Novi Novicki je Srbin, Jokić izveo jedan od poteza sezone! Bogdan kao bos po trnju, gde su minuti za sjajnog Bjelicu?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.11.2017.
08:18
Izvor: Sportske.net

Ponovo je Nikola Jokić tema dana u Americi, neverovatna partija protiv Toronta i akcija koju ćete videti na špicama. Kingsi blago rečeno očajni, Batler pogurao Minesotu, Bjelica opet maksimalno koristi šansu, dobija manje minuta nego što zaslužuje!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je na 50%, razbili su Toronto za tri četvrtine, posle su Kanađani samo ublažili poraz. Nikola Jokić odličan, kad ne služi šut, on radi sve drugo, uz 8 poena, imao je 16 skokova, 10 asistencija, 2 blokade. Marej, Mudijaj i Milsap su se pobrinuli za poene, a Toronto se lako predao, uz loše partije DeRozana i Lourija. Gostima nije pomogao ni povratak Valančijunasa.

Jedino što je loše ispalo za Nagetse je jedan pas Jokića Vilsonu Čendleru, kada je lopta otišla previsoko.

"Mislio sam da je veći atleta, da može više da skoči", smejao je Srbin koga je kouč rivala uporedio sa Novickim.

"Sa tom visinom, način na koji šutira i radi sve to na terenu, neverovatno, to je kao Novicki
", kaže Dvejn Kejsi.

Akcija koju je Jokić započeo i završio, biće u izboru za jednu od najboljih u sezoni, deluje zaista moćno!



Kad smo kod Novickog, Nemac je ubacio 13 poena i imao 8 skokova, ali nije mogao da spreči poraz Dalasa, već osmi u sezoni protiv Klipersa. Time se ekipa iz El Eja oporavila od mini serije poraza, Grifin je ubacio 20 poena, Rivers jedan manje, Teo i dalje daleko od povratka na teren. Ima dobra vest za Dalas, daleko su od najgoreg starta u istoriji, pre 25 godina su imali skor 1-23.

Juta je u produžetku slomila Portland i pored 33 poena Lilarda. Lider gostiju imao je je 10 skokova i 8 asistencija, ali ruki Donovan Mičel je odigrao sjajnu rolu za Džez koji je na kraju slavio. Riki Rubio igra odlično 30 poena, ali je Mičel tema večeri, 12. pik sa drafta je odigrao sjajno, pogađao kada je bilo najpotrebnije, pa je Juta ispred Portlanda, skor 5-3, njih zaista ne treba potcenjivati.

Orlando odličan, nova pobeda, start iz snova, na 6-2 su, odneli su trijumf iz Tenesija. Vučević ne baš dobar, 7 poena, ali su Furnije i Gordon odradili veliki posao. "Grizliji" su stigli rivala u poslednjem minutu, poveli, ali je Gordon trojkom stvari vratio na svoje mesto. Kod Memfisa, Tajrek Evans sa klupe 32 poena, Gasol je dodao 22, domaćin bez povređenog Konlija. Orlando inače deset godina nije dobio u Memfisu.

Džejms Harden je sa 32 poenom vodio Hjuston do pobede u MSG, Njujork se brzo predao, na poluvremenu se naslućivalo, posle tri četvrtine bilo gotovo. Roketsi su šutirali u svom stilu, pogodili su 19 trojki, ali ne uz impresivan procenat, no, njima jednostavno ide u Njujorku. Zanimljivo poslednji put kada su Niksi tukli Hjuston kod kuće, sadašnji kouč Hjustona, D'Antoni je sedeo na klupi Njujorka.

Džimi Batler je ono što je nedostajalo Minesoti, preuzeo je na sebe završnicu u Nju Orleansu i prelomio, prošlih godina mladi tim Vulvsa je gubio ovakve mečeve. Nemanja Bjelica odličan 12 poena, 4 skoka, samo jedan promašaj iz igre za 14 minuta. Kazins je ubacio 35 poena, Dejvis 24, ali nije bilo dovoljno, Minesota je šutirala oko 50%, a Pelikansi su napravili 19 grešaka, to je i najveći problem tima, uz očajan šut za tri poena.

Inače, trener Minesote je pohvalio klupu, Dienga i Bjelice kao ključ u trijumfu. Videćemo hoće li Srbin dobiti više minuta.

Majami je dobio Čikago, Dragić ubacio 20 poena, na drugoj strani ruki Markanen 25 za Bulse, koji imaju samo jednu pobedu i ovo je za njih tranziciona sezona, Šarlot je preživeo 43 poena Krisa Midltona i pobedio Milvoki u poplavi koševa u Severnoj Karolini. Adetokumbo je odigrao najslabiji meč u sezoni 14 poena i 13 skokova (to valjda govori o perfekciji), ali je Midlton bio nezaustavljiv. Ipak, u poslednjoj četvrtini ruki sa Kentakija Malik Monk je sasuo rafal od 16 poena za Hornetse i neočekivano prelomio meč.

Bogdan Bogdanović opet starter, promašio je sve tri trojke, završio sa šest poena, Kingsi su se loše proveli u Bostonu, iskreno, nema veze sa Srbinom, izgledaju očajno. Irving i Braun su vodili Kelte do pobede, Kajri je dao 22 poena, nije ni forsirao, a odigrao je svega 27 minuta, jer je meč rešen mnogo pre kraja.

Sanse ne možemo da prepoznamo, TiDžej Voren zaposednut, ubacio je rekord karijere noćas u Vašingtonu, slomili su Vizardse uz njegovih 40 poena i 10 skokova. Na drugoj strani je Bredli Bil takođe brojao do 40, a Feniks je stigao -22 i pobedio. Nakon lošeg starta i smene trenera, pod Trijanom Sansi imaju skor 4-1, što deluje nestvarno.

Filadelfija je savladala slabu Atlantu, ponovo Ben Simons prvi kandidat za rukija godine blista, asistencija mu je falila za tripl dabl, 19 poena, 12 skokova, Embid je dodao 21 poen, previše za Houkse koji su jedan od najgorih timova lige.

Ne vrede ni sastanci, Kavsi su u nevolji. Iako su se igrači pogledali u oči na timskom skupu, na terenu se nije video napredak, vreme je za brige. Lebron i kompanija su uspeli da izgube u Ohaju od Pejsersa, Daren Kolison je ubacio 25 poena i imao 8 asistencija, Bojan Bogdanović 17, na drugoj strani Lebron je vukao sa 33 poena i 11 asistencija, ostatak tima, izuzev Rouza loš. Ovo je četvrti poraz u nizu, vodili su u trećoj četvrtini, a onda primili četiri trojke u seriji, odbrana ostaje glavobolja za Klivlend. Sada su izgubili i povređenog Tristana Tompsona.

La Klipers - Dalas 119:98
Juta - Portland 112:103 pr.
Denver - Toronto 129:111
Memfis - Orlando 99:101
Njujork - Hjuston 97:119
Nju Orleans - Minesota 98:104
Majami - Čikago 97:91
Boston - Sakramento 113:86
Šarlot - Milvoki 126:121
Vašington - Feniks 116:122
Filadelfija - AtlANTA 119:109
Klivlend - Indijana 107:124

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 02.11.2017
14:16

Ja razumem da mnogi hoce Belom da daju vise min. ali po meni ne bi trebalo vise od 20 min. po utakmici jer kad je dobijao vecu minutazu, nije se bas najbolje pokazivao. Smatram da je idalan za 20 min. i takve zadatke kakve ima jer vise min. kad bi dobio ne bi izdrzao.

avatar
Blackmamba24
Thursday, 02.11.2017
13:05

Koliko pametno igra Jokic, neverovatno

avatar
Vesely
Thursday, 02.11.2017
12:49

Gledao sam sinoć Sakramento. (nešto kratko) Koliko sam mogao da primetim Bogdan ne dobija nikakvu šansu, a i lopta je vrlo malo kod njega. Saigrači ga nimalo ne respektuju. Međutim plaše me njegova nesigurnost i strah. Čak i kad je dobijao loptu i čistu poziciju za trojku on nije šutirao. Ukoliko želi da ima veću ulogu u NBA, a ne da bude epizodista, MORA da uzme stvari u svoje ruke. Sakramento gubi pa gubi, užasni su. Tako da ako ne uspe da se nametne u takvom timu kao lider, on neće imati šta da traži u ligi.

avatar
prike
Thursday, 02.11.2017
09:44

Ma, daaaajte... Ajmo malo realnosti. Sta je ovde za spice?!!!

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 02.11.2017
09:44

Kajl Lauri, je do skoro bio Lovri, sad je i Louri heheheh :D

avatar
Džofro
Friday, 03.11.2017
08:51

Samo se sjeti filma Bad boys kad Martin Lawrence vjezba ime Vila Smita, Mike Lawrey. Evo ni ja ne znam kako se izgovara, pa pisem po njihovom. A i Lawrence i Lawrey zezaju:D