Novopečeni zemljak Enis: "Sad sam i Srbin i Kanađanin"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 08.02.2018.
17:52
Izvor: Sportske.net

Zvezdin košarkaš se sjajno oseća što je postao državljanin Srbije, u kojoj namerava dugo da ostane.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Dilanu Enisu je baš krenulo u životu. Potpisao je dugoročni ugovor sa Crvenom zvezdom, igra sjajno, oženio se, a sada je postao i državljanin Srbije.

Pa, čestitamo! Kako se osećaš sada?

"Sjajno se osećam zbog toga! Kada sam došao ovde, potpisao sam dugoročni ugovor da igram ovde. Što je super, jer volim ovu zemlju, volim ovaj grad. Ovde sam se i oženio, kao što znate, i zašto onda da ne uzmem srpski pasoš? Da ne budem samo Kanađanin, nego i Srbin", rekao je Enis.

Koliko znaš srpski?

"Znam nekoliko reči. Znate da su neki ljudi dobri sa jezicima i da brzo uče? E, ja nisam baš najbolji u tome, ali ostaću dugo ovde, tako da ću se sada više truditi", rekao je Enis.

Sa 26-godišnjim Zvezdinim košarkašem smo pričali na treningu pred sutrašnju utakmicu sa Armanijem u Evroligi, što je ipak glavna tema. Enis je u poslednjim mečevima pružao dobre partije.

"Moramo da igramo jako. Dobro smo trenirali, a sve kreće od odbrane. Ako smo dobri tamo, sve ostalo bude kako treba. Ne razmišljam o prošlim utakmicama, samo o sutrašnjoj. Ovo je timska igra, trebaće nam svi da pobedimo, a ja ću uraditi sve što treba za pobedu. Kao što sam rekao, ako budemo igrali dobro u odbrani, sve ostalo će biti u redu", rekao je Enis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.02.2018
21:01

Samo da nam se objasni po kom osnovu je dobio pasos. Nit je tri, ili pet godina uzastopno u Srbiji (ne znam kolko tacno treba), nit je u braku tri godina sa nekom Srpkinjom

avatar
RUSKI CAR
Thursday, 08.02.2018
20:38

Jel oženio neku našu ili se samo oženio u Srbiji, ali za neku Kanađanku ili Jamajčanku?

avatar
ercov
Thursday, 08.02.2018
20:34

Sta je merilo izdavanja srpskog drzavljanstva ?nKoliko je vremena proveo u Srbiji ?nDa li mu je supruga Srpkinja ?nSta je u ovom slucaju interes Republike Srbije ?nDa li znate da mnoge srpske izbeglice sa teritorije ex YU republika jos uvek nisu dobili srpsko drzavljanstvo !?

avatar
marecareee
Thursday, 08.02.2018
19:14