Nikolić za ''Sportske'' o Partizanovim problemima, šta je sa povređenima, kako u Evropu...?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.10.2017.
14:53
Izvor: Sportske.net

Dan posle poraza od Mornara u ABA ligi, trener Partizana Miroslav Nikolić još jednom se osvrnuo i na tu utakmicu, ali i na sve probleme koji prate crno-bele ove sezone.

BETAPHOTO/ABA liga/Mornar/Media Pro/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Mornar/Media Pro/DS

Povezane vesti

Partizan je sinoć doživeo i drugi poraz u prva dva kola ABA lige. Posle MZT-a, crno-beli su sinoć košem u poslednjoj sekundi izgubili i od Mornara u Baru (83-81).

Jasno je da je pred trenerom Miroslavom Nikolićem težak posao i da stvara igrače, a ujedno i da ostvaruje rezultate, pogotovo što je ekipa tokom leta znatno izmenjena.

''Šta da pričam, sinoć sam sve rekao, ne valja ništa...'', razočarano je počeo iskusni stručnjak, a potom istakao najvidljiviji problem iz sinoćnje utakmice, kao i sve prateće teškoće koje su ga zatekle od dolaska u Partizan.

''Imamo problema u odbrani, kada za četvrtinu primiš 36 poena, šta da očekuješ.

Mi imamo mladu ekipu, prosečno 22 godine, neuigranu, sa novim trenerom, treba igrači da se naviknu i na zahteve trenera, a za sve je potrebno vreme. Takođe, tu je i besparica...'',
podseća Nikolić i na dugogodišnje finansijske probleme, uz nadu da će navijači prepoznati sve ove probleme i podržati ekipu.

Uz sve to, crno-beli imaju problema i sa povređenim igračima, još uvek nedostaju novajlije Stevanović i Aranitović koji, prema informacijama koje smo dobili iz kluba, radi po posebnom režimu i ulazi u lagano u kontakt igru.

Sve ostalo je u njegovom slučaju u redu, samo ostaje još da se napravi procena kad je najbolje da počne sa takmičarskim mečevima, ali ne bi trebalo još dugo da bude van tima.

''Jeste, ima i povređenih igrača, svaki igrač u rotaciji nam je u ovakvoj situaciji neophodan'', naglasio je Nikolić.

Pominjala su se u medijima i potencijalna pojačanja na centarskim pozicijama, ali Nikolić je skeptičan i po tom pitanju.

''Kako da dovedemo pojačanja bez para, i nema na tržištu centra koji bi nam odgovarao...'', dodao je Nikolić.

Crno-bele za vikend očekuje duel sa FMP-m, potom kreće i Evrokup, a trener Partizana na evro-sceni ove sezone ne očekuje mnogo.

''Ma kakva Evropa, nama je ABA liga prioritet'', jasan je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 06.10.2017
15:03

Čakarević kao jedan od najiskusnijih upropastio obe utakmice.Svaka čast za borbenost,ali razlika u klasi je između takvih i onih koji su talentovani i rođeni da pobeđuju.Protiv MZT-a,kada je bilo još vremena donosi lošu odluku,imao otvoren put ka košu i dva poena bi donela šansu, u Baru ,isto greši,šutira otvorenu trojku i maši.To se ne uči,sa time se rađa.Kada nisi rođen za velike stvari ,prepusti to nekom drugom,a ti radi ono što znaš,trči,skači i bori se.Na to nemam zamerki.Zašto nisu doveli Vardu,pored njega bi učili mlađi,a i manje bi se plašili kada igraju na strani,jer su u našem timu sem Novice neki svileni momci koji se i svoje senke plaše.

avatar
Thursday, 05.10.2017
17:09

Kako nema centara na trzistu koji bi nama odgovarao. Pekovic da ima i malo srca svukao bi se u dres i zaigrao. Rakovic bez angazmana, Aleksandrov, Bilan (nerealno) ali bez angazmana, ima ih koliko oces na trziste

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 05.10.2017
15:26

U Aba ligi ekipe koje se bore za 4. mesto svi su na 0, dobili su svoje utakmice kuci koje su trebale, brejk nisu uzele. Nama su naredne dve mozda i najbitnije, ako dobijemo FMP kuci i uzmemo brejk u Zadru ulazimo u krug kandidata za 4. mesto.

avatar
King
Thursday, 05.10.2017
15:17

Kako Muto Nikolicu?Ti rece pre od prilike 7-8 meseci da Partizan ima para, da je nemoguce da nema, i sada dodje ti u Partizan i besparica.