Novogodišnji poklon ''Delijama'' - Zvezda se vratila na čelo tabele

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.01.2018.
20:44
Izvor: Sportske.net

Iako je bilo problema da se slomi otpor Ljubljančana, aktuelni šampion pobedom započeo 2018. godinu.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO

Povezane vesti

Drugog dana 2018. godine, nastavljeno je takmičenje u ABA ligi. Večeras je u hali ''Aleksandar Nikolić'' odigran poslednji meč 14. kola, a Crvena zvezda mts je pred oko 6.100 gledalaca savladala Petrol Olimpiju sa 80:76.

Već u uvodnim minutima meča Ljubljančani su ''pokazali zube'', poveli sa 9:4 i najavili da neće tek tako položiti oružje u duelu sa evroligaškom ekipom Crvene zvezde mts.

Domaći tim je tokom prve četvrtine imao dosta problema u napadu, nije funkcionisao šut za dva poena što je potrajalo do kraja meča (13 od 35), pa je Olimpija sve vreme bila rezultatski aktivna i ovaj deo igre rešila u svoju korist, sa 18:16.

U drugom kvartalu proradio je šut za tri poena kod domaćih, raspucao se Ročesti, pogađali su i Dangubić, Bjelica, ali u odbrani su imali problema, pa je Olimpija i dalje bila potpuno ravnopravan rival.

Na ulasku u finiš poluvremena, trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević je tokom tajm-auta iskritikovao svoje igrače zbog propusta u odbrani, a šta im je rekao tom prilikom pogledajte OVDE.

To se događalo pri rezultatu 37:37 i od tog trenutka do kraja prvog poluvremena Zvezda više nije primila nijedan poen. Na odmor se otišlo vođstvom crveno-belih 40:37, posle trojke Milka Bjelice, najefikasnijeg u prvom delu igre sa devet poena.

Treći kvartal počeo je mini-serijom gostiju od 4:0 i u narednim minutima gledali smo ''rezultatsku klackalicu'' sve do finiša ovog dela igre, kada Zvezda serijom 9:2 dolazi do nešto osetnijih 62:56 u svoju korist.

Trojkom raspoloženog Tejlora Ročestija počela je poslednja deonica, Zvezda je tada povela sa 65:56 i konačan rasplet je već bio na vidiku.

Naravno, Olimpija se nije predavala, ali je Zvezda do kraja održavala solidnu prednost. Gosti su na četiri i po minuta pre kraja stigli na 73:68, a onda Davidovac pogađa za tri i stvari su ponovo došle na svoje mesto.

Na minut i 44 sekunde pre kraja, gosti su preko Lorbeka smanjili na 76:73. Potom poentira Feldin, Ljubljančani greše u narednom napadu, Betl je napravio korake pod pritiskom Zvezdine pojačane odbrane i dileme oko pobednika više nije bilo.

Tejlor Ročesti je bio najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena, uz četiri asistencije, a pratili su ga Dangubić i Feldin sa po 13, kao i Bjelica sa 12 postignutih poena.

Kod gostiju, Morgan i Špan po 15 poena,  Lorbek je ostao na 12.
Zvezda se ovom pobedom vratila na prvo mesto na tabeli ABA lige sa učinkom od 12 pobeda i dva poraza, a Olimpija je ostala na desetoj poziciji, sa samo pet pobeda u prvih 14 kola.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke