Novica: "Ne pamtim turbulentniju sezonu"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.02.2018.
20:44
Izvor: Sportske.net

Kapiten KK Partizan NIS Novica Veličković analizirao urađeno u prethodnom delu sezone i progovorio o tome šta očekuje do kraja.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Najiskusniji košarkaš Partizana, kapiten Novica Veličković gostovao je večeras u emsiji "U Obruču" na televiziji Arena Sport i analizirao do sada urađeno u tekućoj sezoni.

Kapiten crno-belih najpre se osvrnuo na svoju fizičku spremu i objasnio da mu je promena trenera odgovarala.

"Pojačan trening i ishrana, vođenje računa svakodnevno mi dosta pomaže. Moja kilaža ne sme da varira zbog kolena, tu se trudim da imam optimalnu brojku uvek. Sam trening gde se dosta više trči mi više odgovara i spremniji dočekujem utakmice", objasnio je Veličković.

Novica je poznat kao veliki borac a samo u ovoj sezoni imao je dosta pehova sa sitnim povredama.

"U karijeri sam se bacio 1000 puta. Dva puta u mesec dana udarac u glavu. Maler za malerom... Šta znam, ništa me od toga nije sprečilo da nastavim da igram. I dalje me drži osećaj da moram da igram, da moram da se vratim. Zašto uvek ja, ne znam, kao da me je neko pikirao. Ali ako već mora, bolje ja nego neki mlađi", rekao je Veličković.

Analizirajući do sada urađeno u tekućoj sezoni Novica Veličković je ocenio da su porazi koje je Partizan doživeo u Skoplju i u duelima sa Mornarom bili ključni.

"Rekao sam u Skoplju i Baru da će nas ti porazi boleti. Mornar je zasluženo na korak od plej-ofa, dva puta su nas dobili. Njima je 'prelom' sezone protiv nas, posle pobede nad Partizanom vezali su sedam pobeda. To pokazuje koliko drugima znači kada pobede Partizan. Kada hoćeš u plej-of ne smeš da gubiš utakmice od MZT-a i Mornara. Svako ima prava da se bori ali niko nije očekivao da će Mornar biti konkurent za plej-of. Takve utakmice, i ona protiv Olimpije, to su kiksevi. Evropa nas je iscedila, po meni Partizan ne može da igra Evropu bilo kako. Mora da se igra sa najvećim žarom, nema kalkulisanja. Mladost za mladost, imali smo dosta kikseva, niko nam nije kriv. Sezonu delim na dva dela, smanjivanjem broja poena što radimo u poslednjih mesec dana donosi nam dosta samopouzdanja. Jako je teška situacija, meni je ovo prva godina u Partizanu da ne igram plej-of. Nikada nisam razmišljao šta je uradio protivnik, te kalkulacije su me pojele živog. Ništa više nije u našim rukama, ali dobro je da se ekipa digla, da igramo sa dosta žara, dobio, izgubio. Kada igramo sa dosta žara to mene ispunjava kao kapitena. Pobede će doći, čekamo da vidimo. Dok postoji jedan posto šanse dres Partizana nalaže da idemo do kraja", istakao je Veličković.

Partizan će najverovatnije ostati bez plasmana u plej-of ABA lige. Klub ima finansijskih problema a Novica Veličković priznaje da nikada nije imao turbulentiju sezonu.

"Znao sam da neće biti laka sezona. Partizan ima dosta problema, ljudi koji su u klubu pokušavaju to da reše, to nije do nas. Turbulentniju sezonu ne pamtim. Prošle godine smo izgubili u polufinalu 2:1. Mene to ne zadovoljava, dok se god budem bavio ovim sportom neće mi biti cilj da sa Partizanom uđem u polufinale. Tako se ne gradi karijera. Ova sezona je po mnogo tome specifična i čudna, najblaže rečeno", istakao je Veličković.

Što se tiče ambicija za nastavak sezone Novica u svom stilu poručuje da se razmišlja samo o trofejima.

"Voleo bih da mi do kraja ne kalkulišemo, što i nećemo raditi, nego da igramo kako treba da se igra. Odigrati do kraja ABA ligu na maksimalnom nivou. Imamo tri teške utakmice, mislim da niko ne treba da bira da li će da igra sa pola gasa. Odigraj maksimalno, čeka te Kup. Posle toga ide prvenstvo, idemo na ono što je svima u klubu cilj, da napadamo trofej. To je cilj i to očekujem da se radi. Prošle sezone je bio veliki neuspeh zbog ispadanja od FMP-a u polufinalu. Moramo da se okrenemo utakmicama koje nas čekaju, čekamo druge, a to je najgore. Videćemo, Partizan ne sme da razmišlja drugačije. Meni je privilegija, u ovim godinama osećaj mi se iskristalisao, Partizan je Partizan, nema neću, tu si - moraš!", zaključio je kapiten crno-belih.

Partizan će pre završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" odigrati još jednu utakmicu u ABA ligi, a samo pobeda nad ekipom Petrol Olimpije crno-bele ostavlja u trci za plasman u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke