Novicki napušta Dalas?

Autor: Aleksandar Vučković
sreda 04.05.2016.
19:38
Izvor: Sportske.net

Nakon 18 sezona, Dirk Novicki bi mogao da napusti Teksas.

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Legenda nemačke košarke i po mnogima najbolji evropski igrač svih vremena Dirk Novicki, mogao bi ove sezone da napusti klub u kome nastupa od kako je otišao u NBA ligu davne 1998. godine.

Zvezda Dalasa ovog leta će izabrati opciju da izađe iz ugovora sa klubom iz Teksasa, sa kojim bi naredne sezone zaradio 8.6 miliona dolara.

Novicki želi da popriča sa čelnicima kluba o budućnosti franšize i o tome na koji način mogu da ojačaju njen sastav u narednom periodu.

"Sastaću se sa Markom (Kjubanom, vlasnikom kluba) i Donijem (Nelsonom, tim menadžerom) u narednih par nedelja i pokušaćemo još jednom da unapredimo ovu franšizu. Još od osvajanjaj prstena skoro svaki put smo ispadali u prvoj rundi. Završavali smo sezonu na sedmom ili osmom mestu. Pobedeli smo samo par plej-of utakmica, a cilj je očigledno bio da se takmičimo na najvišem nivou u mojih poslednih par godina u klubu, tako da nešto mora da se uradi, moramo da radimo zajedno u narednih par nedelja kada budemo tražili nove igrače među slobodnim agentima i na draftu. Tako da je ovo samo jedan potez koji će, nadamo se, pokrenuti lančanu reakciju koja će nas opet učiniti boljima i omogućiti nam da se takmičimo na najvišem nivou. Videćemo kako će sve to proći."

Sudeći po ovoj izjavi, Novicki izgleda smatra da je njegov odlazak zapravo pojačanje za klub u narednoj sezoni.

Međutim, brojke govore suprotno. On je (i) ove godine najbolji strelac ekipe sa 18.3 poena po utakmici, kao i drugi najbolji skakač sa 6.5 skokova.

Legendarni Dirkenštajn je u karijeri postigao 29.491, što ga čini šestim najboljim strelcem u istoriji NBA lige.

Da li je ovo pravi potez za njega i Dalas, ostaje nam da vidimo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Wednesday, 04.05.2016
21:34

Dirk samo testira marka, neće on nigdje karijeru će završiti u mavsima,ali je njegovo prošlo, neće se ni usrećiti s howardom koji se spominje kao pojačanje. Treba im novi fransizni igrač ali durant koji je fa je cubana nazvao idiotom sasvim sigurno neće doći kao ni westbrook iduće godine koji po cubanu nije superstar. Igrači koji će im biti dostupni i koji bi unaprijedili njihovu igru pod uvjetom da se riješe derona,barem, feltona, villaneauvea, su prvenstveno Hassan whitiside i John wall.

avatar
Fair Play
Wednesday, 04.05.2016
20:05

Iako statistika kaže da je najbolji u ekipi što donekle i jeste tačno, to upravo pokazuje da ekipa mora da privoli kvalitetnije igrače a ne Dirk s 40god da vodi ekipu svih 48min i kad njega nema na terenu ekipa ili igra egal ili gubi. Jasno je svima bilo da ne mogu ništa ni ove sezone u play off-u.. igraju srcem ali protiv Oklahome to nije dovoljno i nikad neće biti sve dok su tu igrači poput Duranta, Westrbrooka, Ibake itd.. Takve su ekipe u borbi za šampionski prsten.

avatar
kappa12345
Wednesday, 04.05.2016
20:20

Oni su svoje vec odigrali, sto se tice play off-a :D Losa sezona za njih, mnogo povreda... a sto se tice Dirka, mislim da bi bilo najlepse da zavrsi karijeru u Dalasu. Kako god vec sada je jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena.