Novi zaplet - Čović u kontaktu sa Evroligom, Zvezda ne zavisi od finalne serije?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.04.2018.
12:04
Izvor: Sportske.net, borba.me

I dok u Budućnosti najavljuju stvaranje ''najjačeg tima u klupskoj istoriji'', Nebojša Čović vraća Podgoričane u realnost...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

I dalje vlada neizvesnost oko narednog učesnika Evrolige na osnovu plasmana uz ABA lige.

Na prvi pogled, sve bi trebalo da bude jasno posle trijumfa ekipe Budućnosti u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde, ali poznato je da za sada dvorana ''Morača'' ne ispunjava standarde najjačeg evropskog takmičenja i da će Podgoričani tokom leta morati da nađu način da sve uslove ispune, i oko dvorane i oko budžeta...

Iz Skoplja im je ponuđena pomoć, postoji opcija da Evroligu igraju u skopskoj hali ''Jane Sandanski'' koja ispunjava sve uslove, ali je pitanje da li će Podgoričani prihvatiti da praktično budu gosti čitave sezone u Evroligi.

A za to vreme, prvi čovek Crvene zvezde mts Nebojša Čović podseća na standarde Evrolige koji se moraju ispuniti, kao i da jedna finalna serija ne može tek tako da ih promeni...

''Mi sa ‘Barselonom’ imamo gotovo svakodnevnu komunikaciju po raznim osnovama, jer saradnja sa tako ozbiljnom organizacijom nije samo igranje Evrolige, već mnogo više od toga.

Da li ćemo igrati Evroligu sledeće sezone? Odgovoriću Vam ovako – KK ‘Crvena zvezda mts’, odnosno sistem u tom klubu je napravljen tako da ne zavisimo od jedne finalne serije.

Stabilni smo, imamo većinu mladih domaćih igrača pod ugovorom, mlađe selekcije. Cio sistem je stabilan, a Evroliga već dobro zna šta možemo i šta donosimo u ovo takmičenje. Klub je tako postavljen da može da je igra bez ikakvih problema, vremenskih rokova i neke ‘trke’ sa vremenom”,
istakao je Čović u intervjuu za portal ''borba.me''.

Takođe, podsetio je i na dugogodišnju saradnju Zvezde i Evrolige.

''Mnogi zaboravljaju da skoro 15 godina organizujemo završne kvalifikacione turnire juniorske Evrolige, da smo obarali rekorde igrajući i Evrokup, i postavljali standarde i u tom takmičenju.

Nas u Evroligi i Evrokupu pamte po 24 hiljade ljudi na tribinama, ne po upadu navijača, koji je napao igrača protivničke ekipe, ili rekordnom porazu u jednom malom prelepom italijanskom gradu zvanom Sijena. Kruna naše saradnje je dolazak završnog turnira u Beograd ove godine'',
objašnjava Čović.

S tim u vezi, dodaje da ga ne interesuje da li će Budućnosti uspeti u narednih par meseci da te uslove ispuni.

''Rekao sam da ulazak i ravnopravan tretman u evroligaškoj porodici, ne zavisi od krupnih rečenica poput ‘praviće se tim kakav odavno nije viđen…’ i slično. Pravila se znaju, upisana su u dokumentima Evrolige. Ko može da ih ispuni igraće, ko ne može, neće igrati, i to je to”, decidiran je Čović.

U opširnom intervjuu za pomenuti portal, Nebojša Čović otkrio je i nova saznanja vezana za dešavanja u poluvremenu treće utakmice finalne serije plej-ofa, odigrane u Podgorici.

Ipak, o tome je govorio prilično zagonetno, ostavljajući ljubiteljima košarke da između redova pročitaju njegovu poruku, uz opasku da je ''neko i to ne baš goloruk ulazio u svlačionicu tokom poluvremena treće utakmice''.

''Određenu logističku podršku u KK ‘Budućnost’ dobili su od pojedinaca koji su poznati po svom bogatom radu van terena. Interesantno je da ih u svojim sredinama nazivaju ljudima prošlih vremena, ali su poznati po ‘operativnom radu’ sa sudijama. Jedan voli kladionice, drugi bi da Jadransku pretvori u Mediteransku ligu'', konstatuje Čović i dodaje:

''Damir Javor, ili kako se već zove, sudija koji nas je oštetio u više navrata prethodnih godina, i koji je poznat kao sudija koji najviše koristi video-pregled materijala, nijednom nije otišao do zapisničkog stola.

Onda ja pitam – da li i dalje mislite da nisu imali ‘posetu’ u svlačionici, na poluvremenu? Ali na kraju, o čemu mi pričamo ovde? I gde je tu košarka, gde će tu biti poverenje između klubova narednih sezona, kako da gradimo ovu ligu u ovim vremenima, kada je interes za košarku sve manji'',
zaključio je Čović, a njegov kompletan intervju možete da pročitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

72 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JovanChe
Sunday, 22.04.2018
23:15

Veliko je pitanje da li bi Zvezda igrala evroligu ako Budućnost ne dobije licencu. To što ćoki minira Budućnost, može lako da se obije svima o glavu i da aba liga izgubi i to jedno mesto koje je imala.

avatar
M_85
Sunday, 22.04.2018
20:13

Buducnost zasluzila da igra evroligu AKO i samo AKO ispunjava uslove. Ne shvatam sta vam nije jasno? Zasto bilo koji klub da dobije protekciju?

avatar
Maksimus
Sunday, 22.04.2018
18:18

Ta Evroliga je propala zbog ovakvih, eno slavni Panatinaikos mozda nece ni igrati sl. godine, ovaj covek ne moze da se pomiri sa činjenicom da nema Evrolige, spinuje za dz

avatar
ZoranZ.
Sunday, 22.04.2018
18:00

A sta to Buducnost nece ispuniti..? Do 5000 mesta ih deli nekih 400 stolica. Kao to nece moci da ubace iza koseva. Treba budzet od 4 miliona evra, a to ce Milo da izvadi iz svog dzepa bez ikakvog problema. Ne zanosi se jadnice jadni. Bruko srpske kosarke. Odrali vas 5 puta od 6 utakmica jadnice jadni. Coveku normalnom je muka da te slusa. Da ti nema Vucica ne bi postojali.

avatar
Балша Николић
Sunday, 22.04.2018
17:48

''Многи заборављају да скоро 15 година организујемо завршне квалификационе турнире јуниорске Евролиге''nАххахахах, нико не може да забрани ФМП-у како ће да се зове.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 22.04.2018
16:13

Koliko mrznje,strasno. Pa vi grobari brzo zaboravljate vase stvari,jedva ste mogli skupiti 2 pobede od 12 nekad 14 utakmica,HVALILI SE kako bas vasi bivsi igraci vas pustaju i postavljali pitanja kako mi nemamo nase trenere da nas puste,a sada kada Zvezda belezi 44% pobeda u dalekooo tezoj EL,kada smo oborili rekord EL po posecenosti,vi bi da ni slucajno ne iskoristimo priliku,ako nam se uopste ukaze da igramo,jer eto vi jadni i bedni,necete igrati jos nekoliko decenija. Za koga cete navijate sledece godine,prica se da Olimpija sprema opasan budzet,znaci za njih?

avatar
Partibrejker
Sunday, 22.04.2018
16:06

Sve sto kaze ovaj covek on i stoji iza toga.Jel rekao da sigurno nece igrati cetvrtu utakmicu.Nije slagao nego se zbunio.Mislio je da sigurno nece igrati petu utakmicu,i nisu je ni igrali.

avatar
nemam pojma
Sunday, 22.04.2018
16:00

Ponašanje čovića za vreme finalne serije je blago rečeno katastrofalno i zaslužuju najstrožiju kaznu. On preti da obesmisli i uništi ABA ligu, ako sve ne bude po njegovom. Svima je preko glave takvog ponašanja, te treba tipa odstraniti kao trulu voćku iz regionalnog takmičenja. Što pre treba da se sastane predsedništvo ABA lige, čim se domaća prvenstva završe i kazni strogo čovek koji svojim nedostojnim izjavama i delanjem uništava postojanje ABA lige. Već sama pretnja sudiji Javoru, sudiji koji sudi najvažnije mečeve EL, je dovoljna za višegodišnju kaznu. Setimo se samo kako je prošao Karpoš zbog izjava svog predsednika, mnogo blažih od čovićevih.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 23.04.2018
19:04

Bravo za to podsecanje.

avatar
magister
Sunday, 22.04.2018
14:32

Možda će Zvezda i igrati EL, bilo bi dobro, ali nadam se, ne umesto Budućnosti, jer bi to značilo poništavanje sportskih rezultata. Istina je da je ovaj, sa FMP-om u Zvezdu uneo sistem, ali da sve upornije pokazuje ružniju stranu svoje ličnosti, i to je istina.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 23.04.2018
19:05

Zasto bi to bilo dobro?

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 22.04.2018
14:23

Nemamo mi kome da se pravdamo. Mi smo igrali kosarku, na spoljne faktore po ko zna koji put ne mozemo da uticemo. Svi dobro znamo da je Zvezda najvoljeniji klub na ovim prostorima, a ujedno i najomrazeniji jer svi ostali sem Zvezdasa navijaju da Zvezda izgubi. Covicu stvarno nemas potrebu da se ikom pravdas, ali donekle razumem da dajes saopstenja cisto zbog nas Zvezdasa, ali to je najbolje da pricas za klubski sajt.

avatar
Silent
Sunday, 22.04.2018
14:12

Zvezda igra Evroligu naredne sezone a i licenca je spremna ako bude nekih problema.

avatar
!?!?!?!?!?
Sunday, 22.04.2018
14:03

Jedino je činjenica da je tebe Milo OŠIŠAO!!!

avatar
The_Matrix
Sunday, 22.04.2018
13:40

U slucaju da se zaista KK Buducnost Voli ne dozvoli igranje EL zbog KKCZ momentalno bih zatrazio izbacivanje KKCZ iz ABA lige. Neka igraju EL posle koja im je zagarantovana jer ovo vec postaje smesno. Drzava stala iza njih i oni sada hoce svake godine na mufte da idu u EL. Mada oni su navikli na takav nacin to takmicenje da igraju. O NC je glupo i govoriti, covek je kompleksas. Ranije se skrivao iza navodnih prozivki Duska Vujosevica, ali njegova zloba se tek sada jasno vidi. Od njihovih 6 medjusobnih utakmica u sezoni izgubili 5, a on i dalje tvrdi kako su bolji i kako su ih pokrali

avatar
SERBON
Sunday, 22.04.2018
13:33

I taman kada pomislite da je dno dotaknuto, ovaj se javi...

avatar
Stefan77
Sunday, 22.04.2018
13:26

Covicu priznaj poraz i ne kukaj. Dobili su vas 5puta ove sezone vi njih jednom. Dokazali su na terenu da su bolji od vas, da srce i m***** igraju za razliku od vas. Ti si svjestno usao u novu sezonu za neiskusnim trenerom, mladim igracima i ne toliko dobrim strancima kao prethodnih godina, mislio si da ces Abu lagano da odigras i da se vec zna da ste sampioni, ali druze, ovo je sport i nema unaprijed dobijenih utakmica. Zvezdas sam, ali stavi prst na celo i proispitaj se sta i kako za sledecu sezonu. U trecoj utakmici sudije su bile na strqni Bud. ali je Czv morala u Bg da dobije. Zato sjedi i cekaj da Bud ne ispuni uslove, pa da opet igras Evroligu i ne placi vise, slusati se ne mozes.

avatar
Real Only
Sunday, 22.04.2018
13:26

Kaze pravila se znaju, a nije ispunio osnovno pravilo da bi igrao EL?!

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 22.04.2018
16:16

Pare su najosnovnije pravilo!

avatar
Real Only
Monday, 23.04.2018
18:48

A moze neko iz ABA 2 da igra ako ga uzme recimo neki biznismen pun para? Moze, ali malo sutra!!!!

avatar
RG VILI
Sunday, 22.04.2018
13:25

Slika ovog coveka,zapamtite je dobro.... To je slika coveka koji ne poznaje postenje. Slika coveka koji gazi pravdu. Slika coveka koji forsira sistem otimaj. Prihvati covece,osvajac ABA lige je Buducnost, EL trebaju oni da igraju.

avatar
somborac77
Sunday, 22.04.2018
13:24

I opet u cemu je smisao igranja aba lige ako samo dva ili tri kluba mogu da igraju evroligu...

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 22.04.2018
16:34

Isti bi ti smisao bio i da se ne igra ta liga, to je vise do Evrolige nego do bilo koje druge. Ili imas para i donosis pare EL ili ne. To je biznis.

avatar
MALI PLAVI
Sunday, 22.04.2018
18:30

A u čemu je smisao igranja naše fudbalske Super lige kad samo 3-4 kluba imaju stadione za Evropu tj. ispunjavaju uslove za istu?

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 22.04.2018
13:23

Infrastrukturno uslove za igranje Evrolige ispunjavaju Zvezda, Partizan, Olimpija, Cedevita i Cibona (hajde da kazemo i MZT koji se pominje ovde u tekstu). Medjutim, postoje jos neki uslovi a to je na primer udeo drzave u sklapanju budzeta koji je limitiran, pitanje transparentnog poslovanja koje je opet dosta sirok pojam, pitanje marketing i td. Ako ukljucimo i ove uslove pored infrastrukturnih, dolazimo do rezultata da to ispunjavaju samo CZV i Cedevita. Zbog cega ove uslove recimo ne ispunjava Partizan ili Buducnost, za to neka pokucaju na vrata svojih klubova i neka se informisu. U ovom slucaju, jasno je da Buducnost ne ispunjava uslove za igranje Evrolige. Mogu oni namestiti tih 500 stolica relativno lako, ali uslovi finansiranja, transparentno poslovanje ili marketing su za njih pojam naucna fantastika. Njima treba par godina da to srede i dovedu sve na mesto. Opet, sve to ne znaci da Buducnost nece igrati EL ali Djordi ima putpono legitimno pravo da ih na osnovu svega ovoga odbije. Obracam se iskljucivo zvezdomrscima u redovima partizana koji pominju neko muljanje i pitam ih zbog cega se niste nasli u finalu? I da ste se kojim slucajem nasli u finalu da li bi ste odbili da igrate EL umesto Buducnosti ako vam to bude ponudjeno? Kada je potpisan ugovor sa Evroligom svi klubovi su upoznati sa uslovima koje Evroliga trazi, ali niko od navedenih klubova nije bio voljan da krene sa transparentnim poslovanjem. Zbog cega? Odgovor svi znamo.

avatar
Raky_b
Sunday, 22.04.2018
14:20

Vlasniku evrolige su samo pare bitne, zato posluje sa smradom. nDa mu je do postenja, pitao bi Covica da li je to FMP ili C.Zvezda...s obzirom da je jedan od tih klubova izgubio i mesto u ABA ligi

avatar
nemam pojma
Sunday, 22.04.2018
15:44

I Zadar i Split ispunjavaju uslov što se tiče infrastrukture, smeštaja i aerodroma, ali, naravno, rezultatom ne zaslužuju, isto kao ni ćokijev klub što ne zaslužuje, mislim na oba njegova kluba.

avatar
kizito
Sunday, 22.04.2018
12:49

A s kojim ces timom u Evroligu g-dine Nebojša.Zvezda od drzave ce dobiti samo minimalnu pomoć,svi znamo zbog čega.A Zvezdine navijace interesuje samo borba za Top 8,necemo kao ove sezone ili neki drugi prethodnih samo da popunjavamo broj

avatar
RG VILI
Sunday, 22.04.2018
13:21

Zbog cega ce druze dobiti samo minimalnu pomoc?

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 22.04.2018
23:02

Zato što predstavnik vlasti uzima sve pare za klub na čijem je čelu...

avatar
NemanjaViidiic No1
Sunday, 22.04.2018
15:15

Zato sto sve ide vama,a nama niata kao i uvek

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
13:30

Kao vi u sezonama 1998/99 i 1999/00? Kakva bre minimalan pomoc, sram da te bude sto tako pises, skoro sve ide vama, a vi biste da ide i bukvalno sve?!

avatar
Rade N.
Sunday, 22.04.2018
12:42

Prihvati jednom poraz dostojanstveno, sram te bilo!

avatar
bagra
Sunday, 22.04.2018
12:39

NajvecI uspeh final four u BG, ali ucesca na final four bez. Mnogo ga grize sto nece igrati €L.

avatar
DouglasHaffernan
Sunday, 22.04.2018
12:32
avatar
Ša-la-la-la
Sunday, 22.04.2018
12:57

K U K A V I C A !!! Ne prihvata poraz...

