Ništa ih ne može rastaviti - Kole ponovo na klupi Strazbura

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.10.2016.
17:46
Izvor: Sportske.net

Francuski strateg je uprkos slabim rezultatima ostao na čelu reprezentacije Francuske, a sada se vratio i u svoj bivši klub.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Prošle sezone je Strazbur stigao do finala plej-ofa u francuskoj LNB ligi, svi su očekivali da će konačno doći do željenog trofeja.

Poveli su sa 2:0 u seriji protiv Asvela, čiji vlasnik je NBA zvezda Toni Parker, trebala im je još samo jedna pobeda da se domognu pehara.

Ipak, Asvel je vezao tri pobede i osvojio titulu, Strazbur je ponovo ostao bez trofeja, na koji čekaju 11 godina.

Ceh je platio dugogodišnji trener Vensan Kole, kojem su se iz uprave zahvalili na saradnji. Angažovan je Henrik Detman, selektor Finske i bivši trener Bešiktaša, Braunšvajga, Dižona i reprezentacije Nemačke, ali on nije doneo željeni rezultat u novoj sezoni.

Strazbur je sa Detmanon ostvario jedan trijumf na prvih pet utakmica, epilog je bio jasan, finski strateg je dobio otkaz.

Na klupu je vraćen Kole, koji je mora se priznati nezasluženo dobio "šut kartu", kako je sa Strazburom minule sezone pored finala francuskog šampiona igrao i finale Evrokupa.

On je na klupi Strazbura sedeo od 2011. do 2016. godine, sada je samo napravio kraću pauzu, kako će ekipu na kraju predvoditi i ove sezone.

Podsetimo i da je Kole potpisao novi ugovor sa KS Francuske, te će u naredne dve godine voditi i "Trikolore".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke