Novica zna kako se dobija derbi, ovo je Partizanov recept!

Autor: Beta Beta
nedelja 22.11.2020.
16:18
Izvor: Beta

Koliko može oslabljeni Partizan protiv evroligaške Zvezdine ekipe?

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da je njegova ekipa u seriji dobrih rezultata, ali da u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde u ABA ligi mora da odigra još bolje, borbeno i hladne glave.

"Derbi je jako teška utakmica, sa dosta naboja i to je ono što se govori pred svaki derbi. Mi jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata, ali ne treba to da gledamo na taj način već da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se podižemo za nastavak sezone. Crvena zvezda ima evroligašku ekipu, jak roster i na nama je da pružimo maksimum sutra", rekao je Veličković za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u ponedeljak od 21 sat na svom terenu protiv Crvene zvezde, utakmicu osmog kola ABA lige.

"Jeste da u derbiju favorita nema, ali ne samo tada, nego u svakom meču, bez obzira ko je protivnik, trebaš biti na maksimumu i da 'izgineš' na terenu do poslednje sekunde. Sigurno da nam je, pored naboja koji nosi derbi, potrebna i hladna glava", naveo je Veličković.

Trener Partizana Sašo Filipovski rekao je da njegova ekipa mora da odigra na visokom nivou, koncentrisano svih 40 minuta.

"Zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača, igraju visokim intenzitetom tokom celog meča i na tu njihovu igru moramo pronaći odgovor. Imali smo i mi i oni mnogo utakmica, tako da nema mnogo vremena za neku veliku pripremu. Vrlo je važno da budemo koncentrisani, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada i da to bude konzistentno tokom svih 40 minuta", naveo je Filipovski. 

Posle sedam kola u regionalnom takmičenju Partizan je četvrti skorom od četiri pobede i tri poraza, a Zvezda je prva na tabeli sa svih sedam pobeda.
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darko0071
Sunday, 22.11.2020
18:24

Ovaj jos igra..vreme mu je da ide u penziju i pusti mladje da igraju..