Nova smena u ABA ligi, Olimpija dovela trenera koji je radio i u Partizanu i u Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.11.2018.
18:35
Izvor: Sportske.net

Neočekivano loš start sezone koštao je posla dosadašnjeg šefa struke ljubljanske Olimpije Zorana Martića.

BETAPHOTO/ABA liga/Petrol Olimpija/ALES FEVZER
BETAPHOTO/ABA liga/Petrol Olimpija/ALES FEVZER

Povezane vesti

Posle osam odigranih kola u ABA ligi, Olimpija ima razočaravajući skor, 2-6, pa je uprava kluba morala da reaguje, a ceh je kako to obično biva platio prvi trener.

Zoran Martić nije više trener Olimpije, a na njegovo mesto imenovan je 39-godišnji srpski stručnjak Aleksandar Nikitović koji se obavezao na saradnju do kraja sezone.

Navijači Partizana ga pamte kao pomoćnika Duška Vujoševića od pre 14 godina, a 2011. godine je vodio i ekipu Crvene zvezde. U međuvremenu, od 2009. do 2011. godine bio je i član stručnog štaba reprezentacije Srbije, a potom je vodio i selekciju Bahreina, sa kojom je učestvovao na Azijskim igrama.

Svoj debi na klupi Olimpije imaće u sredu u Istanbulu, gde će Ljubljančani odmeriti snage sa ekipom Bešiktaša u FIBA Ligi šampiona, a po preuzimanju dužnosti izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska u Olimpiju.

''Velika je čast dobiti Olimpijin poziv, a još je veća čast biti deo tako velike organizacije. U predstojećem periodu imamo mnogo ciljeva. Naravno, najveća ambicija je da se podignemo sa začelja tabela takmičenja u kojima učestvujemo. U ovom trenutku smo u donjem delu ABA lige i FIBA Lige šampiona i želimo da igramo što je bolje moguće u oba takmičenja.

Bićemo fokusirani na našu poziciju u ABA ligi, jer ćemo se suočiti sa timovima iz donjeg dela tabele, a posle utakmice protiv FMP-a imaćemo pauzu zbog utakmica reprezentacije, kada ćemo pokušati da više radimo sa igračima i da ih naviknemo na novi sistem igre, za koji se nadam da će doneti pozitivan rezultat", izjavio je Nikitović.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke