Novi Olajdžuvon? Može li centar Siksersa da bude nova zvezda NBA lige?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.10.2016.
18:26
Izvor: Sportske.net

Dugo su u Filadelfiji čekali na njega, sada je zaigrao i oduševio, videćemo kako će se njegova ruki sezona nastaviti.

Beta/AP Photo/Alan Diaz, File
Beta/AP Photo/Alan Diaz, File

Povezane vesti

Filadefija 76ersi važe za jednu od najslabijih ekipa u NBA ligi. Prošle sezone su upisali svega deset pobeda (10-72), a žitelji jednog od najmnogoljudnijih gradova SAD, odavno nisu videli plej-of u "Vels Fargo Centru".

Siksersi su poslednji put plej-of igrali u sezoni 2011/12, kada su u ekipi imali igrače poput Džrua Holideja, Andrea Igoudale, Evana Tarnera, Nikolu Vučeviča, Tadeusa Janga pa i Andresa Noćionija i Eltona Brenda.

Od tada, mrka kapa. Od doigravanja se iz sezone u sezonu udaljavaju, uzdaju se u draft i sklapanje ekipe koja bi ubuduće mogla nešto ozbiljnije da napravi.

Verovali su još 2014. da su napravili sjajan posao, kada su na draftu kao trećeg pika birali centra iz Kameruna visokog 213 cm, Džoela Embida.

Došao je sa reputacijom vrsnog defanzivca, ali su u stručnom štabu Siksersa u njemu videli ogroman potencijal i pored njegovih defanzivnih kvaliteta.

Ipak, dogodilo se nešto najgore, doživeo je povredu stopala koja ga je udaljila sa terena čitave sezone. Očekivalo se da debituje minule sezone, ali njegovo stopalo nije dobro zacelilo, te je morao na dodatne operacije. Sve to dovelo je do toga da Embid propusti i svoju drugu sezonu.

Dakle, dve godine su prošle od kako je draftovan kao treći pik, Embid nije odigrao ni minut u NBA ligi, sve do ove predsezone.

Ipak, ovog leta je odradio sve kako treba, prošao je pripreme i zaigrao od strata predsezone. Pokazao je odmah svoje kvalitete na oba kraja terena, u upravi kluba su konačno krenuli da trljaju dlanove.



Nakon odlične predsezone u kojoj je beležio 11,4 poena, šest skokova i šest blokada po utakmici, Embiid je konačno debitovao i u regularnom delu sezone.

On je sinoć Oklahoma Siti Tanderima ubacio 20 poena uz sedam skokova i dve rampe.



Trener "Grmljavine" Bili Donovan, uporedio ga je sa legendarnim Hakimom Olajdžuvonom.

Donovan Embiid

Deluje da su bolji dani pred Siksersima, sa centarskom linijom Embid-Okafor-Noel, nema sumnje da imaju sjajnu budućnost.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebra
Thursday, 27.10.2016
18:45

Za njega je najvažnije da stopalo izdrži narednih 10-ak meseci; ukoliko se to desi - nebo je granica. Biće interesantno za koju godinu gledati duele Taunsa i Embida, hibridni centri nove generacije.

avatar
Dario Hubner
Thursday, 27.10.2016
19:26

Nadamo se da ce proci bez povreda,posto dugo na NBA draftu nije bilo dobrih centara.

avatar
Dario Hubner
Friday, 28.10.2016
18:37

Dejvis je po meni bolji na cetvorci,a i afirmisao se na toj poziciji.Tauns i Embid su buducnost,nego samo kazem kako nije bilo dosta godina ovakvih centara na draftu.Jedino Kazins se pojavio 2010.godine.Dramond je dobar,ali treba jos tog rada za zvezdu lige.Shaftilo,hvala druze,veliki je to bio doktor u svoje vreme.

avatar
Shaftilo
Thursday, 27.10.2016
22:06

svaka čast za nik, kakva igračina Dario Hubner!

avatar
Algebra
Thursday, 27.10.2016
20:03

Tauns? Dejvis? Dramond? Dramond manje-više, ali ova prva dva su trenutno igrači sa najviše potencijala da postanu ozbiljni franšizni (Obrva već jeste), a usudio bih se čak da kažem i ''dinastijski'', igrači.