Novica Veličković otkrio šta ga izluđuje kod saigrača posle poraza, evo šta od njih očekuje u novoj sezoni

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.09.2018.
12:11
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Ranije toga nije bilo, danas sve češća pojava...

ABA Liga/Partizan NIS
ABA Liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Više od 400 utakmica odigrao je Novica Veličković u dosadašnjoj karijeri u dresu Partizana i svim navijačima crno-belih je dobro poznato sa kolikom željom i energijom aktuelni kapiten ulazi u svaku utakmicu, kako danas, tako i ranije dok je bio znatno mlađi.

Danas je najstariji u ekipi Partizana koju će i naredne sezone predvoditi kao kapiten, a u intervjuu za ''Blic'' otkrio je šta je to što ga veoma iritira kod mlađih saigrača.

''Ne volim kada neko odmah posle meča uzme telefon, pogotovo kada se izgubi. To mi izgleda kao da ne razmišljaš o porazu, kao da te boli uvo za posao kojim se baviš'', istakao je Veličković.

Svestan je, naravno, da su društvene mreže neizbežne danas, da nove generacije na znatno drugačiji način odrastaju, da imaju nova interesovanja, ali smatra da u svemu tome treba imati meru. S tim u vezi pohvalio je Bogdana Bogdanovića.

''On jako lepo to vodi i jako lepo sebe prezentuje u javnosti. U suštini, treba zadržati nešto što je tvoje, u šta niko ne treba da zalazi, dok je mnogo veća strana ona u kojoj se privatnost izgubila. Zezam se kako se danas i saučešća daju preko Tvitera. Tek pre godinu dana sam prvi put otvorio Fejsbuk. Koristim ga manje-više zbog Partizana i mog fitnesa'', istakao je Veličković.

Nova sezona je već na pragu, Partizan je značajno izmenio tim, a pojačale su se i konkurentske ekipe, pa sada mnogi ABA ligu smatraju ''jačom nego ikad''.

Veličković tvrdi da ga rivali ne zanimaju, kao ni njihovi budžeti, već je najvažnije da mlada ekipa Partizana pokaže neku novu energiju koja se ove sezone očekuje.

''Zvezda, Cedevita i Budućnost imaju veće budžete, ali nikada to nisam priznavao, niti podržavao da moji saigrači razmišljaju tako.

Prvi put posle dosta godina mislim da Partizan ima mladost na svojoj strani, ima fino selektiranu ekipu. Naša je prednost što oni nisu svesni šta mogu, tako se dobijaju veći protivnici, pomeraju se granice.

Kad smo bili klinci, pa kada nam dođe Makabi ili Barselona, nervozan si pre utakmice, ali kada počne gledaš samo kako da dobiješ, ko god bio preko puta. U tome je najveća prednost Partizana.

Oni nemaju izgovor za nezalaganje, da ne ode na skok, da se ne baci, da ne da 200 odsto. Pozitivna atmosfera koja se stvara oko kluba tokom celog leta može pozitivno da utiče na njih.

S druge strane, veliki je pritisak nositi taj dres. Moja uloga je da im u tome olakšam i da im pokažem put kojim bi trebalo da idu. Maksimumom na treningu, dodatnim radom, ostajanjem u sali i bacanjem na glavu moći će da naprave nešto u karijeri'', poručio je Veličković.

Drago mu je što će Partizan ponovo igrati u Evrokupu, ali sada očekuje mnogo ozbiljniji pristup nego prošle godine, kada su crno-beli ostvarili samo jednu pobedu.

''Partizanu kao brendu je Evropa potrebna, ali u što boljem svetlu, nikako da se ide sa belom zastavom'', istakao je Veličković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Tuesday, 18.09.2018
17:16

Nama treba neko na klupi sa shvatanjima i odnosom prema dresu Partizana poput Novice Velickovica.

avatar
DouglasHaffernan
Tuesday, 18.09.2018
12:41

Je li on ima Arenu da gleda Zvezdu i napoli?