Nikolić posle Zenita: "Nismo se uplašili, dokazali smo da možemo"

Autor: Pavle Knežević
sreda 10.10.2018.
07:40
Izvor: Sportske.net

Plejmejker Partizana kaže da je igranje u ovakvom Pioniru posebno iskustvo.

Partizan NIS
Partizan NIS

Povezane vesti

Ostvario je juče Partizan veliku pobedu nad Zenitom, svoju prvu u Evrokupu, iako je tokom dobrog dela utakmice gubio. Plejmejker crno-belih Aleksej Nikolić rekao je da je tim sebi dokazao da može da igra i pobeđuje velike ekipe.

"Jako bitna utakmica, da uđemo nekako u Evrokup, da vidimo da i tu možemo da igramo. Njima su falili neki igrači, ali nema veze, treba i ovakav tim ipak dobiti. Jako su kvalitetni, jako dobro igraju i to su pokazali naročito u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu smo izašli sa energijom na teren i u napadu i u odbrani i pokazali sami sebi da možemo da igramo i na kraju smo izvukli pobedu što je najvažnije
", rekao je Nikolić posle utakmice.

Partizan je pobedio 89:82, iako je na poluvremenu gubio sedam razlike. Evropski prvak Nikolić odigrao je mnogo minuta i pogodio je ključne trojke u drugom poluvremenu.

"Ja uvek kažem da hoću da dam maksimum kad izađem na teren, bilo to u napadu ili odbrani, treba tako da se igra. Nekako da dajem energiju timu, da tako povučem i ostale.

Mislim da mi je to ovog puta uspelo i samim tim smo se vratili u utakmicu, čak smo došli do osam razlike pa je usledio onaj pad opet, ali nismo se uplašili, ostali smo stabilni kada je najviše trebalo i na kraju priveli utakmicu do pobede
", rekao je slovenački reprezentativac.

Od početka sezone kada igrate kod kuće sjajna je atmosfera, čini se da je ovako nešto bilo potrebno i da je bilo pravo uživanje igrati pred ovakvim navijačima?

"To je sigurno, pun Pionir, 'grobari' su neverovatni. Prave odličnu atomsferu i to nas diže, kad smo možda loše igrali oni su nas podržali, dali su nam energiju koja nam treba i tako smo sa njima došli do ove pobede", rekao je Aleksej Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke