Novicki reagovao na poređenje sa Jokićem, zabezeknuo svet!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.09.2020.
16:14
Izvor: Sportske.net

Dirk u svom stilu.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Nikola Jokić blista u NBA ligi, iz sezone u sezonu oduševljava sve više, prava je nepravda što se nije našao u najboljoj petorci NBA, već u drugoj najboljoj, ali je i pored toga jasno da je najbolji centar u ligi.

To dokazuje i kroz plej-of, vodio je Nagetse do dva istorijska preokreta, vratili su se u prvoj rundi iz 1:3 protiv Jute, isti podvig napravili su i protiv LA Klipersa u polufinalu.

Šokirali su svet, a onda su došli dueli sa Lejkersima, prvi je pripao LeBronu i drugovima, opšti utisak je da su sudije opteretile Jokića faulovima.

U drugom meču egal, Jokić je u finišu doneo veliki preokret sa 12 vezanih poena, ali je Nagetse zaledio Entoni Dejvis trojkom sa zvukom sirene za pobedu, 2:0.

Opet su mnogi otpisali Nagetse, ali oni su još jednom pokazali da su najbolji kad je najteže, predvođeni Jokićem i Marejom, uz pomoć Grenta, srušili su sastav iz Los Anđelesa u trećoj utakmici i večeras žele izjednačenje.

Denver

Imaju razloga da veruju u novi trijumf, Jokić igra fenomenalno, Hauard pokušava da mu uđe pod kožu raznim provokacijama, ali zasad to ne pali, nemaju ni "Jezeraši" rešenje za Somborca.

Čitav sve u hvalospevima priča o srpskoj zvezdi, možemo slobodno da zaključimo da Jokić preti da postane najbolji evropski košarkaš ikada.

Čovek koji prema mnogima nosi tu titulu, Dirk Novicki, oglasio se kada je čuo da ga brojni analitičari porede sa Jokićem.

Novicki
foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Popularni "Džoker" je u plej-ofu pokazao da poseduje i određene elemente u svojoj igri koje su krasile sjajnog Nemca, pravo je "smrtonosno oružje" u ofanzivi, poput Novickog pogađa za tri, pogađa sa poludistance, preko ruke, u "mismeču", zaista je nezaustavljiv.

I, šta kaže Novicki? Oduševićete se.

"Čoveče. To je kompliment. Voleo bih da sam tako vešt. Njegova dodavanja su sprdnja. Ja sam nažalost uvek hteo da postignem koš, a ne da dodam loptu", izjavio je Novicki.

Možda i najveći kompliment koji je Nikola Jokić mogao da dobije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Thursday, 24.09.2020
22:05

Ako ga zdravlje posluzi, najbolji ce biti Doncic. Decko igra brutalnu kosarku. Dominirao je u Evropi kao tinejdzer, sad dominira u NBA. Ako ovako nastavi i uzme koji prsten tokom karijere, moze da zapreti i nedodirljivom aka Dzordanu. ^^
ps: istini za volju ova kosarka i ona koja se igrala do sredine 2000 su nebo i zemlja. Nekada se bar igrala odbrana. ^^

avatar
Marco Popovich
Thursday, 24.09.2020
20:10

Situacija podseca kada se Dirk potpuno sam igrao sa zvezdama Majamija :D