Niksi spremaju paklenu ekipu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.06.2016.
23:38
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz "Velike jabuke" bi konačno mogla da napravi "pometnju" u NBA ligi.

BETA/AP Photo/Julie Jacobson
BETA/AP Photo/Julie Jacobson

Povezane vesti

Dugo "poste" Njujork Niksi. "Medison Skver Garden" nije gledao ple-of već 3 godine, a sezone 2012/13, kada su osvojili diviziju predvođeni Karmelom Entonijem i  sa Tajsonom Čendlerom na centru, ispali su u polufinalu Istoka od Indijana Pejsersa.

Još od 1999. godine, Niksi nisu pošteno napali "prsten".

Tada su predvođeni Patrikom Juingom osvojili Istok, ali ih je u velikom finalu preslišao San Antonio.

Sada je u jednu od najvećih franšiza u istoriji stigao Derik Rouz. On je u trejdu došao iz Čikaga, a nešto više o tome pročitajte OVDE.

Dakle, Rouza će sačekati Melo i Porzingis, a izgleda da Fil Džekson planira još jednu "bombu".

Na meti kluba su još dva doskorašnja košarkaša Bulsa, Žoakim Noa i Pau Gasol, kao i Dvajt Hauard koji je rešio da napusto Roketse.

Ideja je da dođe samo jedan od njih, kako najverovatnije ne bi ni imali prostora za više od toga.

Bili kako bilo, nova "velika trojka" se sprema, činiće je Rouz, Melo i Porzingis, a iskustvo i kvalitet pod košem će im doneti jedan od gore-pomenutih centara.

Na mesto šefa struke postavljen je Džef Hornaček, a kada sve saberemo, navijači Niksa mogu da se nadaju boljim danima.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Friday, 24.06.2016
23:39

Dvajt želi njima, ali oni nisu potpuno zainteresovani za njega, vjeruju da je prošao zenit karijere. Tako su izjavili. Žele Nou ponajviše zbog Rouza. Moje mišljenje je da bi trebali krenuti po Horforda, možda i najbolja opcija na centru.

avatar
Marko Stankovic
Thursday, 23.06.2016
22:28

gasol nece sigurno ,nao moguce i hauard ce doci ako mu ponude dobru platu :D

avatar
stevanstevan
Thursday, 23.06.2016
14:04

Hahahahaha sve slike velikih trojki u NBA izgledaju jezivo, a sada pogledajte izgubljenog Mela i Porzingisa, ne kazem da su losi, ali izgledaju kao grupa gradjana

avatar
Mare93
Thursday, 23.06.2016
09:31

Gasol je rekao da zeli da ide u klub gde ce osvojiti titulu tako da ne verujem da mogu do njega Niksi. Sto se tice Hauarda ni za njega ne verujem jer on zeli da bude prva ili druga opcija u timu, a to pored ove trojice nece biti. Na kraju mislim da im je Noa odlicna opcija jer im treba neko ko je dobar u odbrani i ko dobro dodaje.

avatar
Adnan
Thursday, 23.06.2016
02:34

Ovo ce da zavrsi ko Bruklin Netsi 2013 ko da gledam,roster na papiru sve da poderu 4-0,a u realnosti nista ni sa cim ne funkcionise.

avatar
Paul George
Thursday, 23.06.2016
01:27

Vraca se polako najzanimljivija fransiza.Mnogo su mi gotivni Niksi.

avatar
Realno nerealan-1
Thursday, 23.06.2016
00:01

Ako dovedu Howarda uz malo sreće mogu i do finala istoka,ali ne treba zanemariti i Indijanu,Toronto,i naravno Klivlend.

avatar
ludjak
Thursday, 23.06.2016
09:49

mozda udju u plej of.... to im je maximum.....

avatar
Madridista
Wednesday, 22.06.2016
23:59

Hauard bi bio najbolje pojacanje zbog defanzive, osloniti se na Mela, Rouza i ovog Porcingisa na napad a Dvajt da bude stub odbrane, nije on vise onaj stari ali opet moze da doprinese. Mada mislim da ce na kraju Noa zavrsiti u Niksima, Pau Gasol i Hauard mi djeluju nerealno bez obzira koliko para imaju Niksi.

avatar
dRose
Wednesday, 22.06.2016
23:44

Kazem bice paklene sl. sezonee, Howard moze ali oslabio je on nije to onaj igrac iz Orlanda, znam da je Kroford free agent bilo bi dobro kada bi njega doveli, ali ni sa Howardom nece mnogo pogresiti samo da tokom sezone proradi napad pod nazivom trougao, drago mi je zbog Rose ne zato sto ga volim nego dako vise proradi da su ga zaobisle povrede posle MVP sezone def. bi bio njbolji igrac danasnjice al sta je tu je nadam se njegovom povratkuu u novom klubuu!! Inace sam navijaca Lejkersa i New York Niksa ;)

avatar
sotir milivojevic
Thursday, 23.06.2016
11:11

Eee prijatelju, ne može se navijati i za Lejkerse i za Nikse, to je kao da navijaš i za Barselonu i za Real. Za mene od kad znam za košarku i NBA postoje samo Niksi i pored svih gluposti koje je uprava pravila prethodnih dvije i po decenije (ne računam period kada je GM bio Donnie Walsh koji bi davno napravio respektabilnu ekipu da je ostao) i svih frustracije koje su dolazile kao posljedica toga. E sad, što se tiče ovog trejda moje mišljenje je ovakvo: teško da će se ovo pokazati kao dobar potez. Ok, Hornaceku je za njegov sistem igre trebao eksplozivni plej, ali u Rouzu od te eksplozivnosti nije puno ostalo. Nikada više on neće biti isti, a na osnovu istorije malera koji Nikse prate uvijek kada dovedu nekog igraca od koga se puno očekuje (McDyess, Stoudamire i sl.) predviđam da će i Rose već nakon dvadesetak utakmica obnoviti povredu koljena i onda će ga samo vući kao integralni dio ekipe, čekati njegov povratak koji u potpunosti nikad neće doći, a rezultati će opet izostajati. Daj Bože da griješim, niko ne bi bio srećniji od mene, ali vrlo sam skeptičan. Što se tiče ovih opcija na centru, mislim da je Robin Lopez bio pun pogodak prošle sezone, i pored napadačke limitiranosti, ali Niksima i treba upravo takav centar, koji se bori do fanatizma u odbrani i nisu mu uopšte važne individualne brojke. U tom smislu mislim da bi mu jedina adekvatna zamjena mogao biti Noah, pod uslovom da i na njega povreda nije ostavila dublji trag. Howard ili Gasol bi bili velika greška i nema šanse da bi se uklopili. Sve u svemu, nadam se da će Jackson i Hornacek ipak uspjeti izmudrovati najbolje i da ću jednu godinu konačno moći uživati u 50-ak pobjeda i bar finalu konferencije.

avatar
Vekson
Friday, 24.06.2016
23:42

Rouz ima samo godinu dana ugovora, ako bude povreda vjerovatno ode i ostaće upražnjen seleri kep. Razmuljivo se rizikuje, ali šteta baš Lopeza. Ako dovedu Horforda, možete im oprostiti i bićete jači mnogo! :)