Novo Čovićevo objašnjenje, ali u Jutarnjem programu! ''Pecnuo'' Podgoričane zbog neuspelog ''performansa''

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.12.2019.
11:55
Izvor: Sportske.net, RTS

Poslednji je dan u godini, ali razmena poruka na relaciji Zvezda - ABA liga - Budućnost ne prestaje.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Iako je juče održao vanrednu konferenciju za medije zbog Zvezdinog neodlaska u Podgoricu, prvi čovek aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige Nebojša Čović na ovu temu je govorio i jutros na RTS-u, u njihovom Jutarnjem programu.

Za početak, objasnio je zbog čega Crvena zvezda nije poverovala crnogorskoj policiji, koja je poručila da se utakmica može odigrati bez problema i incidenata.

''Videli smo šta se već nekoliko dana događa u Podgorici i u celoj Crnoj Gori. Naravno, bilo je velikih sukoba i sa policijom, između građana i policije, situacija se i dalje komplikuje.

A ono što smo mi dobili još dodatno kao najavu to je da su mogući međunacionalni sukobi zbog usvajanja ovog zakona o slobodi veroispovesti.

I da nas čeka, verovatno, vrlo interesantan performans u samoj hali 'Morača', na osnovu bezbednosnih informacija ili bezbednosne procene koju smo dobili od naših nadležnih organa.

Crnogorski organi su rekli da je to sve u redu i sve bezbedno, međutim nije tako davno bilo, to je bilo 17. aprila ove godine kada smo od istih crnogorskih organa Uprave kriminalističke policije, direktora Veljovića, dobili da je sve bezbedno, a onda svi znate šta nam se dogodilo.

Tako da naša procena je zasnovana na našim saznanjema, naših državnoih organa, i mislim da uopšte ništa nismo pogrešili. I da ponovim, jedna razbijena glava ne vredi ni dva boda ni ABA lige ni Evrolige'', objašnjava Čović.

Sve vreme, ABA liga ili ćuti, ili objavljuje saopštenja u kojima se ništa ne kaže, kao što je to bio slučaj sinoć, kada je postalo jasno da utakmica neće biti odigrana.

''Ona se nije oglasila ni do dana današnjeg. ABA liga je u specifičnoj situaciji, ona od juna meseca nema ni direktora ni sportskog direktora. Prema tome, predsedništvo ABA lige na neki način vrši te funkcije. Mi smo im se obratili ali nikakav odgovor nismo dobili, nakon toga smo pisali 29., pa 30., pa niz telefonskih razgovora...

Znate šta, mi ne možemo da preuzmemo rizik ako je visoka bezbednosna rizična situacija. Očigledno su svi gurali rizuk od sebe prebacijući ga na nekog drugog. Da je predsedništvo ABA lige napisalo: U redu, ne možete da igrate - dobro. Da je napisalo: Morate da igrate - zna se na koga ide rizik...

Ovako je igra žmurke i pokušaj da se sada to sprovede kroz nekakve propozicije. Ovakav slučaj ne postoji u propozicijama. To bacanje lopte...Odnosno, kako ovi vaši to potpisaše, podbacivanje lopte od sudija, taj performans...'', konstatovao je Čović.

Na ovo se potom nadovezao i jednom ''strelicom'' upućenoj Podgoričanima, zbog malog broja gledalaca sinoć u dvorani ''Morača'' u 18 časova,kada je meč trebalo da počne.

''Čujte, oni su najavili 7.500 gledalaca u hali... Juče je bilo stotinak, dvesta do nekoliko stotina, bio je predsednik vlade Marković, čini mi se da se i predsednik Skupštine tamo pojavio Brajović i - ništa'', rekao je Čović.

Ipak, utisak je da je ključna Čovićeva poruka da Zvezda ne želi tenzije i da ne može da prihvati stav kako je nemoguće odložiti utakmicu dok se ne stvore bolji uslovi za njeno odigravanje.

''Ja i sad ne razumem... Mi hoćemo da budemo i ozbiljni i odgovorni...Ne želimo tenzije, ne želimo da učestvujemo kao klub u svemu onome što se događa dole to smo jasno saopštili.

Ako postoji dobra namera, kakav je problem da pomerite 3 dana, 10 dama, mesec dana utakmicu. Pa skoro smo imali utakmicu Barselone i Reala koja je odložena zbog određenih nemira koji su se događali u Barseloni i skoro je odigrana u normalnoj atmosferi.

Znači nije mi jasno šta bi se dogodilo i zbog čega nismo mogli da odložimo utakmicu.

