Noć novajlija, srušen Lilardov rekord, najstariji ruki posle deceniju konačno zaigrao u NBA ligi!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 11.04.2018.
09:15
Izvor: Sportske.net

Donovan Mičel nije ni znao da će preskočiti Lilarda, ali priča večeri dolazi iz Los Anđelesa. Čekao je 10 godina i konačno ostvario san.

EPA-EFE/BOB DONNAN /
EPA-EFE/BOB DONNAN /

Povezane vesti

Filadelfija će pamtiti ovu noć, postavili su rekord franšize, pobedivši 15. put u nizu. Sada su na korak bliže trećem mestu na Istoku, pobeda u Atlanti je bila očekivana, ubacili su 17 trojki slabom domaćinu.

Redik je brojao do 28, Simons iako virozan je igrao, 14 poena, 10 asistencija, raspucao se i Belineli pa pobeda najtalentovanijeg tima lige nije dolazila u pitanje.

Džez je rasturio šampiona, Donovan Mičel je ubacio 22 poena, i postavio rekord u trojka, kada su rukiji u pitanju. Lilard je u svojoj prvoj sezoni dao 186, Mičel ga je sinoć preskočio, iako nije znao do poluvremena da je i blizu rekorda. Juta večeras, ako dobije Portland može da stigne do treće pozicije na kraju regularnog dela sezone. Kod Voriorsa Tompson 23, igrali su loše i bez motiva, u prvom poluvremenu su dali svega 33 poena.

Hjustonu motivacija ne nedostaje iako su davno "zaključali" prvo mesto. Harden je ubacio 21 poen, lider je odneo pobedu sa Pacifika. Andre Ingram, veteran koga su Lejkersi povukli iz razvojne lige je ubacio 19 poena, u svom meču karijere. On je svojevrsna legenda u razvojnoj ligi gde igra 10 godina i postigao je najviše trojki. Samo jednom je nastupao van Amerike, pre par sezona je igrao u Australiji, a noćas je postao najstariji ruki u NBA od 1964. godine.
 
Indijana je odmarala startere protiv Horneta, peti su na Istoku, kako sada stvari stoje moraće na Lebrona. Hornetsi su to iskoristili, Hauard je ubacio 14 poena, imao 17 skokova, Kaminski sa 24 poena izjednačio rekord karijere.

Sansi su dobili Mavse, ruki Alek Peters je "poludeo", odigrao meč karijere, ubacio 36 poena, oba tima gledaju ka lutriji. Dalas je treći najgori u NBA ligi, deli to mesto sa Atlantom, a Orlando može da im se pridruži ako u sredu uveče poslednjeg dana sezone izgubi od Vašington kod kuće.

Kad smo kod Vašingtona, dobili su Boston, Vol je prešao granicu od 5000 asistencija, Vizardsi su ostali u trci za šesto ili sedmo mesto u konferenciji. Ne zavise od sebe, videćemo šta će Majami uraditi protiv Toronta i Milvoki u Filadelfiji večeras, ali ako tim iz prestonice završi kao sedmi, igraće baš protiv Bostona u prvoj rundi doigravanja.

LA Lejkers - Hjuston 99:105
Juta - Golden Stejt 119:79
Dalas - Feniks 97:124
Vašington - Boston 113:101
Atlanta - Filafelfija 113:121
Indijana - Šarlot 93:119

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke