Novi izgled dresova - Hoće li KSS prihvatiti ideju?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.01.2015.
17:28
Izvor: Sportske.net

Nakon objavljivanja vesti o predlogu izgleda novog dresa reprezentacije Srbije javio nam se idejni tvorac projekta. Nošen idejom da izabranici Saše Đorđevića na terenu izgledaju svetski, David Brbaklić izradio je koncept dresova koje bi kompanija "PEAK" i

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Godina pred nama sa sobom nosi veliki broj važnih sportskih događaja a sigurno je da će iz perspektive ljubitelja košarke najznačajniji biti Eurobasket koji će, usled ratnog stanja u Ukrajini, biti organizovan u četiri zemlje.

Reprezentacija Srbije na pomenuto takmičenje odlazi kao druga reprezentacija sveta a najbolje rangirana evropska selekcija na Mundobasketu. Shodno mentalitetu srpskog naroda, od izabranika Aleksandara Đorđevića očekivaće se mnogo a ni sam selektor ne krije da će zlatna medalja biti cilj njegovih "Orlova".

Kao vicešampioni sveta "Orlovi" bi na Eurobasket trebalo da krenu puni samopouzdanja, spremni da nastave gde su stali u Španiji.

Ono što su reprezentativci Srbije pokazali na Mundobasketu podstaklo je Davida Brbaklića da svojim trudom i znanjem uradi nešto za našu nacionalnu selekciju.

Analizirajući sportsku opremu reprezentacija koje su se pojavile na Mundobasketu David je došao do zaključka (sa kojim se apsolutno slažemo) da je naš nacionalni tim u tom pogledu delovao inferiorno u odnosu na rivale.

Premda priznajemo da 'odelo ne čini čoveka', u svetu sporta oprema (odelo) ipak igra bitnu ulogu. Tehnički partner Košarkaškog saveza Srbije nije se previše potrudio oko izgleda dresa našeg nacionalnog tima a David je svoje znanje upotrebio da izradi idejni predlog opreme kakva dolikuje finalisti Mundobasketa.

Naš čitalac je podrobno analizirao sve nedostatke sportske opreme koju su reprezentativci Srbije nosili na Mundobasketu a onda je odlučio da izradi idejno rešenje o kojem smo u četvrtak pisali kao predlogu kineske kompanije "PEAK".

Zapravo se radi o rešenjima Davida Brbaklića koji nam se javio i objasnio kako je došao na ideju da se prihvati izrade ovog projekta. Njegova originalna idejna rešenja možete pogledati OVDE!

Uz Davidovo dopuštenje prenosimo vam njegove ideje a javnost ovim putem pozivamo da podrži njegov predlog kako bi "Orlove" na Eurobasketu gledali baš u ovim dresovima koji, priznaćete, izgledaju svetski!

Srbija dres

Srbija dres

Srbija dres

Srbija majica

Srbija majica
Foto: David Brbaklić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke