Nurkić plus Jokić - Dominacija!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.11.2016.
08:46
Izvor: Sportske.net

Nevolje Bulsa u "Pepsi centru" nastavljene noćas, odlična partija Nurkića i Jokića. Lejkersi zaustavili Vestbruka, Pelikansi kao preporođeni. Lilard prvi put izgubio u MSG.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nagetsi su preživele 35 poena Džimija Batlera, a za Čikago "Pepsi centar" ostaje noćna mora. Nisu dobili u Koloradu već 11 godina, i sa jačim timovima nego što je ovaj. Deset puta zaredom su izgubili na ovom gostovanju. Imali su šansu, ali je Vejd Faulirao Bartona koji je pogodio dva bacanja za pobedu Nagetsa.

Jusuf Nurkić igra u velikoj formi, uz 14 poena, imao je isto toliko skokova, 4 asistencije i 2 blokade. Jokić 8 poena i 8 skokova, ponovo su "Tornjevi blizanci" odradili posao. Treba reći da je klupa Nagetsa bila fantastična, pogotovo u drugoj četvrtini. Na kraju su ubacili 61 poen, dok su gostujući rezervisti među kojima je bio Nikola Mirotić (11 poena) dali svega 13.

I još jedna zanimljivost, Nagetsi nisu nadskakani ove sezone.

"Igramo dobro u poslednje vreme, dobili smo tri meča u nizu kod kuće, sada sledi težak ispit protiv Jute, počistili su nas prošle godine
", podsetio je Nikola Jokić pred večerašnji duel sa "Džezerima".

Od povratka DžejRu Holideja, Pelikansi igraju sjajno, dobili su treći meč u nizu, noćas su slavili u Atlanti. Entoni Dejvis je ubacio svega 13 poena i propustio drugu i treću četvrtinu zbog povrede kolena, ali je u prvi plan iskočio Tim Frejzer sa 21 košem i 14 asistencija. Atlanta je izgubila tri u nizu, nadigrani su u prvom poluvremenu, izgubili su bitku pod koševima, popravni je večeras protiv Indijane, dok se Nju Orleans vraća kući gde ih večeras čeka duel sa Minesotom.

Lejkersi su tukli Oklahomu, iako je Vestbruk ubacio 34 poena, imao 13 asistencija i 8 skokova. Sada oba tima imaju isti skor 8-7.

Tanderu je presudio Nik Jang, pogodio je trojku pet sekundi pre kraja, ispostavilo se da je to odluka, Vestbruk je promašio pre sirene.

Niksi su na krilima sjajne partije Porzingisa dobili Portland i stigli na 50% uspešnosti. Letonac je ubacio 31 poen, imao 9 skokova, ali je prelomio Derik Rouz. Pogodio je nekoliko šuteva uključujući i odlučujući na manje od sedam sekundi do kraja, ovo je peta pobeda u nizu za Njujork u "Medison Skver Gardenu".

Portland se raspao u finišu, bili su na +3, ali je onda serijom poena i dobrom odbranom domaćin stigao do pobede. Lilard je ubacio 22 poena za Blejzerse, zanimljivo ovo je njegov prvi poraz u karijeri protiv Niksa u gostima. Nismo videli ni duel braće Plamli, Maršal koji je debitovao u nedelju za Nikse nije ulazio u igru, njegov poznatiji brat Mejson je ubacio 9 poena i imao isto toliko skokova.

Rezultati:

LA Lejkers - Oklahoma 111:109
Denver - Čikago 110:107
Njujork - Portland 107:103
Atlanta - Nju Orleans 94:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke