Novi problem za "crno-bele", bogati ruski klub hoće u Evroligu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.06.2019.
18:55
Izvor: Sportske.net

Kako stvar stoje, Partizan će dobiti ozbiljnu konkurenciju u borbi za poslednje mesto u elitnom takmičenju naredne sezone.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Partizan ima ambiciju da naredne sezone igra u Evroligi, to su i iz kluba potvrdili u nekoliko navrata, boriće se za poslednje mesto, koje će čelnici lige dodeliti putem vajld-karda.

Ostale su još samo dve nepoznanice kada su učesnici Evrolige za narednu sezonu u pitanju, ali je opšti utisak da se ne zna samo jedan učesnik, kako se plej-of nemačkog šampionata razvija tako, da bi u finalu trebalo da se sastanu Alba i Bajern.

Bavarci imaju zagarantovano mesto u elitnom takmičenju, tako da će u slučaju njihovom plasmana u finale, koji je izgledan, drugi finalista izboriti plasman u Evroligu.

To ostavlja samo jedno upražnjeno mesto, a za vajld-kard će se pored Partizana boriti i Uniks iz Kazanja.

To je potvrdio i predsednik ruskog kluba Jevgenji Bogačev, koji je istakao da će Uniks aplicirati za vajld-kard, kako bi učestvovao u Evroligi naredne sezone.

"Apliciraćemo za vajld-kard Evrolige. Teško je reći da li će doneti odluku u našu korist. Mnogo toga zavisi od ishoda nemačke lige", istakao je Bogačev.

On je dodao i da će u slučaju da ne dobiju pozivnicu Evrolige, Uniks igrati u Evrokupu naredne sezone.

"Ukoliko Uniks ne bude igrao u Evroligi onda će se takmičiti u Evrokupu. Potpisali smo sporazum da ćemo u svakom slučaju igrati u jednom od Evroliginih takmičenja naredne sezone. Odbili smo da učestvujemo u FIBA Ligi šampiona", dodao je Bogačev.

Dakle, Partizan je dobio ozbiljnog konkurenta u borbi za poslednje mesto u Evroligi, videćemo kako će se stvari razvijati u narednom periodu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Friday, 07.06.2019
16:23

Partizan nema para ali ima svetski renome i tradiciju

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
08:31

- Ne bi bio neuspeh da se ne plasiramo u finale. Puno smo toga učinili do sad, tako da ne razmišljam u tom pravcu. Ove godine nam je prioritet bila stabilizacija kluba, a ne takmičarski deo. To smo uspeli da uradimo skoro u potpunosti i sad okrećemo novi list i idemo dalje. Dakle, želim da pobedimo, da uđemo u finale i osvojimo trofej, ali ako se to ne dogodi, preživećemo - objašnjava Mijailović.

- Iako ne smatram da je plasman u finale obaveza, ova utakmica jeste važna. Moramo da budemo jaki i pametni ako želimo da se plasiramo u finale. Neka nas pun "Pionir" nosi do pobede - ističe Mijailović.

avatar
Silent
Thursday, 06.06.2019
21:26

partizan uopste i nije u igri za pozivnicu prvi i apsolutni favorit je Darusafaka pa Uniks i Lokomotiva Kuban

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
12:49

Uginuces od pakosti.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 06.06.2019
19:21

Pare (nam) nisu problem, para nema...