NOVO saopštenje FMP-a: "Po mnogo čemu smo veliki, čak i za Partizan"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 30. maj 2016.

 • 19:16

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

U danu kada će košarkaši FMP-a i Partizana odmeriti snage u revanš utakmici polufinala plej-ofa domaće Superlige, predstavnici dva kluba uputili su javnosti po saopštenje, a domaćin meča je dva i po sata pred početak izdao još jedno.

NOVO saopštenje FMP-a:
Košarkaški klub FMP iz Železnika izdao je tokom dana saopštenje za javnost u kome je otkriveno da navijačima Partizana neće biti dozvoljen ulazak u halu u Železniku na revanš meč polufinala plej-ofa Superlige.

U obrazloženju takve odluke predstavnici kluba čiji je vlasnik Nebojša Čović nazvali su navijače Partizana "primitivcima" i objasnili kako utakmice crno-belih predstavljaju "političke tribine i kvaziopozicione predstave".

Na to saopštenje reagovao je KK Partizan NIS tokom popodneva, o čemu ste više mogli da čitate OVDE, a dva sata pre početka utakmice FMP je našao za shodno da se još jednom oglasi.

Saopštenje KK FMP prenosimo u celosti:

"Draga gospodo iz KK Partizan NIS/MTS iznenađeni smo vašom reakcijom na jedno normalno, civilizovano saopštenje, u kome obaveštavamo javnost da koristimo naše pravo da zabranimo ulazak vaših 'navijača' u dvoranu u Železniku.

Činjenica da ste reagovali na naše saopštenje na ovakav način, bez argumenata, pozivajući se na neku 'veličinu kluba', ne odgovarajući na suštinu činjenica koje smo izneli, govori da smo pogodili pravo u centar.

Možda smo po broju pristalica mali klub, ali smo po mnogo čemu veliki, čak i za Vas.

Počev od toga da dobro znamo ko smo, kako smo nastali i koga smo sve u tom sistemu napravili. Dovoljno je pogledati spisak reprezentacija u svim starosnim kategorijama od početka 21. veka pa do danas, ali se i podsetiti istorije transfera igrača koji su ponikli u Železniku, a karijeru nastavljali u Partizanu. Neki poput Milojevića, Vese Petrovića, Nikole Bulatovića, Dušana Kecmana, Andreje Milutinovića, Miroslava Raduljice, Milana Mačvana, Aleksandra Rašića... Mada je bilo i onih kod kojih rad sa čarobnim štapićem nije dao rezultata... nećemo ih nabrajati, verovatno se stide svoje ružne prošlosti?

Mnoge od njih ste godinama 'otimali' koristeći svoju poziciju i političke veze, ne pitajući se tada 'da li smo u nekakvom sistemu ili ne' i ko smo i odakle smo. Za razliku od drugih klubova, koje ste uništili svojom bahatošću, mi se ni pre, a ni sada, nismo plašili da Vam direktno kažemo da je vaše poslovanje, kojim ste kao 'perjanica' i 'monopolista' srpske košarke sa ogromnim državnim budžetima, brojnim transferima i punim dvoranama, došli u situaciju da Vas država spasava od propasti i duga od više miliona evra, a vi znate zašto je to tako i očigledno se plašite da istinu kažete svojim pristalicama, ali to je vaš problem sa kojim živite.

KK FMP se ne boji brojnije i glasnije publike, decenijama smo se nosili i sa takvim situacijama i dozvoljavali gostujućim navijačima da uđu u dvoranu u Železniku i bodre svoj tim. Samo što se termin 'navijanje' i 'bodrenje' kod jednog broja vaših pristalica promenio i svodi se na puko vređanje protivnika i nebiranje sredstava da se dođe do cilja. To je proizvod bolesti vašeg sistema koji se zove mržnja prema svima drugima, a koji uzgajate unazad preko 10 godina.

Drago nam je da ste se 'setili' utakmice iz 2012. godine, pri tome 'zaboravljajući' da ste svih ovih godina Vi kao veliki klub i višestruki šampion, generator svega dobrog i lošeg u srpskoj košarci, imali upad i prebijanje sudije na utakmici u Vršcu, koje je sankcionisano sramno niskim kaznama za počinioce. Takođe da Vas podsetimo i na upad jedne 'rijaliti zvezde' u sudijsku svlačionicu tokom pete utakmice finala plej-ofa 2009. godine, striptiz jednog vašeg navijača i pokazivanje genitalija pred maloletnom decom koje je ispraćeno ovacijama...

O politizaciji celokupne situacije Vi ponajmanje imate pravo da bilo kome skrećete pažnju, jer su Vam konferencije za štampu u prethodnih nekoliko godina bile sve samo ne vezane za sport, a utakmice mitinzi i sredstva za reketiranje države. Što se tiče vašeg poslovanja, dovoljno govori jedna antologijska izjava jednog od vaših bivših 'da su utakmice Partizana u punoj Areni čist gubitak za klub, ali i praznik za srpsku košarku'.

Moramo reći na kraju, da nismo shvatili suštinu vašeg saopštenja i 'šta reći, a ne zaplakati… od smeha'?
" navosti se u saopštenju FMP-a.

Revanš utakmica polufinala plej-ofa između FMP-a i Partizana igra se od 21 čas u Železniku.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari