Nosilac identiteta - "Predsednik" Jokić je gazda u Denveru!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.10.2018.
14:44
Izvor: Sportske.net

Pet dana ostalo je do prve utakmice Nagetsa u NBA ligi. Deluje da su konačno spremni da prekinu post i da će Nikola Jokić biti nosilac "novog projekta".

Epa/Erik S. Lesser
Epa/Erik S. Lesser

Povezane vesti

Sezona u kojoj je potvrdio da je spreman za ulogu lidera ekipe obezbedila je Nikoli Jokiću ugovor iz snova, ali to je bio tek početak projekta franšize iz Kolorada.

Sa petogodišnim ugovorom teškim 147 miliona dolara momak iz Sombora dobio je i spisak stvari koje se očekuju od njega, a prva na listi jeste misija plasmana u plej-of u kojoj će Jokiću pripasti uloga lidera ekipe.

"Sada smo tim koji ima identitet i Nikola predstavlja veliki deo tog identiteta. Polako ali sigurno dobija na samopouzdanju i postaje najbitniji igrač fanšize", kaže trener Majk Meloun pred skori početak nove sezone.

Džamal Marej, Vil Barton, Geri Haris, Pol Milsap i Nikola Jokić trebalo bi da čine startnu petorku koju će Majk Meloun suprotstaviti LA Lejkersima 17. oktobra na početku nove sezone.

Plejmejker Džamal Marej tvrdi da u svlačionici vlada hemija koja bi mogla da predstavlja ključ uspeha za Nagetse.

"Svi se međusobno osećamo, zajedno smo ovde već neko vreme. Sjajno je kada imate ovakvu hemiju u timu", poručuje Marej.

Na timskom duhu radilo se i tokom leta. Geri Haris je u pauzi između dve sezone vredno trenirao, ali je našao vremena da dođe u Srbiju i uveri se koliko Nikolu Jokića poštuju njegovi sunarodnici.

"On je glavni. Čovek je predsednik!", tvrdi Haris.

Da su Haris i Jokić izgradili odličan odnos i van terena potvrđuje priča o tandemu koji "šamara" na "Spajkbolu" - vrsti igre koja podseća na odbojku ali se lopta ka protivniku šalje preko trampoline.

"Geri i ja imamo sjajnu konekciju. Ne možemo da izgubimo", tvrdi Jokić uz osmeh.

Nagetsima će pored timskog duha trebati i mnogo bolja odbrana kako bi stigli do plej-ofa. U prethodnoj sezoni prosečno su primali 108,5 poena po meču!

"Možda ove sezone budemo najbolja odbrana u ligi. Moraćemo da napravimo određeni napredak na tom polju, time bismo bili zadovoljni", zaključio je novi lider Denver Nagetsa.

Srpski internacionalac beležio je u prethodnoj sezoni prosek od 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistencija po meču, a u sledećoj se od nosioca Denverovog identiteta svakako očekuje još više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke