Novi zaplet - Čović u kontaktu sa Evroligom, Zvezda ne zavisi od finalne serije?!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 22. april 2018.

  • 12:04

  • Izvor: Sportske.net, borba.me

  • facebook
  • twitter
  • email

I dok u Budućnosti najavljuju stvaranje ''najjačeg tima u klupskoj istoriji'', Nebojša Čović vraća Podgoričane u realnost...

Novi zaplet - Čović u kontaktu sa Evroligom, Zvezda ne zavisi od finalne serije?!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
I dalje vlada neizvesnost oko narednog učesnika Evrolige na osnovu plasmana uz ABA lige.

Na prvi pogled, sve bi trebalo da bude jasno posle trijumfa ekipe Budućnosti u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde, ali poznato je da za sada dvorana ''Morača'' ne ispunjava standarde najjačeg evropskog takmičenja i da će Podgoričani tokom leta morati da nađu način da sve uslove ispune, i oko dvorane i oko budžeta...

Iz Skoplja im je ponuđena pomoć, postoji opcija da Evroligu igraju u skopskoj hali ''Jane Sandanski'' koja ispunjava sve uslove, ali je pitanje da li će Podgoričani prihvatiti da praktično budu gosti čitave sezone u Evroligi.

A za to vreme, prvi čovek Crvene zvezde mts Nebojša Čović podseća na standarde Evrolige koji se moraju ispuniti, kao i da jedna finalna serija ne može tek tako da ih promeni...

''Mi sa ‘Barselonom’ imamo gotovo svakodnevnu komunikaciju po raznim osnovama, jer saradnja sa tako ozbiljnom organizacijom nije samo igranje Evrolige, već mnogo više od toga.

Da li ćemo igrati Evroligu sledeće sezone? Odgovoriću Vam ovako – KK ‘Crvena zvezda mts’, odnosno sistem u tom klubu je napravljen tako da ne zavisimo od jedne finalne serije.

Stabilni smo, imamo većinu mladih domaćih igrača pod ugovorom, mlađe selekcije. Cio sistem je stabilan, a Evroliga već dobro zna šta možemo i šta donosimo u ovo takmičenje. Klub je tako postavljen da može da je igra bez ikakvih problema, vremenskih rokova i neke ‘trke’ sa vremenom”,
istakao je Čović u intervjuu za portal ''borba.me''.

Takođe, podsetio je i na dugogodišnju saradnju Zvezde i Evrolige.

''Mnogi zaboravljaju da skoro 15 godina organizujemo završne kvalifikacione turnire juniorske Evrolige, da smo obarali rekorde igrajući i Evrokup, i postavljali standarde i u tom takmičenju.

Nas u Evroligi i Evrokupu pamte po 24 hiljade ljudi na tribinama, ne po upadu navijača, koji je napao igrača protivničke ekipe, ili rekordnom porazu u jednom malom prelepom italijanskom gradu zvanom Sijena. Kruna naše saradnje je dolazak završnog turnira u Beograd ove godine'',
objašnjava Čović.

S tim u vezi, dodaje da ga ne interesuje da li će Budućnosti uspeti u narednih par meseci da te uslove ispuni.

''Rekao sam da ulazak i ravnopravan tretman u evroligaškoj porodici, ne zavisi od krupnih rečenica poput ‘praviće se tim kakav odavno nije viđen…’ i slično. Pravila se znaju, upisana su u dokumentima Evrolige. Ko može da ih ispuni igraće, ko ne može, neće igrati, i to je to”, decidiran je Čović.

U opširnom intervjuu za pomenuti portal, Nebojša Čović otkrio je i nova saznanja vezana za dešavanja u poluvremenu treće utakmice finalne serije plej-ofa, odigrane u Podgorici.

Ipak, o tome je govorio prilično zagonetno, ostavljajući ljubiteljima košarke da između redova pročitaju njegovu poruku, uz opasku da je ''neko i to ne baš goloruk ulazio u svlačionicu tokom poluvremena treće utakmice''.

''Određenu logističku podršku u KK ‘Budućnost’ dobili su od pojedinaca koji su poznati po svom bogatom radu van terena. Interesantno je da ih u svojim sredinama nazivaju ljudima prošlih vremena, ali su poznati po ‘operativnom radu’ sa sudijama. Jedan voli kladionice, drugi bi da Jadransku pretvori u Mediteransku ligu'', konstatuje Čović i dodaje:

''Damir Javor, ili kako se već zove, sudija koji nas je oštetio u više navrata prethodnih godina, i koji je poznat kao sudija koji najviše koristi video-pregled materijala, nijednom nije otišao do zapisničkog stola.

Onda ja pitam – da li i dalje mislite da nisu imali ‘posetu’ u svlačionici, na poluvremenu? Ali na kraju, o čemu mi pričamo ovde? I gde je tu košarka, gde će tu biti poverenje između klubova narednih sezona, kako da gradimo ovu ligu u ovim vremenima, kada je interes za košarku sve manji'',
zaključio je Čović, a njegov kompletan intervju možete da pročitate OVDE.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari