Novi format za završnicu NBA, plej of bez podele, ovo su parovi, da li liga režira najgledanije finale u istoriji košarke?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.05.2020.
11:34
Izvor: Sportske.net

Adam Silver izložio plan, deluje kao radikalna odluka, ali sa druge strane, ovo je način da se završi sezona. Nema sumnje da bi gradski derbi u finalu bio spektakl kakav nije viđen...

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Novi format NBA lige za završnicu sezone, manje više je sve poznato, postoji mogućnost da se otkaže preostali regularni deo, a oglasio se i Lilard koji kaže da neće igrati revijalne mečeve sezone.

Dakle, igralo bi se po principu Lige šampiona, od osmine finala, bez podele na Istok i Zapad, 16 timova u kosturu, a poznati su i parovi. Ovo je ideja, ali koja dobija sve više pristalica.

U jednom delu kostura igrali bi Milvoki protiv Medžika, Majami vs Oklahoma, Klipersi bi išli na Dalas, a Boston bi za rivala imao Filadelfiju. Projektovani žreb polufinala bi bio Milvoki - Majami, Klipersi - Boston, što ne mora naravno ništa da znači.

U drugom delu žreba, Lejkersi bi igrali protiv Netsa, Juta protiv Roketsa, Toronto sa Memfisom i Denver protiv Indijane. Dakle, polufinale bi bilo Lejkersi - Rokets (ili Juta), Toronto protiv Dalasa...

Da li je formula previše radikalna teško je reći, mnogi optužuju NBA da bi želeli da vide gradski derbi za prsten, Lejkersi protiv Klipersa, verovatno bi to zbog Lebrona, Dejvisa, Kavija, Pola Džordža bilop najgledanije finale u istoriji košarke. Ali trebalo bi Klipsi da tuku Milvoki u polufinalu, a Lejkersi verovatno Denver ili Toronto, ako prođu do top 4 faze.

NBA



Ostaje da sačekamo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 27.05.2020
13:54

Jedino Bartomeu nešto izmišlja...

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 27.05.2020
12:46

Nema smisla da se nba liga nastavi. Titulu prvaka NBA lige treba dodeliti partizanu, budimo ljudi !

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 27.05.2020
11:49

Finale Milvoki - Denver