Noć suza, otišli Novicki i Vejd, Medžik Džonson odustao! Jokić baš nezainteresovan u teoriji zavere, poznati neki parovi plej-ofa

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 10.04.2019.
08:17
Izvor: Sportske.net

Noć oproštaja, dva legendarna igrača otišla uz ovacije. Nagetsi neprepoznatljivi i nezainteresovani, poznati neki od parova prvog kola doigravanja.

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Nikola Jokić se vratio na parket, odigrao svega 16 minuta, napravio šest penala za rekordno vreme. Meč je završio sa par poena, 5 skokova i 2 asistencije. Denver je lako poražen u Juti, Donovan Mičel im je napunio koš, 46 poena, pa su "Džezeri" ostali peti na tabeli.

Denver i dalje ima drugu poziciju, potrebno je večeras da pobede Minesotu u poslednjem susretu regularne sezone, kako bi završili ispred Hjustona. Imali su i sreće, i dalje sve drže u svojim rukama, Roketsi su izgubili od Oklahome.

Mada, postoji i teorija zavere, da su Nagetsi, pre svega Srbin bili nezainteresovani, jer hoće da nekako izbegnu Jutu, ako bi bili treći, onda ne bi morali sa "Džezerima" da igraju polufinale, mada je sve to na dugom štapu, Juta mora prvo da eliminiše Portland, a u slučaju da budu treći Nagetsi bi mogli na Oklahomu na startu.

Pol Džordž je pogodio poslednji šut, Tander je okrenuo rezultat i stigao do pobede. Harden je protiv bivšeg kluba završio sa 39 poena i 10 asistencija, videli smo novi tripl-dabl Rasa Vestbruka, 29 poena, 12 skokova, 10 asistencija. Pol Džordž je ubacio 27, trojku na dve sekunde pre kraja, domaćin je istopio -14 i stigao do pobede i šestog mesta. Ako ostane ovako, poslednje večeri sezone, videćemo poslasticu prvog kola doigravanja, baš duel Roketsa i Tandera.

Skupa pobeda u Nju Orleansu, Stef Kari se povredio u trijumfu šampiona nad Pelikansima. Voriorsi su odmarali Kleja Tompsona i Duranta, startovaće kao prvi na Zapadu. Na prvi pogled, Karijeva povreda nije opasna, trebalo bi da bude spreman za plej of. Kazins je ubacio 21 poen, protiv ekipe za koju je igrao prošle godine do povrede, Dejvis je sedeo na klupi u odelu i sa majicom "To bi bilo sve, drugari", odnosno poznatom temom iz crtanog filma. Poruka je više nego jasna, želi svim silama da ode, da bude trejdovan, iako ima još godinu ugovora.

Videćemo hoće li u Lejkerse koji su ostali bez Medžika Džonsona. Legendarni košarkaš se povukao sa mesta predsednika košarkaških operacija, Lejkersi su poraženi od Portlanda, ali je meč za njih bio nebitan. Blejzerse je predvodio Mo Harkls u najboljoj partiji sezone, sa 26 poena, Lilard je ubacio 20, Kanter 22, uz 16 skokova. Harkls je pogodio sa sirenom za pobedu i praktično overio četvrto mesto Portlanda, imaće prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa. Što se Medžika tiče, posle 26 meseci, dovođenja Lebrona, ali i loše sezone, on je otišao, kažu da je šokirao mnoge, tim iz El-Eja je sada u pravom haosu. Spekuliše se da je odlučio da ode jer nije podržana njegova namera da smeni Luka Voltona tokom sezone, Dženi Bas, vlasnica Lejkersa, koju Medžik naziva prijateljicom je stavila rampu. Ima navodno još razloga, ali podsetimo da je Medžik 1994. postavljen za kouča Lejkersa i da je otišao posle par nedelja, kada je video da ne može da promeni ništa.

Luka Dončić se vratio sa 21 poenom, 16 skokova, 11 asistencija. Mavsi su dobili Feniks, meč je bio u znaku velikog Novickog, 40-godišnji Nemac je ubacio 30 poena i oprostio se od aktivnog igranja, uz ovacije domaće publike. Večeras će ga ovacijama pozdraviti i rivali iz San Antonija, Mavsi gostuju poslednje večeri sezone kod državnog rivala. U Feniksu veteran Kroford je ubacio 51 poen, jedan manje od rekorda karijere. Novicki je ostvario i cilj, preskočio je Brajanta kao čovek koji je proveo najviše NBA sezona u jednom klubu, dres Dalas je nosio 21 godinu.

Na Zapadu dakle Denver mora da pobedi Minesotu koja je noćas izgubila od Toronta, kako bi bio drugi, ispred Hjustona, zna se par, Portland dočekuje Jutu u prvoj rundi, Oklahoma večeras ide na noge Milvokiju koji će odmarati igrače, ako dobije Tander ostaje šesti, bez obzira na rezultate Klipersa i San Antonija. Videćemo rasplet večeras.

Na Istoku, Detroit je pobedom u Memfisu sačuvao nadu, 20 poena i 17 skokova Dramonda presudili su "Grizlijima", i sada drže stvar u svojim rukama. Ako dobiju u Njujorku biće osmi, ili ako Šarlot izgubi od Orlanda, ali sami odlučuju. Detroit se vratio sa -19 na poluvremenu, njihov najveći povratak još od 1989. kada su okrenuli -23 protiv Sijetla. Memfis je delovao nezainteresovano u nastavku, iako su igrali sa rezervama koje su želel da se dokažu.

Kemba Voker i Džeremi Lemb su ubacili po 23 poena, Hornetsi nisu propustili šansu protiv Klivlenda, ali moraće da dobiju Orlando i da se nadaju porazu Pistonsa na gostovanju Niksima, što je mala verovatnoća. Boston je slavio protiv Vašingtona, odmarali su Tejtuma, Hejvarda, Horforda, Kajrija, praktično je igrala klupa, Rozije je ubacio 21 poen, Boston završavao kao četvrti, igraće u prvom kolu plej ofa protiv Indijane, uz prednost domaćeg terena. Vizardsi završavaju sezonu, presudila im je povreda Vola, Bredli Bil će sa prosekom od 25 poena, po 5 skokova i asistencija ući u istoriju "Čarobnjaka", jedini igrač prestoničkog tima kome je to pošlo za rukom. Slaba uteha, ovo je najgora sezona Vašingtona u poslednjih osam godina.

Za kraj, veličanstveni oproštaj Dvejna Vejda, Majami je dobio Filadelfiju, "Fleš" ubacio 30 poena, bilo je mnogo emocija, njegov naslednik Zair je sedeo na klupi u finišu, tokom meča je stigla vest da je Hit eliminisan iz plej ofa.

Posle 16 godina odlazi uz ovacije, jedan od najvećih košarkaša veka će poslednji meč odigrati u Bruklinu večeras.

Kod Filadelfije, Bobi Marjanović, 12 poena i 5 skokova za dvadesetak minuta, i Siksersi su odmarali ekipu, završavaju kao treći, u prvoj rundi idu na Bruklin ili Orlando. Ako Netsi dobiju Majami, što je verovatno, završiće kao šesti, u tom slučaju Orlando ide na drugoplasirani Toronto.

No, večeras će sve biti poznato...

LA Lejkers - Portland 101:104
Oklahoma - Hjuston 112:111
Juta - Denver 118:108
Dalas - Feniks 120:109
Minesota - Toronto 100:120
Čikago - Njujork 86:996
Nju Orleans - Golden Stejt 103:112
Majami - Filadelfija 122:99
Vašington - Boston 110:116
Detroit - Memfis 100:93
Klivlend - Šarlot 97:124

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kappa12345
Wednesday, 10.04.2019
17:35

Veliki Dirk, definitivno najbolji Evropski igrac svih vremena. Jedan njegov prsten vredi vise od svih Durentovih koje ce osvojiti sa Golden State-om.

avatar
MontenegrinGo
Wednesday, 10.04.2019
16:28

Potkrala vam se mala greska! Ako veceras Portland pobjedi Sakrameto, ide na trece mjesto, jer su bolji u medjusobnim susretima protiv Hjustona, tako da ce najvjerovatnije igrati Hjuston-Juta u prvoj rundi...

avatar
magister
Wednesday, 10.04.2019
10:59

Naravno da je najviše naše pažnje na Jokiću, pa na Bogdanoviću i Bjelici. Ali Luka Dončić će, verovatno, napraviti - fantastičnu karijeru. Pa on je u ruki sezoni preuzeo diregentsku palicu i - trpa, skače, asistira. Plus, sve je bolji. Nenormalan Divčev propust. Sad bi sigurno bili u plej ofu.

avatar
_Goran_
Wednesday, 10.04.2019
08:40

Pa kako god okrenes, bio Denver drugi ili treci, ne mogu da igraju sa Jutom pre eventualnog finala zapada..