Ništa od transfera - "Janković je igrač Crvene zvezde mt:s"

Autor: Beta Beta
petak 05.10.2018.
13:55
Izvor: Beta

Transfer Stefana Jankovića u špansku Fuenlabradu neće biti realizovan, pošto igrač nije dobio "ispisnicu" od strane KS Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s saopštio je danas da je zastupnik Stefana Jankovića od Košarkaškog saveza Srbije tražio ispisnicu (Letter of Clearance), kako bi taj igrač mogao "nesmetano da pređe u neimenovani španski klub", ali da je KSS taj zahtev odbio.

"Kao ozbiljna organizacija, Crvena zvezda pažljivo prati situaciju i dobro zna i koji španski menadžer je pokušavao da napravi ovaj manevar s 'revijalnom utakmicom' u drugoj zemlji i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub", navodi se u saopštenju Zvezde.

"KSS je doneo još u ponedeljak jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda", dodaje se u sapštenju.

Košarkaš Stefan Janković je 12. septembra saopštio da je odlukom arbitražne komisije KSS postao slobodan i najavio da će tužiti Zvezdu jer mu je ovog leta osporavala pravo da promeni klub. Crveno-beli su istog dana najavili kontratužbu.

Današnjim saopštenjem Zvezda je reagovala na informacije objavljene u pojedinim medijima da će Janković potpisati za špansku Fuenlabradu i odatle potom preći u Partizan.

"Crvena zvezda izražava zadovoljstvo što događaji sami po sebi pokazuju ko je govorio istinu, i to i dalje čini, a ko ne", naveo je klub s Malog Kalemegdana.

Crveno-beli, kako se dodaje, svoju pravnu borbu nastavljaju pred arbitražom u Olimpijskom komitetu Srbije.

"Posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko 'malih vrata' u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim 'akrobacijama', a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje", navodi se u saopštenju.

Zvezda je istakla da veruje da su mnogi klubovi zainteresovani za usluge Jankovića.

"Kao što verujemo da je naš igrač trenutno slučajno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno Ilija Dražić advokat, inače dugogodišnji član Upravnog odbora Partizana. Takođe verujemo da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba, ujedno i član menadžerske agencije 'BDA Sports' čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa igrača Crvene zvezde Stefana Jankovića", navodi se.

"Pod 'slučajno' potpada verovatno i kontakt koji je iniciran s pojedincima iz FIBA, kako bi se pripremio teren i u toj organizaciji. I konačno, slučajno svi ti, prethodno navedeni kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i Olimpijskom Komitetu Srbije, da izdejstvuju odlazak našeg igrača iz Crvene zvezde bez obeštećenja", dodaje se u saopštenju Zvezde.

Zvezda je na kraju navela da će nastaviti da obaveštava javnost o ovom slučaju.

"Crvena zvezda, čiji je Stefan Janković igrač, i dalje će redovno obaveštavati javnost o ovom slučaju, u kome su činjenice potpuno jasne, osim nekolicini pojedinaca iz okruženja ovog igrača, i onima koji bi da steknu jeftine poene ovim transferom, a Zvezdu uskrate za propisano obeštećenje, koje je jasno navedeno u ugovoru", zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RealanNis
Friday, 05.10.2018
19:47

Jankovicu nisu isplacivali plate na vreme(dugovali vise od polovine plata za proslu sezonu), zbog toga je arbitrazna komisija odlucila da je on slobodan igrac. Sada uz pomoc zalbi na tu odluku kupuju vreme i ne dozvoljavaju da potpise za drugi klub dok se ne okonca zalbeni postupak. I KK Partizan, a i svi ostali klubovi su ostali bez ogromnog broja igraca na taj nacin. Kratko i jasno ne isplacujes plate, igrac ima prava da raskine ugovor i potpise za drugi klub. Da su isplacivali zarade ne bi imao prava na raskid ugovora. I sada je tu kriv ovaj i onaj a ne oni sto nisu obezbedili novac za plate i igracu minutazu da igra.

avatar
Grb partizana 1997?
Saturday, 06.10.2018
10:17

Jel KK partizan isplacuje plate redovno u dan?

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 07.10.2018
12:37

Secam se da ste bili veoma fini, kako da ne. Te igrace ste nazivali izdajnicima i pozivali na njihov linc. Kakav problem imas sa igracem Crvene Zvezde koji je igrac pod ugovorom? Ti si kao upoznat da nije igrac placen ili je placen a nije na vreme. Razmisli ko je predsednik KKS, ko je generalni sekretar i td, sve i apsolutno vasi ljudi. E pa ti isti su doneli odluku da je on igrac CZ, tj nisu mogli da donesu nijednu drugu odluku jer KK CZ ovde radi sve po zakonu.

avatar
RealanNis
Saturday, 06.10.2018
20:58

Ne isplacuje, Zato su izgubili 10tine miliona evra za obestecenja tokom proslih 6-7sezona. I niko nije kocio igrace da predju u drugi klub zalbama na odluku, vec su priznali svoju krivicu.

avatar
Sanchez Bakero
Friday, 05.10.2018
18:54

Opet se prepošteni, prepodobni velikomučenik Nebojša razmahao penkalom... :) Ne mogu samo da shvatim ove ljude koji veruju u to što on priča. Ja razumem ljubav prema klubu, ali ovaj čovek je odavno svaki moralni kredibilitet izgubio (ako ga je ikad i imao) - i to ne samo u sferi sporta. On nekome drži moralne lekcije... pa strašno.

avatar
RG VILI
Sunday, 07.10.2018
10:28

Njega polako vise niko nista ne pita! Hvata se za slamke!

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 05.10.2018
16:00

Evo ovako... Hvala klubu sto je konacno obelodanio ko zapravo stoji iza ovog podmuklog plana da se Jankovic otme bez obestecenja Crvenoj Zvezdi i prebaci u partizan. Nije njima prvi put da ovo rade ali cini se da sada neki drugi vetrovi duvaju i da su se malo preracunali. Stariji znaju kako je Zvezdi otet Bogdanovic koji je bio pod ugovorom sa Zvezdom ali je tada KSS presudio da je za igraca bolje da predje u partizan. Skandalozno, zar ne? Upravo su sada pokusali nesto slicno medjutim izgleda je doktor resio da stvar ovoga puta istera do kraja. Mene je zao Jankovica, on je prevaren i zaveden od strane svog menadzera. Zvezda je na njega ozbiljno racunala ali on nije razmisljao svojom glavom, naseo je na njihova lazna obecanja i sada ce snositi posledice. Sedece na klupi do kraja ugovora jer ne verujem da ce neko sada za njega platiti obestecenje, on nije prosao ni pripreme a sezona je pocela. E moj Jankovicu sta si sebi uradio...

avatar
babaroga
Friday, 05.10.2018
15:46

Svi su to znali. Sem par zena u crnom i jednog "nazovi novinara"

avatar
nenadnenad1234
Friday, 05.10.2018
14:54

Ocemo da znamo ko vam je najzad "oteo" Vladu Radmanovica i kostao Zvezdu visemilionskog obestecenja.

avatar
Kori Volden
Friday, 05.10.2018
17:07

Ili Vujanica, Bogdanovica, Ostojica ?

avatar
Cegevara
Friday, 05.10.2018
20:31

u zvezdi niko nije ni znao za njih. da su ostali propali bi.

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 05.10.2018
18:06

Njega jedino niste mogli,nije dečko hteo kod vas po cenu karijere i otišao je u Fmp,svaka mu čast na tome a ne kao neki....

avatar
Friday, 05.10.2018
14:32

Neće on nidje… :)

avatar
dusko
Friday, 05.10.2018
14:13

stvarno dobra slika

avatar
Bianconeri Belgrado
Friday, 05.10.2018
14:13

Grobari Ontario.