Nikoljdan u znaku košarke - Zvezda i Partizan na evropskim iskušenjima

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.12.2017.
12:46
Izvor: Sportske.net

Ljubitelji posne trpeze dan će provesti na slavi, evo šta čeka košarkaške sladokusce.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Hrišćani pravoslavne veroispovesti u Srbiji danas slave Svetog Nikolu, a u narodu Nikoljdan mnogi izjednačavaju sa danom "kada pola Srbije slavi, a druga polovina ide na slavu".

Ljubiteljima jela sa posne trpeze ostavljamo da uživaju u hrani, a za košarkaške sladokusce imamo dobre vesti, večeras će na parket Crvena zvezda mt:s i Partizan NIS.

Najveći srpski klubovi odigraće svoje evropske mečeve, s tom razlikom što Crvena zvezda mt:s igra u gostima, dok će Partizan NIS igrati u "Pioniru".

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige naći će se na najvećem mogućem iskušenju, pošto se u okviru 13. kola Evrolige sastaje sa aktuelnim prvakom Evrope.

Crveno-beli su nakon pet vezanih poraza u elitnom klupskom takmičenju nanizali tri pobede, a u Istanbul stižu nakon nedeljnog gostovanja Mornaru u ABA ligi. Ekspedicija Crvene zvezde mt:s stigla je na Bosfor kasno sinoć i ekipa nema mnogo vremena za odmor i pripremu utakmice, a sa druge strane čeka prvak Evrope predvođen najtrofejnijim stručnjakom "Starog kontinenta".

Fenerbahče Doguš nije nepobediv, videli smo to u četiri navrata od početka sezone, s tim što je tim Željka Obradovića na svom terenu izgubio samo jedan meč, a preostala tri poraza zabeležio u gostima.

Žalgiris je u Kaunasu prekinuo seriju od četiri vezana trijumfa Fenera u Evroligi tako da nema nikakve sumnje da će "kanarinci" večeras protiv Zvezde tražiti iskupljenje.

Utakmica će biti specifična i zbog činjenice da se Pero Antić vraća u "Ulker Arenu", kao i zbog toga što će Marko Gudurić prvi put ukrstiti koplja sa bivšim klubom. Ne treba zaboraviti da se za turskog šampiona nastupa i Nikola Kalinić koji se oporavio od povrede i upravo bi večeras mogao da odigra prvi evroligaški meč u tekućoj sezoni.

Meč 13. kola Evrolige između Fenerbahče Doguša i Crvene zvezde mt:s počinje u 18 časova i 45 minuta. Direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu televizije Sport Klub.

Sat i 15 minuta nakon što Zvezda započne svoj duel sa Fenerom, u Beogradu će početi utakmica 9. kola Evrokupa između Partizana i Limoža.

Bivši šampioni Evrope odmeriće snage u utakmici koja za domaćina neće imati bitniji značaj zbog činjenice da je Partizan već ostao bez šansi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Utakmica će za crno-bele biti značajna u drugom smislu. Biće to evropski debi Nenada Čanka koji je ekipu preuzeo posle smene Miroslava Nikolića i sigurno da mu je želja da posle trijumfa u ABA ligi sa Partizanom ostvari pobedu i u Evrokupu.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" igra se od 20 časova, a direktan prenos obezbeđen je na drugom kanalu televizije Sport klub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Tuesday, 19.12.2017
15:00

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 19.12.2017
14:14

Canak ocelavio u odnosu na proslu godinu, sve vise lici na Gasica :)