Novi problemi u Evrokupu, zbog Korone bez publike u Monaku!

Autor: Beta Beta
utorak 03.03.2020.
12:48
Izvor: Beta

Utakmica košarkaša Monaka i Uniksa u šestom kolu Top 16 faze Evrokupa igraće se bez prisustva publike zbog epidemije korona virusa, objavljeno je danas na sajtu takmičenja.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Odluka je doneta na osnovu propisa koji primenjuju smernice Svetske zdravstvene organizacije i nacionalne administracije koje su trenutno na snazi u Monaku i nakon konsultacija sa medicinskom službom Evrolige.

"Da bi se garantovala bezbednost svih igrača, trenera i sudija, a kako bi se izbeglo širenje koronavirusa i održala regularnost takmičenja, domaći tim je postavio posebne protokole za utakmicu. U hali neće biti navijača, specijalnih zvanica, ni dodatnog klupskog osoblja, već potreban minimum ljudi za odigravanje utakmice - igrača i trenera, lekarskih službi, zaposlenih u hali, televizijske produkcije i novinara", navodi se u saopštenju.

Uprava takmičenja nastaviće da prati situaciju u zemljama u kojima se igraju utakmice Evrolige i Evrokupa.

Utakmica Monaka i Uniksa igra se u sredu od 19.30.

Utakmica Darušafake i Virtusa se sutra neće odigrati, pošto su turske vlasti zabranile italijanskoj ekipi ulazak u zemlju.

Uprava takmičenja saopštila je da traži alternativu, kako bi se utakmica ipak odigrala u nekoj drugoj zemlji i u novom terminu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke