Nova poruka iz Podgorice, kada bi ABA liga mogla da se nastavi?

Autor: Darko Mitrović
subota 11.04.2020.
09:12
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Termini neće biti veliki problem, samo da se pandemija što pre završi...

BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/DS

Povezane vesti

Proleće već uveliko traje, a košarkaških dešavanja nema već mesec dana i neizvesno je kada će se ponovo steći uslovi za povratak sportu.

Svi strpljivo čekamo da se pandemija koronavirusa okonča, a kada je u pitanju nastavak sezone u ABA ligi iz dana u dan pojavljuju serazličiti predloti, od poništavanja sezone, preko proglašenja Partizana za šampiona, do nastavka sezone na parketu, kada se za to steknu uslovi.

Ovo poslednje je i najnovija poruka koja stiže iz Podgorice, od strane sportskog direktora Budućnosti Gavrila Pajovića.

On se nada da bi tokom leta mogla da se nastavi sezona.

''Nadam se da će se sezona završiti na terenu, ali je pitanje da li će biti prostora za to. O tome bi trebalo da odluče ljudi koji su kompetentni, a za sada nemamo nikakvih najava šta bi moglo da se desi.

Vidim da mere karantina u pojedinim državama popuštaju, a u danima i sedmicama koje su pred nama ćemo videti da li je to dovoljno da se sezona nastavi u junu ili julu'', ističe Pajović u razgovoru za ''Vijesti''.

Problem bi mogao da bude i kako će se vratiti američki košarkaši koji su otputovali u domovinu, s obzirom da je u SAD trenutno najteža situacija.

''To zavisi od odluke na nivou SAD. U toj zemlji je pandemija na ogromnom nivou, i naši igrači su iznenađeni koliki je obim poprimio virus tamo. Sa njima se čuje trener Petar Mijović. Ako bi se sezona nastavila, tražili bismo način da se vrate, kao što smo ga našli i kada su otišli preko Tirane'', objašnjava Pajović.

Za razliku od brojnih fudbalskih klubova, u KK Budućnost Voli nije bilo razgovora o smanjenju plata igračima.

''Za sada sve ide po planu. Svi igrači će imati sastanak sa predsjednikom kad dođe vrijeme za to, ali nije bilo smanjenja plata. Stanje je redovno, ako se to može reći u ovakvoj situaciji'', zaključio je Pajović.
-
Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 11.04.2020
11:40

ABA ligu neće niko da igra sem rent-a-romika i budućnosti.
Osim ta dva kluba, svi su za to da se liga proširi za dva mesta, Partizan bude proglašen šampionom, da od đordija kantalonca bude zatraženo da Partizan kao šampion igra Evroligu, a da se još jedno mesto dodeli ABA ligi u vidu specijalne pozivnice.

Takođe, rent-a-romike preko zenita i himkija, ali, i jednog španskog tima (zna se i kog) lobiraju da sledeću EL igraju timovi koji su igrali ove godine.

avatar
Stefan,idemo bre
Saturday, 11.04.2020
20:29

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 evo izajvili da partizaiu se daje titula evrolige

avatar
Monday, 13.04.2020
00:35

Gde ides, bre?