Noć trejdova, Dramond i D'Anđelo Rasel u novim klubovima, Bogdanu propao transfer!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 07.02.2020.
08:55
Izvor: Sportske.net

Odigrano pet mečeva, ali mnogo zanimljivije je bilo u pregovorima poslednje noći trejda!

Beta/AP Photo/Bob Leverone
Beta/AP Photo/Bob Leverone

Povezane vesti

Hjuston je slavio na Pacifiku a trejd se već isplatio. Robert Kovington, pojačanje iz Minesote je pogodio dve trojke u ključnim trenucima, pa su Teksasašani dobili u Holivudi. Izrešetao ih je Vestbruk sa 41 poenom, na drugoj strani Dejvis je ubacio 32, Lebron 18, uz 15 asistencija, skok mu je nedostajao za tripl-dabl.

Iako su Lejkersi dominirali pod koševima, Hjuston se držao u igri, Harden je uzeo samo 10 šuteva. Ovo je bila osveta Roketsa za porat u Hjustonu u januaru.

Portland je dobio San Antonio, Lilard je postigao 26 poena, Vajtsajd uhvatio čak 23 lopte. Veoma važna pobeda za tim iz Oregona koji bi baš sa Sparsima mogao da se bori za jedno od poslednjih mesta u plej ofu. Portland je deveti, kasne za Memfisom dve i po pobede, ali sada imaju dva trijumfa više i bolji međusobni skor od San Antonija.

Adetokumbo je bio previše za Filadelfiju, 36 poena, 20 skokova za MVP-ija, lider je odigrao strašnu odbranu na Embidu koji je potrošio 26 lopti. Baksi su ostali besposleni poslednjeg dana trejda, i ne treba im niko, ako nastave ovako da igraju postaće treći tim u istoriji NBA koji je stigao do 70 pobeda u regularnoj sezoni. Filadelfija ima probleme, završili su seriju mečeva na strani dsa sva četiri poraza, loše igraju van svoje dvorane.

Lonzo Bol je sa 10 asistencija razigrao Pelikanse u Čikagu, Zajon je bio odličan ako izuzmemo greškde, imao je 21 poen, promašio samo dva šuta. U drugom poluvremenu davao je ritam ekipi koja je stigla na +27, izdržala nalete Čikaga i na kraju odnela pobedu. Iskusni Redik je ubacio 18 poena, Ingram dodao 15, pre povrede u trećoj četvrtini.

Uprkos što su trejdovali najboljeg strelca Markusa Morisa u Klipse, Niksi su dobili treći meč u nizu. To se retko dešava, Pejton je odigrao odličan meč, 15 poena, 9 asistencija i 7 skokova. Na drugoj strani 25 poena Vučevića, Medžik je u slobodnoim padu sedamn poraza u osam mečeva.

Ali da se vratimo trejdovima.

Najveće ime je Andre Dramond koji je otiša u Kavse, Pistonsi su ga se oslobodili, mada je on pričao da želi da potpiše novi ugovor. Nisu dobili ništa osim slobodnog prostora u budžetu, iz Kavsa su stigli Najt i Henson kojima ističu ugovori i pik druge runde 2023. Dakle, ostali su bez ičega, sa povređenim Grifinom i Rouzom koji takođe želi da ode...

Dobro je prošla i Minesota koja je konačno dovela beka kakvog želi Tauns, D'Anđela Rasela, otišao je Vigins, kao i Kovington, stigli su Bisli i Ernangomez, kao i pik prve runde preko Atlante. Vigins je otišao u Golden Stejt, koji je dobio i još jednog pika.

Rekli smo, Markus Moris je odlično pojačanje Klipsa, Ajseja Tomas je prošlost, Lejkersi su pokušavali da uzmu Bogdanovića do poslednjeg trenutka za Kuzmu, nije bilo suđeno, tim pre što nemaju ni pikove u ponudi. Igodala je otišao u Majami, kao i Krauder, Memfis je dobio Vinsloua, Vejtersa, Dienga.

Kingsi su dobili Džabari Parkera i Lena za Dedmona od Atlante, plus dva pika druge runde u naredne dve godine...

Rezultati:

LA Lejkers - Hjuston 111:121
Portland - San Antonio 125:117
Milvoki - Filadelfija 112:101
Čikago - Nju Orleans 119:125
Njujork - Orlando 105:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ČokoMoko
Friday, 07.02.2020
11:39

Najbolje je prosla Minesota, po mom misljenju. Em Rasel, Bizli i Ernangomez, em pik od Atlante koja je ocajna! To bi trebalo da bude visok pik!