Novi dan, nova nada! (20.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.04.2015.
12:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da stave tačku na finalnu seriju plej-ofa ABA lige već na trećoj utakmici, ali će zato večeras imati novu "meč loptu" u zagrebačkom "Domu Sportova".

Beta/Hina/DamirSencar/Dr
Beta/Hina/DamirSencar/Dr

Povezane vesti

Borba za titulu u regionalnom košarkaškom šampionatu dobiće i četvrti čin za koji su se u sredu uveče izborili košarkaši Cedevite trijumfom nad Crvenom zvezdom Telekom rezultatom 72:62.

Crvena zvezda Telekom odigrala je verovatno najlošiju utakmicu u čitavoj sezoni što je kvalitetna ekipa Jasmina Repeše umela da kazni, pa poraz od 10 poena razlike deluje kao prihvatljiv imajući u vidu kako se rezultat kretao tokom meča.

U igri srpskog tima primetno je bilo odsustvo Nemca Maika Cirbesa koji se povredio na prvoj utakmici i od tada nije bio u prilici da igra.

Četvrta utakmica finalne serije ponovo će biti na programu u maloj sali zagrebačkog "Doma Sportova" a od Zvezde bi trebalo očekivati mnogo bolju igru pošto je teško verovati da tako kvalitetan tim dva dana za redom može da odigra jednako loše.

Kako u sredu uveče ništa nije funkcionisalo iluzorno bi bilo govoriti šta bi crveno-beli morali da poprave u svojoj igri pred večerašnju utakmicu. Svaka karika u timu Dejana Radonjića moraće mnogo bolje u četvrtom meču ukoliko crveno-beli žele da titulu osvoje već u Zagrebu.

Jasno je i to da će pritisak na obe ekipe biti veći nego sinoć ali nema sumnje da je Cedevita nosi nešto veće breme jer nema prava na grešku. Zagrebački sastav sinoć je igrao po principu "sve ili ništa" a sada je već u prilici da se bori za majstoricu što u glavama igrača menja perspektivu gledanja na utakmicu.

Nova epizoda finalne serije na programu je od 20 časova i 30 minuta a verujemo da će srpski tim uspeti da prevaziđe krizu i vrati se na pobenički kolosek što bi značilo i proslavu titule u prestonici Hrvatske.

Ukoliko pak Cedevita upiše novu pobedu serija će se vratiti u Beograd gde će pasti odluka o novom prvaku regionalne košarkaške lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos023
Thursday, 30.04.2015
15:08

Veceras od prve sekunde napasti Cedevitu,kao i u Beogradu i odmah im dati na znanje da nemaju sta da traze i da smo bolji!SRECNO MOMCI!

avatar
Samo CZV
Thursday, 30.04.2015
14:54

Prvo da cestitam Cedeviti na jucerasnjoj pobedi,potpuno je zasluzena.nOdigrali su sa 150 % svojih mogucnosti dok smo mi bili na 30 %.Da se bacili frizider juce usao bi.Ocekujem veceras potpuno drugaciju utakmicu,jer ne moze dvaput da se dogodi da mi odigramo ispod proseka a oni iznad proseka.NAPRED ZVEZDO!

avatar
Smak
Thursday, 30.04.2015
16:45

Ne bih se baš složio da su nešto specijalno dobro šutirali, 25% za 3, ukupno šut iz igre 41%. Gledajući šuterski potencijal koji imaju, mogu oni mnogo bolje. Ključ našeg poraza bio je u pristupu, oni su bili daleko agresivniji u odbrani, mi smo birali loša rešenja u napadu, od početka u kontra-ritmu i to je to. Druga će se pesma pevati ako večeras mi krenemo da peglamo odbranu u našem stilu. Ako pokažemo veću želju i agresivnost ništa se oni neće pitati, osvajamo trofej u ZG. Ako ne odigramo tako, osvajamo trofej u Beogradu i nema razloga za sekiraciju. A iskreno verujem da je večeras vreme za slavlje.

avatar
Samo CZV
Thursday, 30.04.2015
18:37

Oni su odlično šutirali.To što su imali 25% za tri i ukupan šut 41% posto to je samo zbog posljednje četvrtine.Posle tri četvrtine vodili su sa nedostižnih 22 razlike i u poslednjoj četvrtini su ubacili samo 4 poena i drastično pokvarili šut.Da računamo samo prve tri četvrtine imali oko 65% šuta iz igre.Ali ako danas odigramo na svom nivou neće biti nikakvih problema.Vreme je za titulu.