Nova drama, Kavalirsi slave istorijsku titulu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 09.04.2019.
08:46
Izvor: Sportske.net

Produžeci u Minesoti, na kraju, kao i u polufinalu, Virdžinija se vratila iz mrtvih i slavila protiv Teksasa 85:77.

AP Photo/David J. Phillip
AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Prošle godine su postavili crni rekord, sada slave. Virdžinija je pre tačno 388 dana postala jedini tim u istoriji koji je kao prvi nosilac pao na startu "martovskog" ludila.

Vratili su se i naplatili dugove titulom, ali ne bez drame. Naime, Kavalirsi su protiv Teksasa izgubili 10 poena prednosti i na kraju ih je De'Andre Hanter spasao trojkom u finišu regularnog dela. Sofomor iz Filadelfije je odigrao loše prvo poluvreme, ali je do kraja, računajući i produžetak brojao do 27, trojka 12 sekundi pre kraja je doneo produžetak.

Posle toga je sve bilo pesma za Virdžiniju koja je uz mnogo sreće došla do finala, nakon tri slobodna bacanja protiv Oburna u poslednjoj sekundi. Sada nisu ispustili šansu, Hanter je postigao još jednu trojku u produžetku, Kavalirsi su bili kao led sa linije penala, 12 od 12 u overtajmu, postigli su poslednjih 10 poena i priveli meč kraju.

Teksasu ostaje žal, odbijali su da odustanu, vraćali se dva puta u meč, 12 sekundi ih je delilo od velikog trijumfa, možda im je za pobedu nedostajao bolji Džaret Kalver, njihov najbolji igrač se propisno ispromašivao.

Što se tiče Virdžinije, ovo im je treće učešće na Fajnal Foru, prvo od 1984. i prva titula. Imaju dugu i bogatu istoriju, ali ovo je kruna, koledž koji je dao jednog prvog pika, Ralfa Samsona 1984. se konačno, posle 114 godina postojanja dokopao univerzitetske titule...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke