Niksi ostali bez prve zvezde, ali sve je to deo plana!

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.02.2019.
18:08
Izvor: Sportske.net

"Jednorog" je završio sa "Velikom jabukom", a koga su to Niksi pikirali?

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Odjeknuo je širom NBA lige trejd koji su obavili Dalas Maveriksi i Njujork Niksi.

Kristaps Porzingis je Njujork zamenio Teksasom, sa njim su put Mavsa pošli i Tim Hardavej Džunior i Korti Li.

U suprotnom smeru otišli su DeAndre Džordan, Denis Smit Džunior i iskusni Ves Metjuz.

Pisali smo koji je dalji plan Dalasa, a šta su smislili Niksi?

Naime, sada kreće napad na jednog od najboljih košarkaša današnjice, Kevina Durenta.

Popularni Kej Di je velika želja franšize iz "Velike jabuke", prate ga već neko vreme, a sada su uvereni da će ga narednog leta preseliti u svoje redove.

Durent će po završetku sezone moći da bira da li da ostane u Ouklendu ili da potraži drugi angažman, Niksi veruju da će ga ubediti da potpiše za njih.

Zašto su tako optimistični?

Kao prvo, GM Niksa je Skot Peri, čovek koji je bio u upravi Sijetl Supersoniksa, kada su draftovali upravo Durenta i dvojac je i dan danas u odličnim odnosima.

Druga stvar je to što su spremni da angažuju i Durentovog menadžera Riča Klajmana, ponudiće mu posao, pa je jasno odakle im toliko optimizma.

Niksi bi sa Durentom postali jako ozbiljan tim, u to nema sumnje, sada imaju i jednog od najboljih centara lige u svojim redovima, Džordana, kao i talentovanog Denisa Smita Džuniora, uz Kevina Noksa to sve deluje jako, jako dobro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 01.02.2019
20:27

dzordan ce biti otkupljen tako da ga nece imati isto i vesli metjus

avatar
nenadnenad1234
Friday, 01.02.2019
19:31

Oni su ovim trejdom ostvarili mogucnost na dva top ugovora na leto (Durant i jos jedan). Uz to dodas postojeci kadar (Knox, Jordan, Smit, Mudijej, Metjus,...), plus sto ce birati top pika (prvi, ili drugi) najverovatnije, znaci Zion, ili Beret idu kod njih to je vec, vec ozbiljno.
petorka sa dve zvezde, Zionom/Beretom, Noksom i Dzordanom deluje odlicno.

avatar
_Goran_
Friday, 01.02.2019
20:02

Mislim da ce moci 2 max ugovora da potpisu, ako ne produze ugovor sa Jordanom i Metjuzom. I ovo mi nekako lici da ce potpisati Irvinga i Duranta na leto, plus ako uspeju da dobiju prvi pik, sa Zionom bi to bila i vise nego odlicna ekipa.

avatar
_Goran_
Friday, 01.02.2019
22:24

Slazem se da bi im vise Beret legao, ali realno ako dobiju prvog pika, cisto sumnjam da ce propustiti Ziona :D Uopste nije los potez, ali samo ako odrade dobar posao tokom leta sa dovodjenjem zvezda, vrhunska bi ekipa bili. Moguce da bi i pristali na manje ugovore, ali citam da ce Jordanov ugovor biti otkupljen i da ce mozda u Hjuston da ode. Irving se necka oko produzivanja ugovora sa Bostonom i vec ga vidim u Niksima ili Lejkersima (pogotovo ako dovedu Dejvisa). Bar nesto da se promeni, da neko ima vece sanse da skine GSW sa trona.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 01.02.2019
20:45

Njima Zion ne treba tolko, vise bi im legao Beret od Ziona, koji je vise 3/4, A Beret je 2/3. Samim dolaskom Irvinga i Duranta (kako ti kazes) bi Metjus i Jordan pristali na manje ugovore.
Irving---Beret---Knox---Durant---Jordan je opasna petorka za celu ligu, a kamoli za Istok, plus na klupu dodas Smita, Metjua, Robinsona, onog Francuza (Ntilikina ne znam ni kako se pise), Korneta, jos nekog iskusnog Free agenta koje bi uzeli, opasan tim.
Nisu oni napravili los potez kao sto se prica.