Mi smo u aprilu 2018. godine na zahtev Budućnosti pomerili treću utakmicu iu plej-ofu, a razlog je bio završna predsednička konvencija Mila Đokanovića u Morači. I tad, kad smo to sve pošteno, korektno i kolegijalno uradili, sačekao nas je napad na igrača 2018. godine.

Znači ovde namere nisu bile ni čiste ni iskrene. Ako čojstvo i junaštvo Budućnosti dozvoljava da pobeđuje Zvezdu tako par forfe (predaja meča bez borbe), kako se to kaže, ili 20:0 kako već neki pišu, neka im služi na čast.

Ponavljam, ne interesuje nas ni ABA ni Evroliga ako je trebalo da dođe do sukoba i velikih nemira, jer sve ono što smo imali u aprilu ove godine je bilo ružno za košarku i za kompletan region. Očekujem da još imamo vremena da budemo razumni'', poručio je Čović u razgovoru za RTS, a snimak njegovog gostovanja možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdo Zvezdana
Wednesday, 01.01.2020
19:18

Grobari jako vas žalim. A isti narod. Kao da ste sa posebnog odeljenja. Jedino što umete je da pričate napamet. Izgleda ima velikog broja Grobara u ovim elektronskim novinama na čijem sajtu ostavljamo komentare. Kako mi Zvezdaši, što navijači što rukovodioci u raznim sportovima, dokumentujemo naše priče za razliku od drugih, u skladu sa tim izbacim zvaničnu vest o bezbednosnoj opasnosti naših košarkaša a pomenuti sajt ne izbaci javno i kaže da nije u skladu sa uslovima korišćenja.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 31.12.2019
19:44

Sklanjajte zlo sa ovih prostora, covica i sve sto je i gde je on........20-0, oduzimanje bodova.....nema razgovora, odavno su zreli za izbacivanje, dva kluba jedno zlo, preko dve godina ne postiji klub ide automatsko brisanje... Sklanjajte zlo i pošast, nikad im nije bilo mesto tu, sklanjajte laz, prevaru i mrznju

avatar
Sanchez Bakero
Tuesday, 31.12.2019
17:24

Ne bi me iznenadilo da je KKCZ ovo uradila po nalogu nekoga iz vrha države. Naravno, to će im biti zapamćeno i biće adekvatno nagrađeni kada za to dođe vreme.

avatar
Comandante
Tuesday, 31.12.2019
14:40

Kakav ste vi LUZERSKI klub........,bili i bicete uvek samo komsije evropskih prvaka KK Partizan.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 31.12.2019
14:30

Treba registrovati 20:0 i oduzeti bar pet bodova. Jer ako ovo prodje samo sa registrovanjem utakmice bez ikakve kazne onda ce ovakvih stvari biti koliko hoces. Onda ekipe koje se ne bore ni za sta mogu i da ne idu na gostovanja vise, sto bi se trosili. Znaci, Zvezda je morala da ode juce u Podgoricu, pa da tamo odluce da li ce , ili nece igrati. Ovo je klasicno pucanje samom sebi u koleno i ako ovo prodje, ABA liga moze komotno vec sutra da prestane da postoji. Nista veci naboj na ovoj utakmici nije bio nego sto je npr pre desetak sezona bilo gostovanje Zadru, ili Splitu. tako da ova prica o "performansima" moze biti interesantna samo RSB portalu. Isto ovako je i Buducnost mogla prosle sezone da ne dodje na petu utakmicu. Da se razumemo, Buducnost mrzim isto koliko i Zvezdu i FMP, kosarka je retki sport u kome ne volim jos neku ekipu osim Zvezde, ali sto se ovoga tice sva krivica je na strani Zvezde. Da ponovim ono sto sam juce rekao, NIJE ZVEZDA, NITI BILO KOJI KLUB IZ SRBIJE ZADUZEN ZA RESAVANJE MEDJUDRZAVNIH ODNOSA. T A C K A !!! Trazili ste da budete kaznjeni, treba da budete kaznjeni. Ovo bih pisao i da je Partizan u pitanju. Krajnje neozbiljno i bahato. A sve kao posledica toga sto u Srbiji moze svasta da se radi i sto su klubovi u svim sportovima jaci od saveza.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 31.12.2019
15:53

Dobro je da si shvatio da vi imate neke sanse protiv nas samo ako namaoduzmu bodove. Impresioniran sam tvojom podrskom Milu i njegovom okruzenju. Nisi ti ljepi dzaba navijac jugoslovenskog sportskog drustva partizan.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 31.12.2019
17:31

Vidi se da mrzis. To i jeste tvoj problem.

