Novi odnos snaga u komšiluku - MZT gubi primat posle šest godina?

Autor: Beta Beta
utorak 19.12.2017.
15:46
Izvor: Beta

Košarkaški klub MZT će naredne godine dobiti 200.000 evra od skopske opštine Aerodrom, skoro dva i po puta manje od glavnog rival Rabotničkog, objavio je danas portal Sakam da kažam.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Rabotnički će od vlasnika i finansijera, skopske opštine Centar, čiji je novi predsednik veliki navijač tog kluba, dobiti 490.000 evra, kako bi mogao da se suprostavi MZT-u u borbi za titulu šampiona Makedonije.

Podrška koji će Rabotnički dobiti od vlasnika u narednoj sezoni je, ocenjuje se, verovatno najveća koju će dobiti neki makedonski košarkaški klub od matičnih opština koje su najčešće i vlasnici.

Ocenjuje se da sume koje će ta dva tima dobiti od vlasnka u 2018. godini garantuju da će voditi veliku borbu za titulu u makedonskom šampionatu i da će Rabitnički pokušati da na vrhu zameni šestostrukog šampiona MZT.

Prema rezultatima u ovoj sezoni, MZT je daleko od toga što je pokazivao prethodnih godina. U regionalnoj ABA ligi je ubedljivo posednji, a u makedonskom prvenstvu već ima tri poraza u devet kola, dok Rabotnički ima maksimalnih 10 pobeda.

Najveći gubitnik donacija iz budžeta opština je ekipa Karpoš Sokoli koja naredne godine od novog gradonačelnika neće dobiti ništa.

Novi predsednik opštine Karpoš Stefan Bogoev je rekao da će prekinuti finasiranje kluba koji nosi ime te opštine, a koji je ove godine dobio 620.000 evra iz opštinskog budžeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MDzemail
Tuesday, 19.12.2017
17:10

Sasa Bogdanović, novi gradonačelnik opštine Centar je član navijačke grupe City Park Boys i logično je bilo da podrži svoj klub Rabotnički. Karpos Sokoli NIKAD nije bio ni medju 20 MK košarkaških klubova i odjednom su bili konkurentni, sve na uštrb građana. Sto se MZTa tiče, žao mi je što će izgubiti primat jer sam iz opštine Aerodrom, ali ima krivice kod bivšeg gradonačelnika iz VMRO koji je hteo da bude GAZDA kluba. E sad je došao gradonačelnik iz SDSM koji nije skratio budžet već daje onoliko koliko i raniji gradonačelnik.

avatar
NikolaBuki
Tuesday, 19.12.2017
17:05

Partizan u srbiji nikako da izgubi primat sto se tice drzavnih para...