Obradović: "Diksonu se u očima videlo da će dobro odigrati, Slukas je mozak ovog tima"

Autor: Pavle Knežević
petak 18.05.2018.
21:07
Izvor: Sportske.net

Trener Fenerbahčea čestitao je svim učesnicima prvog polufinala, kaže da je ovo bilo "veče evropske košarke".

Epa/Jose Ramon Gomez
Epa/Jose Ramon Gomez

Povezane vesti

Željko Obradović bio je pun hvale za svoj tim, ali i za Žalgiris posle pobede u polufinalu "fajnal fora" Evrolige u Beogradu. Kaže da su igrači zaslužni za sve.

"Probali smo da se spremimo na najbolji mogući način protiv tima čiji karakter jako dobro znamo, jer je to karakter njegovog trenera. Jasno je da se danas desilo nešto što se dešavalo tokom cele sezone, a to jeste da je Žalgiris ima karakter jer uvek nađe način da se vrati. Bili smo spremni. Mislim da smo zaslužili da budemo u finalu. Čestitam Žalgirisu na svemu što je uradio ove sezone", rekao je Obradović.

Fenerbahče je pobedio sa 76:67 i tako izborio finale "fajnal fora", na kome brani titulu. Obradović je kazao da su njegovi igrači uspeli da zaustave protivnika sa dobrim razlogom.

"Imaju poštovanja za nešto što je nama jako važno, a to je timski duh. Čestitam svim mojim igračima, a hvala svima koji su došli iz Turske da nas bodre, oni su važan deo naših uspeha. Hvala i ljudima iz Srbije, jer znam da su došli da nas podrže. Hvala i navijačima Žalgirisa, ovo je bila noć evropske košarke", rekao je Željko Obradović.

A kako ste se osećali na poluvremenu, jer ste na terenu bili ubedljivi, a vodili ste samo šest razlike?

"Prvo što sam rekao igračima na poluvrmeenu jeste da smo jako dobro igrali. Imali smo šest poena prednosti, ali smo ih naterali na 12 izgubljenih lopti. To znači da je tim dobro igrao. Ali, rekao sam da Žalgiris ima kvalitet i da se uvek vrati. Grešili smo u dve-tri defanzivne situacije, ali ostalo je bilo dobro. Veći je problem bio ofanzivni deo. Mislim da imamo kvalitet da igramo još bolje u napadu", rekao je najtrofejniji evropski trener.

Žalgiris je za tri šutirao 2/10.

"Znamo kako Žalgiris igra tokom utakmice. Sanjao sam akcije koje je Šaras crtao svojim šuterima posle tajm-auta i koliko ih mnogo napravi. Bili smo koncentrisani i jedna od stvari koju smo dogovorili jeste da nemaju otvorene šuteve", rekao je trener.

Bobi Dikson je bio sjajan, postigao je 19 poena za 12 minuta i povratio razliku kada je Žalgiris prišao.

"Znam da svi pričaju o njemu i možda je neko iznenađen jer nije igrao toliko u poslednje vreme. Rekao sam mom stručnom štabu da će igrati odlično. Bilo je jasno, to se videlo u njegovim očima na treningu. Neverovatno je da postigne 19 poena za 12 poena, ali to je Bobi. Nema mnogo ljudi koji imaju takav karakter. Čestitam njemu i svim igračima, jer svi su pobedili i došli do finala", rekao je Obradović.

Novinari su uspeli i da iznerviraju "Žoca" pitanjem o učinku Džejsona Tompsona, koji je igrao samo devet minuta, a preko njega je postignuto 11 poena.

"Ovo je baš tipično, da se nađe novinar da pita tako nešto. Ne želim da objašnjavam to, ako ne razumete košarku, ne treba da pitate. Ako treba da odgovaram na pitanje za jednog igrača, koji je igrao devet minuta...Nema smisla. Ima nekih detalja koje ne želim da delim sa vama. Jedan od najboljih momaka koje imam u timu je Džejson Tompson, srećan je ako igra minut ili 39 minuta. On mi je vrlo važan igrač i nastaviću tako da razmišljam", rekao je Tompson.

Pitnaje o uticaju Slukasa na ekipu je, naravno, donelo sasvim drugačiji odgovor.

"On je mozak našeg tima, on je momak kome ostavljam mnogo toga. Ovo je njegovo peto uzastopno finale. Pričamo o igraču koji ima neverovatno iskustvo. Jedini njegov problem je što nije dovoljno agresivan ofanzivno. Sve ostalo što radi je sjajno i nadam se da će tako nastaviti", rekao je Obradović.

Još jedno pitanje tipično za srpske medije bilo je da Obradović kaže kako gleda na činjenicu da navijači Fenerbahčea njega vide kao najveću zvezdu tima.

"I ovo je tipično", počeo je Željko uz odmahivanje rukom.

"Moji igrači vredno rade i sve što uspevamo je zbog njih", kratko je rekao trener evropskog prvaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Friday, 18.05.2018
21:16

Zeljko je doktor i mozak tima. Nema zbora da radi u timovima koji imaju sredstva ali on je sigurna opklada da ce sa parama napraviti rezultat 100% sto se ne moze reci za bilo koga drugog. On pravi imperiju gde god da mu se da novac.