avatar
Comandante
Tuesday, 31.12.2019
14:30

Kad malo bolje razmislim mozda je i bolje sto zvezdasi nisu otisli.............vec sam ih video kako skidaju i bacaju svoje dresove i skacu u Moracu...................nemojte mene ja sam crnogorac,ja sam crnogorac,ja sam crnogorac

avatar
Comandante
Tuesday, 31.12.2019
14:19

Kad bi se igrala utakmica izmedju FK CZvezde i HNK Dinama Zagreb zvezdasi bi i tad izasli iz aviona a Terzic bi pisao saopstenje,obavestenja,zakljucke itd itd...................

avatar
Wittmann
Tuesday, 31.12.2019
18:09

Tako je! povikaše seljaci

avatar
Dorotej
Tuesday, 31.12.2019
19:35

Kakve veze ima Dimamo i Zvezda? Upoređuješ "jabuke i kruške".

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 31.12.2019
13:55

Svaka cast Covke sve si imlepo rekao, a oni sad neka se zapitaju gde im je to njihovo cojstvo.

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 31.12.2019
13:14

Ja ne znam šta se više priča o ovome. Treba registrovati 20-0 utakmicu i to je to. Ove njegove priče su klasično spinovanje, da se ne lažemo zna da će dobiti po ušima pa mu krivo.

avatar
Don Andres
Tuesday, 31.12.2019
13:59

nikakvo spinovanje, iz pouzdanih izvora znam da se spremao antisrpski performans, a u trenutnoj situaciji u cg to je zadnja stvar koja treba. vrlo dobra odluka crvene zvezde da ne ucestvuje u svemu tome, oladili su ih na sjajan nacin. dusko markovic je bas masu razocaran otisao kuci

avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 31.12.2019
20:26

Nikakav problem, 20-0 I to je to, pa nek su ih oladili koliko hoće.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 31.12.2019
14:38

Pouzdani izvori nisu citanje Zvezdinih saopstenja.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 31.12.2019
13:13

Koliko drzava treba da dosipa novca u ovaj klub i u onu 5-0kraku da ne bi bezali sa utakmica, prvi se nisu pojavili u Podgorici, drugi odlozili gostovanje na Banovom Brdu za prolece...koliko, jos 20, 30, 60, koliko miliona evra je jos potrebno za hrabrost.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 31.12.2019
13:56

Zamolio bih te ljepi da na vestimao Zvezdi ne pises o svom klubu jer jubgoslovenski kosarkaski klub partizan ima najskuplji tim, najveci budzet i najplacenijeg trenera od kad se kosarka igra na ovimprostorima.

avatar
Superliga
Tuesday, 31.12.2019
14:45

"Ne daj boze da se srbi sloze", jos uvek je tu taj tudjmanov gen pa ne da. Aj sto se medjusobno prepucavamo, ko je bolji,ko namesta, kome drzava daje vise, a sto mora ovako kad je strani klub u pitanju? Umesto da u ovim situacijama drzimo ledja jedni drugima, vi koristite situaciju da jos vise omalovazavate zvezdu. To pokazuje ko ste i kakvi ste, koreni su cudo.....

avatar
Raky_b
Tuesday, 31.12.2019
14:42

aaaaa....srbendo, sta ti znaci zvezda petokraka, pa jos crvena!? zar to nije direktna suprotnost dvoglavom orlu????
Mi se svoje proslosti ne stidimo, za razliku od vas, nemamo zbog cega.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 31.12.2019
14:18

Ostace zabelezeno u najnovijoj istoriji Srbije da je privatni kosarkaski klub dobijao visestruko para od drzave nego FK Partizan.

avatar
Tuesday, 31.12.2019
13:09

Kk saopštenje ili izgovor ili neko drugi je kriv ili mi smo Srbski brend ili svi znamo čija je to kuhinja ili sve je transparentno ili kupite sebi klub pa se igrajte

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 31.12.2019
13:57

Znamo mi da vi znate cija je to kuhinja, a i ko je glavni kuvar.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 01.01.2020
02:55

Patoloska mrznja, zloba, i ljubomora prema Zvezdi su unistile jugoslovenski fudbalski klub partizan koji je nekad bio nas rival.

avatar
Tuesday, 31.12.2019
18:07

Shvati da ne postoji nikakva kuhinja već mržnja koja je uništila zvezdu od gašenja do poniženja i to se sve žrtvuje zbog nečijeg bezobrazluka i samoživosti i sebičnosti a ti znaš ko je taj lik .
Ne mrzim ni Zvezdu ni navijače Zvezde ali one prave koji su uvek bili realni , a ovo sada ne liči ni na Zvezdu ni na njene navijače

avatar
Raky_b
Tuesday, 31.12.2019
14:42

samo napredno, pa i iz kornera