Njegova neverovatna priča će inspirisati sve! Trostruki NBA šampion "odsvirao kraj"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.09.2019.
18:15
Izvor: Sportske.net

Iskusni košarkaš prelomio.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Šon Livingston je odlučio da se povuče iz aktivnog igranja košarke u svojoj 34. godini.

On je na društvenim mrežama objavio da stavlja tačku na svoju 15-godišnju NBA karijeru, u kojoj je u tri navrata osvajao prsten.

Draftovan je 2004. godine kao četvrti pik od strane LA Klipersa, četiri godine je proveo u "Gradu anđela" pre nego što se preselio u redove Majami Hita, igrao je potom za Oklahomu, Vošington, Šarlot Bobketse, Milvoku, ponovo za Vizardse, Klivlend i Bruklin, pre nego što se 2014. preselio u Golden Stejt Voriorse.

Doživeo je tešku povredu 2007. godine, prelom leve noge nakon jednog pada u utakmici sa Bobketsima. Povredio je gotovo sve delove kolena, pokidao je prednje i zadnje ukrštene ligamente, kao i meniskus, a imao je i gadno uganuće spoljnih ligamenata kolena, a dislocirao je i čašicu.

Postojala je bojazan od amputacije noge, srećom, do toga nije došlo, ali su mu meseci bili potrebni da bi uopšte prohodao.

Nakon povrede je promenio veliko broj klubova, a verovatno ni sam nije verovao da će sa "Ratnicima" iz Ouklenda ostvariti neverovatne uspehe.

Domogao se tri titule u NBA ligi sa Golden Stejtom, bio je u trofejnim sezonama drugi plejmejker ekipe iza Stefa Karija, jasno, njegov doprinos je bio izuzetno značajan u jednoj od najboljih ekipa u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.

Nakon pet godina sa Voriorsima, ostao je bez ugovora, te je odlučio da "odsvira kraj".

"Nakon 15 godina u NBA, uzbuđen sam, tužan, srećan i zahvalan, sve u jednom dahu. Teško je u reči staviti sva osećanja koja su potrebna da pokušate da ostvarite svoje snove. Nije trebalo ni da budem ovde.

Povreda mi je dala šansu da pronađem i dokažem sebi i svetu da neću dozvoliti da me definišu okolnosti. Za moje vreme u ligi, biću najponosniji zbog činjenice da su moj karakter, moje vrednosti i vera bili testirani i da sam istrajao.

HVALA VAM. Najveći dar koji možemo da damo je služenje drugima
", napisao je Livingston na drušvenim mrežama.

Tokom svoje NBA karijere upisao je 833 nastupa u regularnom delu sezone, u proseku je beležio 6,3 poena i tri asistencije po meču.

Iza sebe ima i 126 plej-of utakmice, gde je prosečno beležio 6,4 poena, 2,6 skokova i 2,4 asistencije.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke