Novi predlog - ''Skraćena'' ABA liga tek od aprila?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2016.
14:44
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prema poslednjim informacijama, nacionalni Savezi pokušavaju da proguraju tu opciju, ali šta će reći klubovi?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Tek što se stišao rat na relaciji FIBA-Evroliga, izglefda da bi nove polemike mogle da uslede u regionu, a sve zbog - ABA lige.

Naime, ''Novosti'' danas prenose da su pre dva dana predstavnici nacionalnih saveza iz zemalja čiji klubovi učestvuju u ABA ligi (izuzev predstavnika Makedonije), održali zajednički sastanak u Ljubljani i - došli na ideju o promeni sistema takmičenja!

Njihova namera je da nacionalni šampionati dobiju veći značaj, samim tim i duži period za takmičenje, a posledice bi trebalo da snosi ABA liga.

O čemu se, konkretno, radi?

Pomenuti izvor navodi da je na sastanku predloženo da se ABA liga igra od 8. aprila do 6. juna, da  ligaški deo takmičenja bude podeljen u dve grupe sa po šest timova, posle čega bi se igralo polufinale plej-ofa (na dve pobede), finale (na tri pobede) i meč za treće mesto (na tri pobede).

Jednu grupu bi činili prvoplasirani iz Srbije, Slovenije i BiH, drugoplasirani iz Hrvatske i Crne Gore i trećeplasirani iz Srbije. U drugoj bi igrali prvoplasirani iz Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, trećeplasirani iz Hrvatske i Slovenije, kao i drugoplasirani iz Srbije.

To bi praktično značilo da bi se od jeseni, pa sve do aprila igrala domaća prvenstva, koja su do sada bila u ''skraćenim'', ili ''ubrzanim'' izdanjima.

Prema tim informacijama, jedino je predstavnik Srbije na sastanku bio uzdržan, dok su ostali za promenu siistema takmičenja.

Naravno, veliko je pitanje da li će ovaj predlog biti usvojen od strane klubova, čiji je interes da imaju što više jakih utakmica tokom sezone, a to za sada može da im priušti - regionalna liga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul George
Thursday, 16.06.2016
19:22

Ovo je komedija,jedino preko Abe moze biti vise kvalitetnih tekmi,a da se ona igra 2 meseca,to je komedija.

avatar
Surovi
Thursday, 16.06.2016
18:39

Kad ovo vidim, dodje mi da ja organizujem ligu.

avatar
Partibrejker
Thursday, 16.06.2016
17:48

Samo ovaj iz Srbije mora da pita gazdu.

avatar
Sin Dragan
Thursday, 16.06.2016
19:09

Jel ima nesto ali bilo sta, da vam odgovara? Izgleda se jos nisi naviko da budes u senci najveceg brenda na Balkanu... Ako, godine su pred tobom.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 16.06.2016
19:34

FMP nikad neće dostići prvaka evrope.http://www.euroleague.net/features/voices/2015-2016/vladimir-stankovic/i/6ye8h86lyyr5epno

avatar
kizito
Thursday, 16.06.2016
17:44

Ovaj predlog je notorna glupost.Pa zar sampion lige koja traje dva meseca da ima prolaz u Evroligu?