Nismo dugo čekali, Čović reagovao na ''deblokadu'' ABA lige! Šta je govorio o novoj sezoni i ko ga je ''ismevao''?

Autor: Darko Mitrović
petak 16.10.2020.
18:03
Izvor: Sportske.net, b92.net

Jučerašnja vest nije mogla da prođe bez reakcije iz Crvene zvezde.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je na B92 u emisiji ''Fokus'' gde je, između ostalog, prokomentarisao informaciju da je predseddnik Budućnosti Dragan Bokan, uz podršku još deset klubova uspeo da odblokira račun ABA lige, što će omogućiti nesmetano funkcionisanje takmičenja.

"Kada je zaustavljena ABA liga u martu, ja sam rekao ne da Imamo pravno oblikovanu ligu onako kako treba.

Račune ABA lige koje puni Srbija sitnim parama, dva miliona evra godišnje ili po sezoni, upravljaju neke gospođe Dolores, uz svo uvažavanje.

Upravljaju lica koja nisu ovlašćena. O tome kako su trošene pare ćemo tek razgovarati. Što se tiče nastavka ABA lige, svi smo za nastavak, ali da vidimo to sa koronom...", rekao je Čović, a prenosi ''B92.net''.

Korona pravi probleme i u Evroligi, sve je neizvesnije kako će se sezonma dalje odvijati, a Čović smatra da nije moguće napraviti neki evroligaški ''mehur'', po ugledu na NBA ligu.

''NBA ima toliko para da može da napravi takav prisutp. Evroliga nema toliko para. NBA ima prostor da to napravi. Evroliga će nastaviti takmičenje, mislim da će biti sklonjena ova mera da timovi gube 20:0. To je bezveze, pa ćemo videti dokle ćemo doći. Svi smo opredeljeni da igramo, kao i u ABA ligi'', objasnio je Čović.

Uz to, on se pohvalio i svojom ''vizijom'' aktuelnih dešavanja.

''Kada je zaustavljena ABA liga u martu, ja sam rekao ne da imamo problem da nastavimo sezonu 19/20, nego ćemo da imamo problem da počenmo 20/21. Tada su stručnjaci pojedini koji sede u ABA ligi ismevali sa tim stvarima, a sada ih nigde nema'', izjavio je Čović.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 17.10.2020
11:58

Jasno je da Srbija finansira ABA ligu,iz prostog razloga da bi Zvezda igrala Evroligu,a o tome je govorio i Aca Petrović,rekavši da je Zvezda platila Ciboni da umesto nje igra istu.Da je sve ovo tačno pokazuje činjenica da je jedino Cibona uz FMP i Zvezdu,jer mnogo mutnoga tu ima,a Lozana je opasna stvar.

avatar
babaroga
Saturday, 17.10.2020
14:31

Daj jedan logičan razlog zašto bi to bilo tako? Čak i taj koga navodiš nije tako rekao. Dakle: ili ne znaš, ili lažeš.

avatar
babaroga
Tuesday, 20.10.2020
22:47

Ja ne znam sta je logika a ti me ubedjujes da smo platili timu koji nije hteo da igra EL zato sto nije imao para? Cujes li ti sebe? Zasto bi im iko dao pare kad su vec izbaceni zbog nedostatka finansija? A to o mezimici vi bi bar trebalo da prepoznate: decenijama ste suvereno vrsljali i unistavali sve sto ste mogli, otimali sve sto vam se svidelo sa nebuloznim obrazlozenjima ili i bez njih uopste, odlucivali koliko vam je budzet a neretko je bio veci i od zbira cele lige. Recimo kad je Zvezda imala samo jednog privatnika (Knez) za sponzora i ukupni budzet od 550k vi ste jednog igraca platili 500kk da igra do nove godine! Trener vam se busao nesto i pricao o ljubavi pa kad vas je tuzio saznali smo da je tad i on imao 400k. Sta je sa ostalih 15-16 na platnom spisku+debela striptizeta i gomila drugih... Ali tada je sve bilo u redu, jel tako? A sada, kad ste imali samo 10% veci budzet prosle godine e to je katastrofa. Ili se mozda i ULEB urotio protiv vas pa objavio nepostojece cifre? Tvrd obraz treba da se tako ponasate, tvrd ko djon.

avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 19.10.2020
08:24

On jeste tako rekao,ali po savetu advokata treba izgovoriti ono "navodno",da ne bi bilo osnova za tužbu.Prvo ste umesto Igokee igrali Evroligu,zatim platili Ciboni,onda je pre finala Aba lige Mega odustala od pobede u finalu,jer su izjavili da ne žele da igraju Evroligu ,a ove sezone igrate zbog korone,pa ti razmisli ko laže,a da država sve čini da zvezda igra Evroligu to samo ludome nije jasno i fajnal for u Beogradu je plaćen da mezimica igra kod kuće,kao što je plaćeno i finale kupa šampiona u vaterpolu da se igra u Beogradu i Zvezda ,sa igračima Partizana,najzad postane prvak Evrope.Šta tebi tu nije logično ili ti ne znaš šta je logika.

avatar
Obican gradjanin
Friday, 16.10.2020
22:54

Ne volim ga, odvratan mi je, ali je što se tiče ovoga potpuno upravu.