Obradovićev Fener ubedljiv protiv najljućeg rivala u Turskoj!

Autor: Pavle Lazarević
sreda 25.05.2016.
20:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Galatasaraj u prvom meču polufinalne serije turskog šampionata.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Nakon dramatičnog poraza u finalu Evrolige protiv moskovskog CSKA, Željko Obradović i Fenerbahče okrenuli su se završnici turskog šampionata, gde su u četvrtfinalu pobedili Ušak, a trijumfalno su nastavili u i polufinalnoj seriji.

Naime, Fenerbahče je večeras pred domaćom publikom savladao ljutog rivala Galatasaraj sa 93-79.

Domaćini su imali prednost od prvog minuta i sigurno kontrolisali meč. Na poluvremenu je bilo +17 za Fener, a tim Ergina Atamana nije uspeo da se vrati u igru u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u redovima Fenera bio je bivši košarkaš Partizana Jan Veseli sa 24 poena i nekoliko monstrouznih zakucavanja, dok je Bobi Dikson, tj. Muhamed Ali upisao 16 poena. Bogdan Bogdanović je bio skroman na ovom meču upisavši 6 poena, 5 asistencija i 4 skoka.
 
Nikola Kalinić je meč gledao sa tribina, zbog pravila da u timu može biti šest stranaca, a za ovu utakmicu je on bio na redu da pauzira.

U gostujućem timu najbolji je bio Erik MeKalum sa 22 poena, inače stariji brat Si Džej Mekaluma, zvanično igrača koji je najviše napredovao ove sezone u NBA-u. Naš internacionalac Vladimir Micov upisao je 10 poena.

Sledeći meč igra se za dva dana, a Obradovićev tim će još jednom biti domaćin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke