Novi problem za Lejkerse, LeBronu neće biti ispunjena još jedna želja?

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.05.2019.
10:28
Izvor: Sportske.net

Ambiciozan plan se polako pretvara u prah.

AP Photo/Tony Avelar
AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

LA Lejkersi su minulog leta u svoje redove doveli najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Džejmsa.

Ipak, nisu uspeli da naprave pomak i plasiraju se u plej-of, "Kralja" stižu i godine, pa je zbog povrede propustio važan deo sezone, ispostavilo se da to posle nije mogao da nadoknadi.

Sezona se za "Jezeraše" praktično završila kada su početkom februara propali napori uprave da u svoje redove preseli Entonija Dejvisa.

Popularni "Obrva" je bio velika želja ekipe iz "Grada anđela" i samog LeBrona, Lejkersi su ponudili gotovo pola rostera, ali Pelikansi nisu hteli ni da čuju, posebno jer je sam košarkaš navodno njima iza leđa obavljao razgovore sa svitom iz Holivuda.

Po završetku još jedne neuspešne sezone otpušten je trener Luk Volton, krenulo se u potragu za novim šefom struke, stekao se utisak da će ekipu preuzeti Tajron Lu, bivši košarkaš ove franšize, ali i trener koji je sa LeBronom pre par godina osvojio titulu u Klivlendu.

Ipak, on je odbio mogućnost da sedne na klupu Lejkersa, navodno jer je dobio kraći i slabiji ugovor od ostalih kandidata za to mesto.

Juče su se pojavile informacije da će Lejkersi sada obaviti pregovore sa Frenkom Vogelom, a danas je obelodanjeno da će pregovarati i sa bivšim trenerom Memfisa Džej Bi Bikerstafom.

Loše vesti su da bi Lejkersi i na leto mogli da ostanu bez Entonija Dejvisa.

Entoni Dejvis Dzejson Tejtum

Naime, Niksi su ozbiljno zainteresovani za sjajnog centra i spremni su da ponude talentovanog Kevina Noksa i pikove, uključujući i potencijalnog prvog pika sa narednog drafta, za "Obrvu".

Mediji u SAD prenose da je ova priča daleko ozbiljnija nego što se misli i da Pelikansi krišom skupljaju informacije o Noksu, za kojeg su izgleda zainteresovani.

To dodatno komplikuje situaciju Lejkersima, tržište se sužava, Niksi imaju mesta i za Kevina Durenta, šuška se da žele i jednog kvalitetnog plejmejkera i da su na radaru kluba Kemba Voker i Kajri Irving, koji god da se dopadne više prvoj meti Durentu.

Rešiće se većeg dela igračkog kadra, kako bi obezbedili sredstva za možda i tri superstara.

Sa Durentom, Irvingom ili Vokerom i Dejvisom u rosteru, ekipa iz "Velike jabuke" bi momentalno postala jedan od favorita za prsten, a Lejkersi bi bili u novom problemu.

Pojavila su se pisanja da bi mogli da razmotre i trejd za LeBrona, ništa ne treba otpisati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke