Nurkić ostvario san, Dončić stigao Karija u noći rekorda, "Bradonja" posle 57, opet pomerio granicu i izgubio!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.01.2019.
09:25
Izvor: Sportske.net

Jusuf Nurkić će pamtiti prethodnu noć, Stef Kari oborio rekorde, ali mu je Luka Dončić stao uz rame. Harden puni na normu, ali ostaje frustracija. Znate li šta je "Mozis Meloun" tripl-dabl?

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Donovan Mičel igra u velikoj formi. Pokupio je titulu za najboljeg igrača Zapada ove nedelje, začinio je sa 28 poena Klipsima, posle lošeg starta Juta sada deluje kao ozbiljan tim.

Dobili su 8 od 10 poslednjih mečeva, demonstrirali silu protiv domaćih koji tonu posle dobrog starta, ovo je drugi put u dva meseca da su izgubili četiri meča u nizu.

Marjanović na terenu nebitnih četiri minuta, dao je isto toliko poena, Teodosića nema ni na mapi...

Stef Kari je sa 41 poenom vodio šampiona do pobede protiv Pelikansa. Ubacio je devet trojki, postao prvi igrač u istoriji košarke koji je dao 8 i više trojki u tri meča u nizu. U velikoj je formi, pa ni velika partija Antonija Dejvisa 30 poena, 18 skokova, 7 asistencija i 3 blokade na kraju nije bila od pomoći gostima. Mirotić je odigrao partiju sezone sa 29 poena. Videli smo poplavu trojki, ukupno 43, dve više nego kad su Kingsi gostovali pre desetak dana u Ouklendu.



Ante Žižić je ubacio 16 poena za slabašni Klivlend u noći u kojoj se Jusuf Nurkić dokopao tripl-dabla. Ovo je prvi za Bosanca, izmicao mu je poslednjih nedelja, nije ni obratio pažnju da mu nedostaje asistencija, ali ga je Lilard upozorio, izmenjali su pas, pa je bek Portlanda pogodio i time Nurkiću podario sjajno ostvarenje. Bosanac je imao po 10 poena, asistencija i skokova, a dodao je pet blokada. Ispraćen je ovacijama...

I Luka Dončić je bio blizu tripl-dabla, ubacio je 25 poena, imao po 8 asistencija i skokova, ali je teksaški derbi pripao gostima iz San Antonija. Oni su gubili sa 19 razlike, ali se prednost istopila pa je na kraju San Antonio odneo pobedu. Dončić se pridružio Stefu Kariju, prvi ruki u deceniji koji je u pet mečeva u nizu postigao 25 i više poena.

Janis Adetokumbo je vodio sa 27 poena Bakse do trijumfa protiv Memfisa, a Bruklin je nastavio da deli lekcije. Iznenađenje sezone na Istoku, Netsi su slavili protiv Hjustona posle produžetka, preživeli usput 58 poena Džejmsa Hardena. "Bradonja" je međutim pogodio samo 5 od 19 trojki, njegov tim je srušio rekord u broju pokušaja, 70 trojki, ali dali su 23 i nije bilo dovoljno za pobedu.



Junak je bio Spenser Dinvidi, 25 od 33 poena je dao u poslednjoj četvrtini i dodatnih pet minuta i prelomio meč. Roketsi su prokockali osam poena prednosti u finišu regularnog dela i sedam u overtajmu, frustrirajući poraz.

Inače Harden je prošli meč ubacio 57 poena, noćas 58, dva manje od rekorda, 60 je utrpao Orlandu prošlog januara. U poslednjih 20 mečeva on ima prosek od preko 40 poena po utakmici.

Kajri Irving je presudio Bostonu koji je sada izgubio prvo mesto na Istoku, Milvoki ima poraz manje. Lider Bostona je Kanađanima ubacio 27 poena, imao čak 18 asistencija u derbiju konferencije. Na drugoj strani Leonard 33, ali je serija Toronta od pet pobeda nad Keltima prekinuta.

Detroit je posle produžetaka dobio Orlando i preskočio ih na tabeli, Grifin je brojao do 30, na drugoj strani Vučević 24 poena, 13 skokova. Dramond je napravio takozvani Mozes Meloun tripl-dabl, uz 14 poena uhvatio je po 11. put u karijeri, 11 lopti po svojim i 11 pod protivničkim košem. Osim Melouna koji je to napravio 24 puta, još samo je 17 utakmica isto napravio Denis Rodman. Orlandu je pobeda iscurila kroz prste u regularnom delu, upravo jer je Dramond uspevao da stigne do ofanzivnih skokova posle promašaja saigrača.

Rezultati:

LA Klipers - Juta 109:129
Golden Stejt - Nju Orleans 147:140
Portland - Klivlend 129:112
Dalas - San Antonio 101:105
Memfis - Milvoki 101:111
Hjuston - Bruklin 142:145 pr.
Boston - Toronto 117:108
Detroit - Orlando 120:115 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Friday, 18.01.2019
00:36

Hjuston ko OKC prosle godine,izivljavanje pojedinca na racun ekipe..Ruzniju kosarku igra samo Minesota tu je toliko alavih samostalnih preduzetnika da su negledljivi.Doncic je superstar sta je Divac konto kad je uzeo laznog Kris Bosa umesto njega.Kakav ispad ko milicic mesto vejda Bouvi mesto Dzordana.Izbio je onom vlasniku entuzijasti dve milijarde iz dzepa.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 17.01.2019
15:42

Sta vi izmisljate majko mila...Toronto 5 puta zaredom dobio Boston..hahahah omg pa prosli mec su izgubili...A Hjuston igra najgoru kosarku koju sam gledao,sto se tice kvalitetnih timova naravno,ne ubrajam timove poput detroita ili atlante...Igra im je ili sutni 3 ili daj hardenu loptu da odugovlaci dok neko ne napravi faul ili on ne izmisli neki dribling koristeci korak vise koji sudije kuliraju...uzas u sta postaje ova liga

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 17.01.2019
10:57

70 sutnutih trojki u mecu ?! Gospode, gde ide ova kosarka, k'o na basketu, samo sajba!

avatar
majstorceka
Thursday, 17.01.2019
22:47

Bravo za komentar, i ja kad sam video rezultat prvo sam pogledao koliko puta su sutnuli za 3 poena. Strasno. Ovo apsolutno nema nikakvog smisla, i samo se nadam da ih neko, bilo ko, otambura odmah u prvoj rundi plejofa.