Niksi spremili plan za izlazak iz krize, napašće prsten?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.11.2019.
19:46
Izvor: Sportske.net

Puno se priča o najbogatijoj franšizi u NBA ligi, ali nažalost u negativnom kontekstu.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Njujork Niksi su nastavili da razočaravaju, nisu uspeli tokom leta da privole nijednu veću zvezdu u svoje redove, zadovoljili su se Rendlom, Bobijem Portisom, Elfridom Pejtonom, Markusom Morisom i još nekolicinom solidnih igrača, a sa drafta je kao nova velika nada stigao Er Džej Beret.

Delovalo je da to ipak nije tako loš tim i da Niksi imaju šansu za plej-of, ali je 11 utakmica u novoj sezoni bilo dovoljno da se shvati da ekipa iz "MSG-a" ni ove sezone neće u doigravanja.

Neko bi rekao da je rano prognozirati tako nešto, ali sa samo dve pobede iz prvih 11 nastupa su zakucani za dno Istoka, po dve pobede više imaju recimo Šarlot i Klivlend, koji su zbog velikih promena otpisani na duži period.

Navijači su očajni, ne vide da bi Niksi u skorijoj budućnosti mogli da se uključe u borbu za nešto više osim pukog mesta u plej-ofu, ali će uprava kluba pokušati da ih razuveri.

Naime, prema izveštajima iz SAD, franšiza iz "Velike jabuke" ima paklen plan za budućnost.

Najpre, žele novog predsednika košarkaških operacija, a prva želja uprave je "čudotvorac" iz Nigerije Masai Udžiri.

Čovek koji je stvorio današnje Reptorse, koji su aktuelni šampioni NBA lige, prva je želja ekipe iz "Medison Skver Gardena", ali to nije sve.

Žele i jednog superstara u svojim redovima, pa polako kuju plan kako da u svoje redove presele Janisa Adetokumba, aktuelnog MVP-a najjače košarkaške lige na planeti.

Sa tim dvojcem napravili bi veliki iskorak ka povratku u vrh NBA lige, videćemo da li će uspeti da sprovedu svoj plan u delo.

Adetokumbo ima još dve godine ugovora sa Milvoki Baksima, ali bi tekuća sezona mogla da bude prekretnica u njegovoj karijeri.

Ukoliko Milvoki ne napravi iskorak u odnosu na minulu sezone, kada su igrali finale Istoka, jasno je da će grčki reprezentativac morati dobro da razmisli o svojoj budućnosti u franšizi iz Viskonsina, što bi Niksi mogli da iskoriste.

Ipak, teško da bi imali šta da ponude za trejd, možda Bereta, Robinsona i nekoliko pikova, pa daleko realnije deluje da ekipa iz Njujorka po "Grik frika" krene u leto 2021. godine, kada bi Janis mogao da postane neograničeno slobodan agent.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke