Niksi spremili bogatstvo za pleja, ko će biti nova zvezda "Medison Skver Gardena"?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 15.10.2020.
16:31
Izvor: Sportske.net

Dva imena u igri.

Beta/Kim Klement/Pool Photo via AP
Beta/Kim Klement/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Njujork Niksi imaju velike planove, novopostavljeni predsednik Lion Rouz ima velike planove, a jedan od prioriteta pred novu sezonu biće angažovanje novog plejmejkera.

Kako stoje stvari, dve ozbiljne mete se nalaze na radaru najbogatije franšize u ligi, u pitanju su Kris Pol i Rasel Vestbruk.

Pol će u ugovoru sa Hjustonom imati takozvano igračku opciju, ali tek po završetku sezone, mada nije tajna da je Oklahoma spremna da ga trejduje, žele da potpuno promene tim i da krenu od nule sa mladim igračima.

Ipak, Pola želi veliki broj timova, od njega će zavisiti da li karijeru želi da završi sa još punijim džepovima ili će pokušati da napadne prsten.

Ukoliko izabere ovu drugu opciju, jasno je da neće moći da računa na platu od preko 40 miliona dolara, koju trenutno ima u Oklahomi.

Niksi razmatraju trejd, ponudili bi Oklahomi Kevina Noksa i pika prve runde za veterana.

LeBron Dzejms Rasel Vestbruk
foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Što se tiče Rasela Vestbruka, on ima sličnu platu u Teksasu i još tri godine petogodišnjeg ugovora koji je potpisao još u Oklahomi, ali se ipak uveliko spekuliše da bi Hjuston mogao da ga trejduje, nije se tako dobro pokazao sa Hardenom u tandemu.

Bilo je priče o Lejkersima, ali ako "Jezeraši" zadrže Dejvisa, teško da će moći da ga priušte, a sada su se pojavili Niksi, koji su spremni da mu daju veliki ugovor.

Dakle, za Nikse je i ovde trejd jedina opcija, ali je razlika u tome što je pitanje da li bi imali šta da ponude Roketsima, koji iz godine u godinu pokušavaju da oko Hardena skroje tim za prsten.

Pol deluje kao realističnija opcija, ali je pitanje da li 35-godišnji plejmejker želi u ekipu koja neće skorije moći da napadne prsten.

Mnogo će zavisiti i od Hjustona, mogli bi da zadrže Vestbruka, ali ako se odluče da ga trejduju, sasvim sigurno će tražiti kvalitetne i dokazane igrače u zamenu, pikovi za draft i mlade nade im nisu u planu u ovom trenutku.

Baner 2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke