produžetak i 45 poena i 17 skokova Entonija Dejvisa, imao je po 5 ukradenij lopti i blokada, učinak iz snova. Pelikansi su "ohladili" Hit, Dragić je brojao do 30, imao 9 skokova i 8 asistencija, ali na kraju je presudio Holidej sedam sekundi pre kraja. Vejd je probao da donese pobedu u samom finišu, ali je Holidej odigrao sjajnu odbranu pa je pobeda ostala u Lujzijani.

Produžetak i u Kanadi, pala je tvrđava Reptorsa, Adetokumbo je sa 26 poena i 12 skokova vodio Bakse do ipak neočekivanog trijumfa. Pre svega Milvoki je redovna mušterija Toronta, a i Kanađani su jedan od najboljih domaćih timova u ligi. Valančijunas ih je spasio poraza u regularnom delu, ali je pobeda posle produžetaka ipak otišla preko granice.

Iznenađenje i u prestonici, Šarlot je zablistao u distriktu, slavili su protiv Vašingtona, Kemba Voker je ubacio 24 poena, Frank Kaminski dodao sa klupe 23, najviše u sezoni, tim iz Severne Karoline je pogodio 17 trojki i dobio treći meč u nizu. Vašington je posle sjajne serije sada pao na deobu trećeg mesta na Istoku, stigla ih je Indijana.

Pejsersi su lako slavili protiv Houksa, Viktor Oladipo je uz 14 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova, Jang 16 od 20 poena dao u prvom poluvremenu, ako se gleda samo 2018. godina, Indijana je jedan od najboljih timova lige.

Boston je slavio u Detroitu, iako je Dramond dao 15 poena i imao 16 skokova, tajno oružje "Kelta" bio je Nemac Danijel Tajs. Ruki je odigrao odličan meč, ubacio 19 poena, najviše u karijeri, petak jeste bio nemački dan, dobili su Srbiju u basketu, Kanadu u hokeju, pa Tajs kroz šalu kaže da će ovo biti ipak nezapaženo. Seltiksi su sada jednu pobedu iza vodećeg tima Istoka, Toronta.

Igrač večeri svakako je Nikola Jokić koji ne prestaje da šokira Ameriku.



Rezultati:


LA Lejkers - Dalax 124:102
Juta - Portland 81:100
Feniks - LA Klipers 117:128
Denver - San Antonio 122:119
Hjuston - Minesota 120:102
Nju Orleans - Majami 124:123 pr.
Toronto - Milvoki 119:122
Vašington - Šarlot 105:122
Indijana - Atlanta 116:93
Detroit - Boston 98:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke