Nova zvezda se rađa u Madridu, zasenio i Dončića!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 30.09.2019.
14:41
Izvor: Sportske.net

Real ima novog vunderkinda.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Madridski Real je ovog leta angažovao dva pojačanja, u klub u umesto Klemena Prepeliča (Huventut) i Gustava Ajona (Zenit) stigli Nikolas Laprovitola (Huventut) i Džordan Miki (Himki).

Ipak, izgleda da su veliko pojačanje dobili i iz svojeg podmlatka, kako je prvom timu priključen talentovani Usman Garuba.

Ovaj 17-godišnji centar, poreklom iz Nigerije, je rođen u Španiji i ima špansko državljanstvo, a sa U16 i U18 selekcijama Španije osvajao je Evropsko prvenstvo.

Minule sezone je u par navrata dobio priliku da zaigra za prvi tim Reala, dok je sa svojim vršnjacima osvojio Adidas Next Generation turnir.

Ove takmičarske godine će dobiti ozbiljniju priliku u prvom timu i već je počeo da je koristi na najbolji mogući način.

Najpre je minule sezone postao najmlađi igrač koji je zaigrao u prvoj postavi jedne ekipe u ACB ligi, da bi nedavno postao najmlađi igrač sa dabl-dabl učinkom u istoriji takmičenja.

On je u pobedi nad Mursijom upisao 13 poena i 10 skokova, pa je sa 17 godina i šest meseci starosti oborio rekord Luke Dončića.

Jasno, pred mladim Garubom je blistava budućnost, a Real je nastavio da pravi neverovatne košarkaše, pokazali su ponovo da se ne boje da im pruže šansu u prvom timu i pored velikih ambicija kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke