Novi Pazar angažovao pojačanje iz Turske

Autor: Beta Beta
utorak 11.09.2018.
17:26
Izvor: Beta

Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je danas krilnog igrača iz Turske Džema Hana, koji će naredne sezone nositi dres novog člana elitne lige Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

"Srećan sam što sam ovde, gde je rođen moj otac. Dobio sam šansu da igram u Novom Pazaru i najjačoj ligi Srbije, to mi mnogo znači. Nadam se da ćemo kao ekipa raditi dobre stvari, a zahvalan sam što stariji igrači i trener pokušavaju da mi pomognu. Učim jezik i nadam se da ću za dva, tri meseca bolje govoriti", rekao je Han.

Dvadesettrogodišnji Han visok je dva metra, a prošao je mlađe kategorije Bešiktaša. On je poslednji angažman imao u turskom drugoligašu Gemliku.

Pazarci su prethodno angažovali Nemanju Krstića, Marka Radonjića, Nikolu Vujovića, Vladimira Bulatovića i Petra Ivanovića, dok se u klub vratio Džejlan Muratović.

Novi Pazar je odigrao četiri kontrolne utakmice, a posle poraza od rumunskog Kluža (86:61) usledile su pobede nad OKK Beogradom (83:70), Zlatiborom iz Čajetine (93:84) i ruskim Irkutskom (81:70).

Trener Pazara Oliver Popović ocenio je da je u minulom periodu uloženo mnogo napora da ekipa bude konkurentna sa ostalim članovima Košarkaške lige Srbije.

"Doveli smo planirana pojačanja, možda nam nedostaje još jedan bek. Zadovoljni smo dosadašnjim delom priprema, s obzirom na sedam novih igrača. Do izražaja su došle i neke slabosti, koje ćemo pokušati da ispravimo. Treba malo vremena da postanemo tim, ali ovo do sada je sasvim korektno. Idemo u dobrom pravcu", naveo je Popović.

Novi Pazar će sutra od 18.00 u dvorani Pendik odigrati kontrolnu utakmicu protiv Borca iz Čačka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke