Nurkić majicom poslao pogrešnu poruku čitavom Balkanu, Jokić mu održao lekciju iz poštovanja rivala!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 10.05.2019.
08:22
Izvor: Sportske.net

Umesto da se priča o košarci, otišlo na potpuno drugu stranu. Amerikancima ništa nije jasno, a potez Jokića je najbolje što je mogao da učini.

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA
EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Povezane vesti

Igraće se "va bank", u Koloradu. Denver nije uspeo da završi seriju u Oregonu, čeka ih "majstorica" kod kuće, sve će biti na talonu.

Noćas je Jokić ubacio 29 poena, imao 12 skokova i 8 asistencija, ovoga puta nije bilo dovoljno. Portland je imao pravog Lilarda kada je najpotrebnije, "Dam" je ubacio 32 poena, on i MekKolum spakovali su čak 62 gostima. U trećoj četvrtini domaćin je stigao do prednosti, kasnije Nagetsi nisu uspeli da uzvrate.

Bilo je i vatre, Jokiću je sviran faul u napadu, stvorila se gužva, na kraju posle pregledavanja snimka, Barton i Tori Krejg sa jedne, Set Kari i Zak Kolins sa druge strane su dobili tehničke greške.

Denver je već igrao majstoricu protiv San Antonija i dobio u prethodnoj rundi.

Inače dosta bure je izazvala Nurkićeva majica na kojoj su bila imena bosanskih vojnika iz građanskog rata u BiH. Neki od njih nisu baš poznati po herojstvu. Bilo kako bilo, da ne ulazimo u prepucavanja, deluje zaista neukusno, tim pre što je na drugoj strani košarkaš iz Srbije.

Amerikancima ništa nije jasno, osim da politici nije mesto na terenu i oko terena, isto važi i za košarkaše iz Srbije koji su se ranije, doduše ne u NBA proslavljali nekim ovakvim potezima. Jednostavno, ove stvari su neprimerene, nemaju nikakvu poentu, da ne upotrebimo neku težu reč.

Jokić je na kraju poentirao pred novinarima, bez pitanja.

"Drago mi je što se Nurkić oporavio, bili smo saigrači, dobro je videti ga da je na nogama, da će se vratiti na teren, želim mu sve najbolje", rekao je Jokić i održao verovatno najbolju ljudsku lekciju koju neko može da dobije nakon ovakvih stvari.

I na Istoku ćemo videti majstoricu, Milvoki čeka rivala u finalu. Noćas je Filadelfija dobila šesti meč, Džimi Batler je ubacio 25 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani Leonard 29 poena.

Simons je odigrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, ubacio je 21 poen, imao 8 skokova i 6 asistencija, Embid je iako u problemima zbog kolena dodao 17 poena, uz 12 skokova, odigrao je neke ključne minute kada su Batler i Simons uzeli predah.

Bobi Marjanović je dobio sedam minuta, pogodio dva bacanja. Majstorica je u Torontu u nedelju uveče.

Rezultati:

Filadelfija - Toronto 112:101 (3:3)
Portland - Denver 119:108 (3:3)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Friday, 10.05.2019
11:03
avatar
yboyka525
Friday, 10.05.2019
09:26

Bas Nurkica briga za politiku, decko je ostvaren kosarkas pun miliona. U njegovim ocima su ovi ratnici heroji i stavio je to zato sto sebe smatra ratnikom. Kao sto mi u svojim ocima imamo svoje ratnike heroje, a drugi misle da je to neka politicka poruka.