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 22.04.2018
23:05

Zato vi gospodski prihvatate poraz sve na čelu sa trenerom bez rominga...

avatar
RG VILI
Sunday, 22.04.2018
13:22

Hahaha ,pozeli svom detetu da bude ovakav kralj

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
12:31

Nikad necu razumeti one koji se smeju klubovima koji barem ucestvuju u LS ili EL- ako te ja tako jadan gazim i unistavam u domacim okvirima, sta to tek govori o tebi? Voleli biste vi da sluzite za razliku, tih sezona kad su Partizan i Buducnost bili slabi u EL, prava zvezda je bila na samom pragu gasenja, slavili ste opstanak kao da ste osvojili titulu, mozda cak i vise od toga.

avatar
petar000
Sunday, 22.04.2018
15:24

Tih sezona kad je Partizan bio slab u EL, mi smo igrali bukvalno bez stranaca. lako je sada picati kad imas prvu petorku od proverenih stranih igraca. Oni namerno izostavljaju taj deo, koji je veoma bitan.

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 22.04.2018
23:09

Zašto pričaš o sudiji Jurasu,kakve veze on ima sa ovom vešću....to da ste jadni je tačno ali to što ste gazili sudiju nije ni malo za hvaljenje,veruj mi...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
12:27

Cio Hahaha Bas me zanima na koga tacno misli kad kaze da voli kladionice.

avatar
noname
Sunday, 22.04.2018
12:23
avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 22.04.2018
12:18

Uz ovakve tekstove i po bensedin za grobare.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
13:29

Rece covek na prethodno dobijenim opijatima. Objavite i ovo, isti arsin! :-D

avatar
petar000
Sunday, 22.04.2018
15:25

Vidim ti si se skinuo konacno. Hahah. Ne kapiras da su ovakvi tekstovi u stvari, da bi vas skinuli sa istih. Valjda ti je jos mutno u glavi od Gordicevog tamburanja po vama.

avatar
john terry CFC
Sunday, 22.04.2018
12:16

F4 u Beogradu nije zasluga samo CZV.KKP ima veliki udio u tome.Klub sa takvom istorijom i navijačima ne može da se zaboravi za par godina.Isto tako neki tim za par godina ne može da zamijeni 15+ godina u nizu igranja Eurolige.A Budućnost je svojim igrama zaslužila da nude predstavnik ABA lige u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

avatar
Saša Ilić
Sunday, 22.04.2018
13:32

Kakve veze ima Zvezda sa Fjnalforom ? Niti je Arena Zvezdina niti je Zvezda dala pare za otganizaciju već država Srbija.Zvezda je zaslužna za fajnalfor koliko i Kosjerić

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 24.04.2018
13:37

Pa nisam baš siguran da će Grci u top 4.PAO jeste jači od Reala ali će sudije da navlače za Real i biće teško.Olimpijakos već računam da je ispao.

avatar
Goran_Ilic
Sunday, 22.04.2018
13:37

ima da zvrlji arena prazna,najveci promasaj evrolige sto su nama dali final-four.

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 22.04.2018
12:10

Nebojši su ruke vezane, ali jezik radi svoje. A najgori su mi navijači Zvezde koji podržavaju ovu personu, čast izuzecima...

avatar
NAJVECI IKADA
Sunday, 22.04.2018
13:38

A vi pucate od postenja 😂😂😂 Videcemo sta ces da napises kad budes shvatio da Zvezda igra Evroligu , buducnost je jos mala za taj izazov

avatar
RG VILI
Sunday, 22.04.2018
16:54

Buducnost mala a vi veliki? Hahahahaha

avatar
Goran_Ilic
Sunday, 22.04.2018
13:39

Nazalost u nasem narodu je veoma razvijen poltronizam brate,neznam zasto svi trebaju velikog vodju,zato sto su nesigurni u sebe ili,ja sam tog istog Covica podrzavao dok je radio dobro,sad radi lose i treba da ode,sramoti nam ime koje su generacije gradile da bude veliko(jos ga je i maznuo).